kolmapäev, 4. aprill 2012

Number väiksemad...

Misasjad mõtlesite? Uued teksad muidugi! Täna tekkis päeval 1,5 tundi vaba aega ja Ülemiste keskus on üks lahe koht, selles mõttes, et hea on ringis tähtsa näoga oma sammulugejat nuumata (täna kõndisin seal 5000 sammu päevale lisaks) ja ka silma saab nuumata.Noh, natuke.Olen ca kuu aega mõlgutanud mõtteid, et uusi pükse on vaja, panin mingi aeg rihma peale ja eile sain kolme augu asemel kinni ka neljanda.See viis mõttele, et äkki mahuvad jalga nüüd ka number väiksemad teksad.Lubasin endale, et kui number väiksemad jalga ei lähe, siis uusi pükse ei osta, põhimõtteliselt.:) Aga...eks see sihikindel töö peab ju kuskilt ka vilja kandma ja näe imet, tänane pükste number on 44, mitte, et nüüd kilkama peaks, aga see on ikkagi sammuke allapoole.Tegelikult on mul väga hea meel.Kaal näitab praegu 71,2.Kahjuks on jooksmisega hetkel lõpparve, sest puusas tekkis imelik häire, ei saagi aru, mis viga.Esimesena mõtlesin, et kulumine, aga vist siiski mitte.Pean igatahes vahet ja katsun pigem oma sammud täis kõndida.Selles suhtes on see sammulugeja küll üks hea abimees, mis stimuleerib ennast kokku võtma.Täna söömas käimes mõtlesin, et see söökla toit on proportsionaalselt paigast ära.Liha hulk veel, aga süsivesikute kuhi peaks olema vahetuses salatiga, mida meil häbiväärselt vähe toidu juurde süüakse.Varsti on see aeg käes, kus kurki, tomati ja maasikat hakkab saama, oeh, ei jõua ära oodata.Ja rohelist salat ja tilli...:)
Ülemistes edasi sammudes ja poodides kolades (arumaisaa, kuidas võib šoppamist fannata, ma tegelikult lausa vihkan seda) tegi kaubavalik nalja, selles mõttes, et iga mood jõuab ringiga tagasi ja kui vahepeal olid poed täis ülilühikese värvliga teksaseid (taevake, ega siis keskeas neiud neid oma laiade puusadega kannata kanda, pükse aga vaja oleks), siis nüüd hakkab juba letist leidma ka kõrgema värvliga olendeid.Pluusid olid värvilt juba meeldivaks muutunud, eriti meeldisid mummulise riide võidukäik, ma ei tea, aga mul on lausa mummulise nõrkus, jällegi aga pole olemas kinnise kraega või normaalsete varrukatega pluuse.Või on siis veel lausa suure ümara kaelaauguga.No ei sobi kõigile need nabani dekolteed ja paljad käevarred.Ühesõnaga pluusi ma ei leidnudki.
Kingad on ka oma moeringile pöörde peale saanud ja silma jäid nunnud platvormiga kingad.Aga miks peab neil see 10 cm kõrgust olema?Kuigi, ei saa vinguda, kingad on päris "inimlikuks" läinud :))
Kanad on muutunud vaiksemaks, enam ei riidle, vaid sidistavad vaikselt.Enne tööle minekut nad ka ei mune, nagu teavad, et pole aega nende mune korjata, õhtuks on kenasti 6-8 muna pessa pandud.Mõnel kanal on tekkinud vist kuke mõtted pähe, sest hommikul küülikuid talitades pean ette vaatama, et mõnele jala ees lösutavale kanale mitte peale astuda.Peavad kuidagi selle naistekarjaga hakkama saama, ma ei hakka mingit kunstkukke neile lauta organiseerima.
Ja küülik Silvia ehitab mul juba kolmandat päeva pesa.Kui nii erapooletult vaadata, siis on tal nagu miskile suurem arhidektuuriline projekt käsil.Ehitab ja lammutab.Eile oli valmis saanud püsti seisva ümmarguse kaare , kuidas ta selle kokku mätsis, ei kujuta ette.Täna rahmis jällegi mööda puuri ringi, heinad suus, panin talle ehitusmaterjali heina näol lisaks.Las möllab.Stacy ehitas ka, siis näris oma riiulil pulga läbi ja kukutas selle pesa peale.Tõstsin tagasi, täna vedeleb puuris ja peab siestat, ei ehita enam.Ja meie näitusevõija pani oma pessa ka mõne kanasule lisaks.Abiks ikka.
Lambatalled meenutavad somaalia piraate, lähed söötma, pole näha, aga nagu heinakuuris heinapakki võtad, on nad juba otsapidi jõusööda kallal.Tahaks enne karjamaale minekut teha ära veel maedi-visna kolmanda analüüsi.Kui keegi peenvillase kasvatajatest tahab meie liini jäära, siis vahetan heameelega.Aga ilma M 2 ma omale looma karja sisse ei võta.
Lumi on jälle maas ja rõõmu see ei tee mitte.Ma juba kraapisin rehaga maja ümbrust, aga jah, praegu võib lumelabidaga lund vista.Ära väsitab, aitab sellest valgest ollusest küll.Ei julge karjaaeda vaatama minna, kui palju see raske lumi on seda ära lõhkunud.

12 kommentaari:

  1. Ei tea, kes nüüd siin romaani kirjutab?? :D
    Aga õnnitlen väiksemate pükste puhul... see on suur asi...
    Lume kohta niipalju, et ajan teid vähe kadedaks ja ütlen, et meie maa on lumeta ja kuivab usinalt, päike siras meie taevas juba teist päeva ja ehk on ka homme kohal :D Üks hommik küll paari cm jagu seda valget ollust oli, aga õhtuks oli see õnneks läinud :D Aga lohutan, et ehk see kevad ka ükskord oma tõelist palet näitab ja kohale tuleb ...seniks kannatust...

    VastaKustuta
  2. Vahel tabab jah see lobapidamatus :)))
    Ma vaatasin su blogis, et teitel maa paljas, uhked luiged ujuvad lambakarjamaal ja sellised uhked sussid valmis nikerdanud.:))
    Meil on vist kõige paksem lumi siin Harjumaal, nagu mingi lumepöörise koht oleks.Suvekummid all kenasti ja rw, mida pole, on kevad.
    Muide, mul just kaks värsket tallepõksu laudas :)))

    VastaKustuta
  3. Kaire ajad küll kadedaks, meie pidime siin lausa labidad-kelgud uuesti välja tooma..Ei ütleks küll., et aprillikuu. Ma ju kolisin kanad juba õueaed ja need vahivad nüüd õnnetult seal. No päike küll soojendab päeval hästi, nii et natuke rahmeldades on selg märg.
    Aga muidu suutsin mina vastu suve nüüd autoga kraavi sõita:S Auto remondis ja ise jalamees, hea et kõik terveks jäime...

    VastaKustuta
  4. (((; ma ju ütlesin, et kui kukke ei võta, siis tuleb sul see töö endal ära teha :P :DDD.
    Süga seda jalgees lösutavat kana seljapealt ometi :D
    anonüümne

    VastaKustuta
  5. No jaa, aga ma ei arvanud, et neil seda kukke NII ruttu juba vaja läheb :))))Ma olen natuke "kabistanud" selja pealt, icc, aga üsna tülikas on tõesti hommikul, enne tööle tulekut kanu kabistada :)))

    VastaKustuta
  6. Palavad õnnesoovid. Teed nii tubli tööd seal, ise enda laiskus ei luba kuidagi väiksemaid pükse jalga panna. Vaata, et peab suuremad välja otsima... :S
    Kanadest, need ei oska kukke tahta, kui pole varem kukke näinud, seega kabistama ei pea. Aga, kui sa küülikuid kabistad (loe silitad), siis miks mitte ka kanu enne tööle minekut :D Nad tahavad ju ka hellust saada.

    VastaKustuta
  7. Diana, ma just mõtlesin, et mida kurjamit ma oma vanade pükstega teen...irw.Et kui sa edasi laiskled, siis tean, kuhu saata... irw.Aga kui nüüd tõsiselt, kaalulangetus pole kosmoseteadus , pigem tuleb maha istuda ja enda elu lahti arutada.Menüüst välja karastusjoogid, suhkur, magus, süsivesikud (kartul, tatar, riis söö lõuna ajal peopesa suurune ports, liha sõrmede osa ja ülejäänud salat, nagu jaksad.Söö hommikul ja jäta peale kl.18 vaid puuvili ja juurikas.Proovi ja usu, kaal hakkab ka ilma jooksmata allapoole minema.Sammulugeja peale ja vähemalt 70000 sammu päevas, parem kui 10 000.Jaksu :)
    Aga küülikute kabistamisest, siis selle eest pean sulle "aitäh" ütlema, sest see taanlane Öör kukub ilma paitamata mul pots puurist välja, NII on seda silimist vaja.Tassin ta vahepeal tuppa, et šeff saaks hängida ,kusjuures näha on, et ta toas olemist naudib.Ja seltskonda.Tõeliselt lahe küülik :)

    VastaKustuta
  8. Airi, irw, aga jah teksad võid igaljuhul siiapoole saata. Mul nagunii nendega oma diil :D
    Kaalulangetamisest - hommikuti pistan nagunii putru (ikka teravilja omi). Karastusjooke ei joo, aga vat need pagana süsivesikud on liiast (mul see magusasoolikas ikka üüratu). Ei saa kuidagi ilma hakkama - nagu narkar, muutun kohe närviliseks, kui ei saa. Lihast ka ei suuda loobuda, see peab alati toidus olemas olema - ikkagi karnivoor ja salatita ka ei saa hakkama... minimaalselt sinu 70 000 sammu ei tule täis, ikka 10 000 ja enam tuleb iga päev. Aga ju organism on sellega nii harjunud, et tahab suuremat koormust... Mul ei jää siis üldse enam aega muuks, kui ringi jooksmiseks...

    VastaKustuta
  9. Magneesium on selle aine nimi, mis pärsib magusa söömist. Ise tarbin aeg-ajalt GNLD kal-mag´i, aga ema ostab apteegist mingeid magneesiumitablette. Aitavad ka lihase krampide vastu ja soodustavad uinumist.
    Kaalulangetamisest rääkides-mina olen 1,5 nädalat ratsutanud 5x nädalas ja eile tõmbasin püksirihmale augu juurde. Menüüs midagi eriti muutnud ei ole, peale koguste vähendamise ja vee koguse suurendamise.

    Taive.

    VastaKustuta
  10. Diana, mina olen samuti üks suur magusahull ja saiakeste leti ees olen võimeline 3 aastase moodi selili viskuma ,icc.Aga ausalt, kui mõtlesin enda jaoks läbi, siis ei ole enam magusaga patustanud, va. see tort, mis osutus külmkapis minust tugevamaks.Kuna liitusin virtuaalse kaalustalla.ee ,, siisnende ühest infokirjast lugesin, et kord nädalas isegi võiks "komistada", sest see annab organismile signaali, et kõik on korras ja mingit näljaaega ei tule, et keha ei hakkaks rasva talletama.
    Aga süsivesikutega, vaata, kui palju sa sooja toiduna sööd kartulit, riisi?Liha söömist ei ole mina piiranud.Õhtuks jätan pool pakki rosinatega lahjat kohupiima ja kindlasti mõne puuvilja, viimane aitab ka magusaisu leevendada.Alguses on raske ja nagu ma olen aru saanud, on palju pigem mõtlemises kinni ja sa mitte ei vaja magusat, vaid on selle järele isu.Ma olen harjunud isegi teed alguses meega, nüüd päris paljalt jooma.Ei ole nälginud ja ka salatit vaid närinud, pigem asi kogustes ja valikutes kinni.Need imedieedid on vahvad ja kiired langetajad, aga see ei saa ju olma elustiil, seega ma neisse eriti ei usu.Lisaks on nad jube ühekülgsed.
    Taive, õnneseen, 5 x nädalas ratsutada...urr, tahaks ka :)))Ime, et sul kaal läheb.

    VastaKustuta
  11. Mul tuleb jällegi alati magusanälg just pärast kella kuute õhtul. No hetkel avastasin enda jaoks kodukootud smuutid külmutatud puuviljadest ja mahlast (suhkrut ei lisa, kuid hetkel tegin proovi tiba vanillsuhkrut lisada - vanilje maitse on super selle juures).
    Sooja toiduna ei söö palju (magu ei mahuta :D)Ma pigem selline, kes tahab tihti ja väikeseid portse saada. No ja peamine isu tekibki just õhtul - soolast ei tahagi, just see magus on puudu.
    Sa paned iga õhtu pool pakki rosinatega kohupiima sisse? Wow, mulle see ei mahuks :D Ei maitsesta millegagi? Minu meelest see pakist tulev on selline maitsetu mögin...
    Diana

    VastaKustuta
  12. Tead, see jutt on vaid minu enda kogemusest ja eks igaüks peaks leidma selle enda tee..:)Eile näitas igatahes kaal 71,2, seega alates uuest aastat olen ma võtnud alla ca 7 kg, mis ei olegi nii vähe.Ma ise tunnen ennast märksa saledamana :).Aga magusavajadus oli minulgi päris arvestatav.Nulliga ma algul ennast ei piiranud, küll aga ma ei kasutanud suhkrut, vaid mett.Ja edasi ilma meeta.Esimesed kuud olidki sellised võõrutusnähud (irw), ehk kõht läks tühjaks õhtuks, kui olin harjunud sööma ja magusat oleks ka hea meelega võtnud.Täna läheb kõht tühjaks õhtul vaid siis, kui päeval olen lahjalt söönud.Ma kahtlustan, et sul on kaks asja selle magusaga, esiteks annab aju signaale, et "sööme magusat, siis on hea olla" ja ka päevane söök jätab soovida :).Minul on igatahes läinud see magusamõte täiesti talutavaks.Lubasin muidugi ka endale, et argipäeval ma magusat ei söö, vaid pidupäeva puhul.Ja nii on lihtsam ka selle riukaliku ajuga toime tulla :)
    Aga kohupiim, irw, jah pool pakki on paras, ka minu magu on vist kokku tõmmanud ja süüa enam niipalju sisse ei mahu, lausa ebameeldiv on ülesöömise korral.Ja ega need tervislikud asjad ei olegi teatavasti mõnnad :))), aga eesmärk pühitseb abinõu.
    Suur asi see, et sa kaasa mõtled, kui vaim ka valmis saab, siis hakka kaalu langetama, mitte enne :)))Kui enne ei näe sind, siis küüliku näitusel ja ma ei saa sinna ju tünnina enam tulla, eks.Lööd äkki mullegi siis silmad ette?:)))Jaksu sulle igatahes :)

    VastaKustuta