laupäev, 20. oktoober 2012

Muna õpetab kana ehk õunakook

Tegu ühe noore inimese poolt jagatud retseptiga, ristin ta siis "Kristiina koogiks"

Üks kiirelt valmistatav kook.Mina tegin õuntega, oleks pidanud valima hapud õunad, magedad ei tasakaalusta seda koogi purukoogi maitset.Kujutan ette, et rabarberiga võib ta ka väga hea olla...ja ploomikoogina .
Retsept ise siis selline:
taigen:

4 dl jahu (kes maadleb dl, siis 1 dl on ca pool klaasi )
200 g võid
1 tl soodat
pool kl suhkrut
Taigen muljuda, või peaks kenasti külm olema, valmis taigen jagada pooleks.Üks põhjaks teine pool puruna peale.

täidis:
4 muna 2 pk kohupiima
klaas suhkrut
õunad
kaneel maitse järgi

Vahusta munad, kohupiim ka sisse.Põhjale õunad peale (mina panin natukeseks koos õuntega ahju, enne kui kohupiima koos munadega peale kallasin ,kõige lõpuks siis puru ja ...jääb üle oodata koogi valmimist.Proovige ja andke teada, kuidas maitses.Tegu sellise pehme koogiga, soovitavalt süüa siis, kui kook on natuke jahtunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar