teisipäev, 28. detsember 2010

Pühade vahepeal...

Mida teha hapukapsast punnis täis vatsaga?Kõige vähem energiat võttev tegevus tundus kudumine, näpud liiguvad ja seedimine nurrub vaikselt.
Ketrasin angoora villa ja seda seekord nii, et ei lasknudki villa läbi kraasi, vaid võtsin küüliku villatordid otse kotist (angoora vill on nii puhas, et ei vaja õnneks üldse enne kedrust pesemist).Kuna tahtsin teha natuke effektlõnga moodi , siis lasin selle villa vokile nii, et lõigatud villaosa läks ees ja pöörde tekkemisel lõi lõnga nii armsalt turritama.Näed, õigus on vanarahval, et töö õpetab tegijat.Mulle hakkas see tehnika nii meelidma, et tahaks sel moel veel lõnga teha, mõtted juba lippavad kätest ette, millise effektlõnga  võiks valmis sehkendada.
Kudusin siis sellest angoora villast ja mustast peenvillast kätised, muster on pärit ämma varasalvest.
Ja pikad pühad tekitasid ka ühed kindad.Pooleks musta peevvilla ja koeravillaga.Mulle tundub, et nii, kaks ja kaks rida vaheldumisi kududes jääb tulemus päris hea, kudum jääb elastne ja ei jää ka nii kohmakas, kui puhtalt koeravilla lõngaga.
Ja üks suurem, paksem müts valmis ka .Tegu halli koeravillalõngaga, mis sai kokku kedratud erinevatest nn. jääkidest, lõin nad kraasile kokku ja natuke lisasin veel koerakarva juurde.Valge on angoora lõng.Tuti panin ka.



6 kommentaari:

  1. Vaat kus nobenäpp:)Ja järjest uhkemaks ja karvasemaks asjad lähevad:)Tubli töö!

    VastaKustuta
  2. Järgmisena võtad jänese voki juurde ja kohe otse lõngaks :)

    VastaKustuta
  3. Eee, seda mitte :)Sest pügada tuleb nii kiiresti, kui võimalik, et see väike reo süles üle ei kuumeneks.Pügamise lõpus ohkan iga kord kergendatult, et saab looma õue tagasi viia, niiet küülik süles mõnulemas on selline "linnalegendi" teema :)

    VastaKustuta
  4. Ohh need kätised...võrratult ilusad! Just see muster teeb nad väga lahedaks:)

    VastaKustuta
  5. Väga kaunid tööd sul jätkuvalt;)

    VastaKustuta