kolmapäev, 15. august 2012

Château de Chambord


Royal Château de Chambord at Chambord, Loir-et-Cher, Prantsusmaa on üks kõige tuntuma Châteauxmaailmas tänu oma väga selge prantsuse renessanss arhitektuur , mis ühendab traditsioonilise prantsuse keskaegse vormid klassikalise renessansi struktuure.  hoone , mis kunagi valmis, ehitas kuningas François I osa olla lähedal tema armuke Comtesse de Thoury, Claude Rohan, abikaasa Julien de Clermont liige väga tähtis perekond Prantsusmaale, kelle Domaine, Château de Muides oli kõrval.
Aastal 1792, mõned sisustus müüdi ja puit eemaldada. Sest aeg hoone jäi maha, kuigi 19. sajandi mõned katsed toimus taastamine. Teise maailmasõja ajal sõda kunstiteoste kogudest Louvre ja Compiègne koliti Château de Chambord. Nüüd avatud üldsusele, 2007 Château sai 700.000 külastajat.
Nii seletab seda võrratut lossi Wikipedia
Loss oli kasutuses jahilossina ja kui sinna mindi, siis võeti kogu mööbel killavoorina endaga kaasa .Sellepärast polnud lossis sees ka sisustust.Kuid see mõjus pigem just ehedana.Eriti lahe oli tunda sisse minnes sellist vana suitsuhõngu, kaminaid oli palju ja ka korstnaid paras ports.Pead ei anna, aga äkki nad kütavad ka tänapäeval seda mürakat talvel kaminatega.Chateau on prantsuse keeles loss.
 Enne sisenemist torkas silma lahe kapike.Kuna turistide seas on palju pensionäre, siis mine sa tea...äkki tuleb kellegil tahtmine väike "energialaks" saada .:)
 Lossi sisehoov

 Leonardo da Vinci leiutatud trepp.Kuna vanasti osati au see hoida saladusi ja vaenlane ka teatavasti ei maga, siis sellist treppi mööda käies ei näe, kes tuleb üles, kes alla.Ja tõesti jõuab enne teile ebasoovitava persooniga kokku saades putket minna.

 Rõdult vaade
 Turistipoosis turist :)

 Jälle see salakaval trepp

 Vanad suitsenud kaminad

 Francois 1 vapp ja F täht
 Jahilossist ei puudu ka lugematud trofeed ja neid pirakaid sarvi seal leidus.


 Imelised veesülitajad

 Jälle üks turist.

Juba Poolas sai proovida audiogiidi, paned kõrvaklapid pähe ja giid ongi sulle rääkimas.Väga hea kasutada.Keeltest sai valida nii vene kui inglise keele.Ja ka seda ei maksa karta, et prantslased patravad vaid emakeeles, turistilõksus räägivad nad kenasti ka inglise keelt ja ka eurot võetakse nt. Poolas ja Tšehhis vastu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar