laupäev, 30. oktoober 2010

Müts, sall, peapael ja veel üks müts..

Liis tõi imelihtsa tõe välja, miks inimesed ketravad.Sest neile lihtsalt meeldib lõnga teha.Ja nii ongi :)).ma ajaks pere eelarve lihtlabaselt lõhki, kui peaksin poest lõnga ostma ,et saaksin isu pärast kududa.Inimestel on vist eelarvamused ja hirm ketruse ees, aga julgeks küll soovitada vähegi lambakasvataja moodi inimesele vokiga sõbraks saamist.Tegelikult jõuab kenasti neljaliikmelisele perele kedrata nii sokilõnga, kampsunid, sallid, mütsi selga.Tõsiselt ka.
Kuna minu aeg on viimasel ajal kulunud küülikupoegade esimesele pügamisele, siis käsitöö on jäänud unarusse.Aga midagi siiski-ülaltoodud mütsi lõng on kedratud jämedamapoolne, sest plaan oli teha sall.Aga sallilõng ei tulnud sellest mitte.Nii kudusingi paksema ja suurema mütsi.

Sall on kedratud koeravilla "jääkidest", ikka jääb üks tuts siit, teine sealt ja nii ma nad kokku segasin.Tegu ühekordsest, koeravilla ja peenvilla segust tehtud lõngagast kootud salliga

Üks angoora ja hallist koeravillast lõngaga müts.
Ja üks kena ,karvane peapael.Hästi koerane ja juba praegu, enne kandmist näitab hirmsat karvasust :)

3 kommentaari:

  1. Hei, Fiksu! Kas midagi sellist oleks ka eesti lamba villast mõeldav? Vaata neid pilte seal lingil http://www.christienmeindertsma.com/index.php?/projects/idaho/

    VastaKustuta
  2. Hei, hei!
    Kas sa mõtled neid suuri villahunnikuid? Kui jah, siis kvaliteetset villa vist sellist hunnikut eesti lamba villast pole võimalik ühe kordse pügamisega saada :))See oli minu õrritamiseks pilt kindlasti leitud, onju :))?

    VastaKustuta
  3. Otse loomulikult õrritamiseks :) Aga mulle kohutavalt meeldisid need hiigelvarrastega kootud vaibad, mis seal mõne pildi pärast näha saab. Tegelikult pidasin neid silmas, et kas eesti lamba villast annaks sellist jämmet lõnga teha, et roigastega kududa saaks?

    VastaKustuta