pühapäev, 8. aprill 2012

Pühade üllatus

Millise üllatused on kõige sobivamad üllatused munade pühapäevaks?Mune meil tuleb (küll sellise igava ühe värviga) aga veel ühe üllatuse sain eile, kui tund enne kudumiskoolitust hakkas ka see viimane vana lammas poegima ja egas midagi, selline väike vahva valge utetalleke oligi käes.Miks ma koju teda passima jäin, oli see, et lambal tuli koos looteveega selliseid kummalisi valgeid tükikesi.Hiljem, poegimise ajal tuli veel selline valge olluse moodi lörakas välja.Kartsin, et äkki on teine surnud loode veel või mis jama see on, pole enne sellist asja täheldanud.Nuusutasin ka, natuke oli sellist võõrast lõhna, aga mitte roiskumise moodi, igatahes päramised olid ära tulnud ja mina sain ka koolitusel kenasti käidud, küll väikse hilinemisega.
Kui koolitusest rääkida, siis peaks praegu ainult kududa lõhkuma...tee või tina, ei jõua.Pikad töösõidud Pärnusse jne. võtavad oma ja õhtul söödad loomad ja vajud....ei saa aru, kui isegi pakk herneid oleks voodisse puistatud .) Aga jah, see siis meie värske pisike valge utetall
Olen viimased päevad ,õigemini hilisõhtud olnud kõrgendatud valmisolekus, et äkki näen, kui küülikud poegivad, aga tuhka nad seda sel aastal silmanägijate ees teevad.Hommikul küülikuid söötes leidsin Zeena (meie eelmise aasta näitusevõitja) puurist ühe surnud poja.Lähemal vaatlusel selgus, et siiski...vastne mamma oli teinud joogikausi alla ka korralikuma pesa(peab nüüd ettevaatlikult vett panema, et teise tittededele külma dušsi ei teeks), kus roosad vorstid sees pikutasid.Isaks siis meie uus isane küülik Taanist Öör

Täna lõunaks oli just laudaskäigu ajaks poeginud ka Stacy, küülik, kes tuli mul Rootsist, aga kelle paaritamine pole mul siiani mitte õnnestunud.Tüdruks lihtsalt ei avldanud kübetki soovi emaks saada.Praegu meenutan veel "tarkade" soovitusi, et angoora peab poegima ära enne aastat, muidu sulguvad sünnitusteed...vot nii nad siis sulguvadki.:P.Igatahes paaritasin ja ega ma ei uskunud küll, et see frau mul ka tiineks jäi.Ei hakanud poegi kokku lugema, katsime koos küülikuga pojad villa ja heinaga kinni (tohmakas ta veidi vist on, sest istus naga kana neile poegadele igaks juhuks peale korraks).Nüüd jääb vaid hinge kinni pidada, et asi veereb looduse poolt määratud rada ja emme on tubli.Stacyi poegade üle on mul siiralt hea meel, kuna selle liini järglaseid mul ju veel pole :)Isaks jällegi Öör...tubli poiss!
Silvia oli hommikuks madahaljastusega piirkonnast ehitanud selleks korraks kõrghoone,meenutab Sokos
hotelli.Proovisin kaevata , et kas äkki pojad  sees aga ei ulata.Vaatan, kui homme on ehitis oma kuju muutnud, siis äkki on küülik sinna ka midagi sisse poetanud.
Ja ilmast on juba naljaks rääkida, meie kodu on vist miskise lumetekitamise augu all, sest kui mujal on vähe lund, on meil kohe topelt.Tundub, et terve Eesti on saanud paraja sahmaka kaela, nii ka meilegi.Ja üks Jeti käib meil ka hoovis ringi .:))

Niiet, kallis rahvas, jätke jonn ja jätke viha, koksige mune ja HÄID PÜHI!

7 kommentaari:

  1. Palju õnne väikeste puhul...
    Ilmast rääkides käis seekord ka meil üks korralik Jeti...praku...ootan nüüd pikisilmi selle valge olluse sulamist, aga tänane päev tundus vähemalt hommikul sellise ilusa talveilma moodi... TAHAN KEVADET!!!

    VastaKustuta
  2. meil sadas ca 13 cm lund maha.Hea, et lumelabidaid ei jõudnud ära konserveerida :)))
    Aga KEVADET oleks mulle veel rohkem vaja, sest ürgselt lolli ajuga panin villad likku, irw.Nüüd nad seal lumevees ligunevad P.Järgmiseks nädalaks lubatakse 10 soojakraadi, olgu siis olla.:)

    VastaKustuta
  3. Igav teil juba pole! Meil on ka kohutavalt palju lund, isegi sahk käis. Suska keeldus hommikul põhimõtteliselt jalutamast. Liikus vaid esimese põõsani, tegi pissi ja kaka ning keeras resoluutselt otsa ringi ning liikus koju. Blacky oleks veel kõndinud ja pahandas aga no kui ei, siis ei. Nüüd kõik sulab.

    Häid pühi!

    VastaKustuta
  4. Ju see Stacy ootas seda ÕIGET :).
    Palju õnne uute piside puhul!!

    VastaKustuta
  5. KK, teil ju kutsadel nii lühikesed jalad :)), mõni ime, et kohe tuppa tagasi.Meil Jassugi kahlas läbi hangede :)
    Taive, icc, kas nüüd seda õuget (ilus nii mõelda), pigem tuleb see paaritamise kogemus.

    VastaKustuta
  6. Tõhus nädalavahetus siis, nii palju pudinaid:)
    Meil lumega midagi hullu pole...peaaegu ju Lõuna-Eesti..hoopis käib juba suur kevadkoristus.
    Aga lumesulamisvesi peaks olema villapesuks hea pehme, nagu vihmavesigi?

    VastaKustuta
  7. Villapesuks võib ju hea see lumepesuvesi olla, aga JÄÄS on vill :)))), õnneks ei lähe lõnga jaoks,muidu oleks kaput.

    VastaKustuta