esmaspäev, 22. november 2010

Tiibeti mastifi lõngavarjatsioonid

Mardilaadal tuli lõngasooviga üks vanaema ligi, et tema lapselaps on pideva köhaga hädas.Olid kudunud lambavillast vesti aga tolku ei midagi.Kuna mul süda läheb haledaks, kuuldes sõna "haige", nii tegin ka selle vestilõnga väljaspoole pikka järjekorda ära.Lootavasti on vestist lapsele ka abi.Kaks vihti on siis ühtemoodi vestile mõeldud ja kolmas viht tegelikut kätiste lõngana tehtud.Kõik kolm karvased , koeralõngana tiibeti mastif enamasti ja lambavillana peenvill.
Tellimutööna valmis ka must tiibetlase villast lõnga.Pildilt pole kahjuks eriti aru saada, aga lõng on tõesti must.Ja väga mõnusalt pehme.Peenvillasena kasutasin musta peenvilla lamba villa.Teine koeravilla oli vist samuti tiibetlane(pead ei anna), millest oli plaanitud sokilõnga teha, aga ma tõesti ei tea, kas see on hea mõte, kuna lõng jääb nii siidjas ja pehme, et vaevlen kahtluse käes, sokilõngaks see vill ei sobi.Kui, siis ehk tudusokkideks.

5 kommentaari:

  1. Esimene lõng tundub juba pildilt nii pehme ja soe:)

    VastaKustuta
  2. Teine lõng on isegi veel pehmem :)Kahjuks on neid koeravillast lõngasid suhteliselt "mõtetu" jäädvustada.Eks nendel lihtsam, kes korra oma käega katsunud või lõngateoga teisel ringil :)

    VastaKustuta
  3. Proovi ilma välguta seda musta pildistada, ehk jääb parem pilt ;) Olen ise ka üritanud musta pildile saada...kerge see ei ole ;P

    VastaKustuta
  4. Tänan nõu andmast,kohati teeb lausa tigedaks, sest nII tahaks kogu selle koeravilla võlu pildiga edasi enda :)Proovin järgmine kord siis välguta.Aga musta kassi vist öösel ei näe nagunii :))))

    VastaKustuta
  5. Proovi pilt teha nii, et pool kaadrist on mustad lõngad ja pool kaadrist oleks valge taust. Päevavalguses ja ilma välguta. Siis kadreerid Photoshopis üle ja voala :))) A mis selle heateoga siis???

    VastaKustuta