reede, 21. september 2012

Kanalogistika

Looma ostmise on kõige odavam tegevus, kui hakata mõtlema edasisele logistikale.Ehk üleeilse seisuga tekkis neid mitmevarbalisi kuidagi oodatust palju meile koju, suisa nii, et lase või osa lahti :P.Kuked paigutasime kahte lehekomposterisse aga nood elajad olid nii suured, et ilmselgelt nad poleks pikemas perspektiivis asjaga leppinud.Ka kaks uut kana, Sohfi ja Brita paika panemisega oli häda, sokutasin Brita vanade äntukate juurde, kuid selle ajaga , kui toas käisin, et üks vana krõhva jõudnud meie Britalt ca 5 sulge selja pealt pintslisse pista.Ma ei tea, mis sellel kanal viga on.Sohfi , va rebane,läks kanakuuti nende hagijate eest varju.Lisaks ei olnud noortel äntukatel korralikku maja, kus lähenevate öökülmadega varju leida.Ühesõnaga jama, kui palju.
Nii ei jäänudki muud üle, kui suunduda ehituspoodi, osta 25 m  pikk ja 1,5 m kõrgune aiavõrk ja teha suur aedik,peale tõmbasime maasikavõrgu.Ja lambalauda sisse sai teha ajutise magala.Hirm oli küll kogu seda kängi kokku lastes, et nüüd läheb suuremaks löömaks, aga seda ei juhtunudki.Ilmselt palju uusi nägusid ja kõigile uus koht.Tõrjutud muidugi on ja kahjuks Sohfi ning Brita.Sohfi paigutasime väikse aedikuga teiste juurde ja ta nagu tundis, et seal on turvaline ning rahunes maha.Brita läks taha aianurka ja seltsima hakkas hoopis kukkedega.Ikkagi karvaste jalgadega, nagu ta isegi.Kuked olid muidugi klass omaette, poosetasid koos aias ringi ja "olid muidu ilusad".Õhtuks jõudis Dieselile kohale, et need "koledad punased vabrikukanad" on lisaks muule ikkagi NAISED ja mängleva kergusega võttis neid järjest rajalt maha, mina hoidsin küll hinge kinni, et kas need lömastatud kanad ka üles tõusevad.Tõusid küll :).Äntukad seevastu nagu olekski koos kogu aeg olnud, supeldi liiva sees, jooksti puder noka vahel segasena ringi, sibliti ja tunti elust täiega rõõmu. Kella 18 paiku hakkas kukkedel uni silma tulema ja Sohfigi hakkas närviliselt oma ruudus ringi tampima, ehk aeg oli magama minekuks käes.Küll ei arvanud nii äntukad, kes rabasid veel tööliklassi moodi tööd teha .Kuked olidki esimesed, kes uude koju läksid ning ukseaugu ette valvesse ennast sättisid.Ning igat august sisseminejat nokahooobiga pähe kostitasid.Kupatasime kuked kaugemale ja vupsasid sisse nii Sohfi ju Brita, siis osa äntukaid ja osa asjasime vägisi ise magama.Natuke riieldi veel seeski, kes kuhu maga läheb aga tule kustudes vaibus viimanegi jutt.Üks kanatihe päev oli aga nüüd on aega mõelda lauadehituse peale vähe rahulikumalt.
Panen veel ühe pildi Britast, kihlveokontor avatud :)...nüüd hakkan aru saama ,mis selle teada tuntud salmiga mõeldi
Kukk või kana, noor või vana.Irw, mine sa võta kinni
Brita siis:

6 kommentaari:

  1. Või peretülid:P Küll nad harjuvad...meie braama istus peale eraldiviibimist( noh kui ta haudus ja tibu kasvatas) nii õnnetult üksi, ei võetud omaks vist paar nädalat. Sööki võib panna mitmesse kohta,et ikka pääseks sööma,kui keegi väga ülbitseb.

    VastaKustuta
  2. Brita on minu arvates sellepärast kana, et ma ei ole sellise mustriga braama kukke veel kohanud. Braama kukkedel kipuvad kaela suled hoopis teistsugused tulema. Ja hari noka peal on ka nagu kuke kohta niru :-) Aga ega ma muidugi pead ei anna, et kindlasti kana on :-)

    VastaKustuta
  3. Silvia, ON olemas sellised kuked ka:) Oma silmaga täna nägin. Isa pidi Saksamaalt olema.

    VastaKustuta
  4. Icc, Silvia, ega ma su pead väga tahagi :))), eks see vene ruleti moodi minu jaoks praegu on.Ma lihtsalt väga tahaks, et ta kana oleks, sest ta näeb väga võluv välja oma halli sulestikuga, nagu väike kullipoeg, kes on lapsena palju haige olnud :).Hari tundub jah väike ja kananägu (icc) on ka peas.
    Nats kaklevad jah, aga ma passisin lausa esimene päev ligidal ja viskasin liivaga, kui keegi päris lolliks läks.

    VastaKustuta
  5. Marju ma täitsa usun, et sellise mustriga kukkesid on, aga kas neil kaelal pikemat sorti suled ei peaks olema? Või oled näinud selliste lühikeste kaelasulgedega kukke?

    VastaKustuta
  6. Mina panustan ikka kukele :)
    Kah pead ei anna, aga kana jaoks jalg liiga kõrge, näo ümbrus liiga punane ja saba tundub ka kuke omaks minema.
    100% kindel pole ei ühes ega teises.
    Kiti

    VastaKustuta