pühapäev, 26. august 2012

Lambad matkama!

Mitte küll kaugele, aga kõrvalaedikusse küll .Nimelt on aeg hakata mõtted mõlgutama järgmise aasta tallede tegemisele ja mis muud, kui uted kolisid jäärade juurde.Mitmuses sellepärast, et sel aastal on töös kaks jäära, vana peenvillane läheb neile peale, kellele kannatab ja tema tütardele hoopiski Dala vereusega valgepealine jäär.Viimane oleks nagu laiusesse kasvanud, tea, kas kõrgust ka viskab ?:).Milleks need naised talle seltsiks pandi, on hetkel jäära jaoks suur küsimärk.Noh, poisike ka alles, ehk ikka jõuab asja tuum kohale.
Aga kuna nüüd , tänu sellisele logistikale on tekkinud mitu karja ja ei jõua ma neid varjualuseid ehitada, siis lähtudes taaskasutuse mõttest, leidis omale viimase otstarbe vana veneaegne telk.Midagi targemat pole temaga enam teha, las siis olla lammastele vihma ja päikese varjuks.

Peaasi, et keegi ennast tugiposti külge ei unusta sügama, siis lasevad küll telgi kaela :))

7 kommentaari:

  1. Taaskasutus on ka meie majas popp teema. Olen kõikvõimalikku nn. rämpsu alles hoidnud ja siiani on see end igati ära tasunud. Just see nädalavahetus ehitasime uue puukuuri, kus sai ära kasutatud postideks vanad põrandapalgid, seina löödud servamata laud, mis majast välja lammutasime ja katuseks eterniidiülejäägid. Nii et oleme igati keskonnasäästlikud:)

    VastaKustuta
  2. Ei noh...täielik uunikum ja sa raatsid selle panna lammastele:D Anna siis teada, kaua püsti püsis. Kas sul euroaluseid ei vedele kuskil? Neist on hea kerge "onn" kokku lasta.
    Jäärapoiss on küll kihvt,ega see lihalammas ongi veidi lühemate jalakestega:)

    VastaKustuta
  3. Uunikum jah, aga eks see kotis seismine on selle telgi riidele ka hävitavalt mõjunud, ehk hallitutäppe täis (ei mahu mul kõik mittevajalikud asjad voodi alla).Kaua püsti seisis? Eile õhtul õnnetus tibidel telgi esiotsa vai pooleks murda, ju oli vaja korraga telki sise murda.Panime õhtul siis kõva männiroika, originaali asemele ja hommikul pöõnasid tipsid kõik telgis.Anna või mahamiskotid ka kätte :)).Ja jäära ei võeta järkuvalt kampa, mis selle pubekaga ikka tegemist teha :P.
    Vana jäär aga näeb vist kurja vaeva suures koplis uttedega koos käimisel, eks ta ole väheke ülekaalus ja täna hommikuks on tal ilmselt reielihased haiged ,irw.

    VastaKustuta
  4. Sõnnikuhoidla:) Pärast vead telgi kõige täiega hunnikusse, ei ole tarvis viglaga vehkida...

    VastaKustuta
  5. Eh, panen kevadel kurgid telki kasvama.Või šampinjonid.Muide, targemad, mis taim kasvab lambasõnniku peal kõige paremini?Hobuse sõnnikus igatahes vaieldamatult kõrvits.Kuigi, kõrvits laiutab mul praegu uhkelt ka lamba ja küüliku s...ta otsas :), ei julge lehtede vahele piiludagi.

    VastaKustuta
  6. See telgivärk on tõesti naljakas ja pikka püstipüsimist ei julge ennustada :D
    Aga selle jäära kohapealt ütleks, et osad lambad ongi sellised lühemajalalised ja kui ma võrdlen praegu oma poolpeenvillase järeltulijaid oma teistega, siis eriti algul oli selgelt näha, kes oli kelle tall... no jalakõrgus oli ikka kardinaalselt teine :D Niiet järgmine tallering on sinulgi selline lühijalgsete tegijatega ;) Aga poiss on sul tõesti uhke :P

    VastaKustuta
  7. Ma ei julgenud üldse uttede sisskolimistki ennustada :)), aga magavad nagu maugud seal, telgi küljed vaid kummuvad :).Siiani on püsinud.Ja poissi ikka telki ei võeta, vennike tunneb ennast vist üksikuna, set täna marssis mulle pikema jutuda ligi ja pistis kanade terad peopesast nahka.
    Eks näis, mis järglased meil tulevad :), näljased on need valgepealised küll, aina söövad ja söövad :))

    VastaKustuta