reede, 26. oktoober 2012

Ootamatu..

Talv ikka.Kui ma igal muul ajal oleksin lume üle ülirõõmus, siis sellel aastal võtab nutumaitse suhu.Lambad lausa röökisid, kui hommikul läksin neile heina panema...no arusaadav.enne lund on vihma kallanud, vaesed loomad, eriti peenvillased pole saanud isegi ära kuivada .Ja vill hakkab samuti vaikselt vilti minema, kummaliselt punaka tooni on ka juurde võtnud, pole seda enne täheldanud.
Kanade aedikus oli maasikavõrk, mis pealetõmmatud, lume raskuse all peaaegu vastu maad vajunud.Üritasin seda raputada, kuid võrk hoopis rebenes rõõmsalt.Kuni söötmisringiga uuesti tagasi jõudsin, oli lume raskus ühe aiaposti maha murdnud ja võrk laotus maas....sealt, kus olid õhuaugus, leidus ka kanu.Õhtul lasin kanad jalutama ja päris kummaline oli neid paljasjalgseid lume sees siblimas näha.Kui küülikupuuride esised olid kõik läbi otsitud, põõsaalused ussid välja kangutatud, varbad kanadel punased, siis lõin nad koju tagasi.Viimase tassisin halastusest süles koju.Mida aeg edasi, seda rohkem hakkan neid väikseid linnukesi austama.Ja omamoodi lahe on vaadata neid äntukaid, õnneks ostsin nooremaid linde rohkem ja tundub, et nendega on vähem probleemi, igatahes noortest jäid mul kõik alles.Ja millised hullud tööloomad nad on, kogu aeg on neil äntukatel tuli takus ja vesi keeb.Viimane äntukas taarub tavaliselt õhtuhämaras kodu poole.Mune on ka hakanud suhteliselt stabiilselt olema, 12-13 muna päevas, 17 kana pealt.Kuna kaks musta sulgivad, siis nemad ilmselt ei mune.Ja kukelt pole ka vist oodata lähiajal.Täna käisime veel Farmlanti poestJüris läbi ja lisaks luberikule leidsin sealt maisijahu.25 kg kott ja maksis 10.50.Huvitav, ma pole maisi seal enne müügil näinud,pidin juba minema otsima suurest hulgilaost, sest 50 senti kilost maisi eest tundus palju olevat.Nüüd siis farmplandis olemas ja 25 senti kilo vaid, super :)
Aga laudaehitus seisab.Lauad said otsa, täna tõime veel 1,5 tihu juurde ja ka roovi saime kätte.Nalja sai muidugi katusekividega.Kuna meil majal Estteini kivi, siis plaanisime ka küüliklade sama panna.Vaatasime, mis hinda siis siin ja seal pakutakse ja...kui hakkasime tellima, tuli välja, et seda kivi enam ei toodetagi.Juba aasta.Ja vaatamata sellele, on suurtel edasimüüatel nad hinnakarjas olemas :P. Kogu meie katuse kalkulatsioon läks nüüd 1/3 võrra kallimaks.Hea, et kuskile enne raha ei jõudnud ära maksta.Aga nali ei lõpe, sest täna pidi logistikafirma kivid ära tooma, no mida pole, on kivid.Ma kahtlustan, et teeolud võtsid lõivu.Aga küülikla ise hakkab vaikselt juba maja moodi olema.Katuseaknaid me siiski ei tee, kuna hirm on kesksuvise kuuma päikese ees, panime hoopis maas laeni nn. plastikust aknad.

See ,mis täna hommikul Peterburi mnt. toimus, oli nagu...noh, nagu oleks sõitnud läbi romula ja Stalkeri filmis.Sürri lisas veel neljapealine lambakamp, kes marssis mööda teeäärt kuskile....
Nüüd ei teagi, millest alustada, lambad õues, küülikud laiali, hommikune talitamine kisub juba sinna 45 minuti kanti, aeg oleks mingi ornung koju korraldada.ja lume üle selles valguses ei oska rõõmu tunda.Ainukesed, mis rõõmu tegid, olid pisikesed viimati sündinud angoora tited, kes mõnusas villapesas magavad kõhud taeva poole , väiksed käpad unes sibamas...

2 kommentaari:

  1. Ongi täiest sürr väljas, hommikul lõin silmad lahti- APPI! õues 10 kraadi külma! Mul pardid väljas,mõned pügatud lambad varjualuses...Õnneks polnud külm neid lõhki löönud,hea pekikiht all ilmselt(kui kehakonditsiooni hinnata 5palli süsteemis, siis 8punkti:D)
    Aga mulle ei meeldi lumi,isegi mitte veebruaris,seda enam alles ta ju sulas ära...Nüüd oota jälle pool aastat,et saaks plusskraade? Masendav oli juba talveriided ja lstele suusad kelgud välja otsida. Laste sünnipöevakülalised ka osad loobusid ilmaolude tõttu tulemast.Nii et Merry Christmas!

    VastaKustuta
  2. Ma ei karju enam appi ka :P, mõtetu.Mehed panevad katusele kilet praegu....
    Lammastega on vähemalt niipalju positiivselt, et väiksed tulid koos vanadega siia ette nurka heina sööma, kust plaanime nad koju ajama hakata.Enne ei õnnestunud üldse karja terves tükis kuskile "pinnale" ajada, ikka panid paar tükki teises suunas ajama.
    Ma sooviks pigem "head vastlapäeva", vanem poiss sai alles eile auto esindusest kätte (see oli nüüd siis kolmas kasko laks, mis meil selle kolme kuu jooksul on õnnestunud parkla maradööride käest omale kraesse saada ja loomulikult kaotakse süüdimatult minema), poiss helistas.....ma pidin kõrvalt infarkti saama, sest jutust jooksid läbi post, pamper jne.Et issand jumal, ega ometi jälle....õnneks siiski mitte.Tea, kas maanteamet on äkki kalendris lehe jätnud välja rebimata???

    VastaKustuta