pühapäev, 19. august 2012

Argipäev

 Peale puhkust tuleks võtta veel puhkusest puhkamise puhkus? Igatahes tiksus kogu see kodune elu rõõmasalt argipäeva rütmis edasi, kui meil Pariisis aeg seisis,  küülikud kasvatasid jõudsalt karva edasi, tegid usinalt pabulaid ja ka uued lambad olid endiselt laudas kinni (ei julgenud neid reisi ajaks õue lasta veel).Üheõnaga, kartsin, et ega nende uute puhul meie kokkulepped viletsa aia suhtes vanade lammatega ei kehti ja nii asusime karjusealust niitma ja ka uut karjust ja võrku panema.Lõpuks sai elekter sisse tagasi ja peale pikemat arutamist püüdsime need uued totakad kahe kaupa kinni ja "viskasime" üle aia vanade sekka.Viimased polnud uute lammate üle sugugi õnnelikud ja silmit paistis vaid üks suur küsimus "mis mõttes"????.Kuna 15 noort oli paras gäng, siis ajas itsitama see rapsikoogi ühine söömine, ehk vanad puksisid küll ühe talle eemale, aga kohe oli kaks asemel.Üks väike löödi kaks korda kummuli, kohe nii, et kõik neli jalga olid püsti, aga eks see käib asja juurde :P.Täna hommikul üles tõustes oli esimene mõte, et mitu lammast mul seal koplis siis on, aga kogu kari oli koos.Tõsi, väikeste mööndustega varjualuse suhtes, ehk vanad sees ja noored väljas.

Kogu karja ei suutnudki eile pildile jäädvustada, aga silmale teeb rõõmu, sest nüüd leiab juba lambad karjamaalt üles.
 Aiamaal on ka nagu revolutsioon toimunud, maasikaga ei jäänudki muud üle, kui muruniitjaga maha lasta.Ja maapirn on visanud sel aastal üle pea, kasvuhoonegi upub varst sinna sisse vist ära.
 Ja need paar päikselist ilma olid nagu taeva õnnistus, ehk sain kõik villad lõpuks pestud ja kuivaks, küll on tegu selle suure koguse kuivatamisega.Lõpuks pesin villa nii, et laotasin villa reformi peale pika vorstina, nii, et see vill jäigi sellisena kergelt kokku, kuivama pannes riputasin nagu pika käterätiku lihtsalt üle nööri, nii jagus villa võrgule ja nöörile ning kuivas kiiremini.Sügisel pole enam seda suve kuivatamise jõudu.
 Ja nagu selle aasta heinateost veel vähe, niitsime natuke ädalaheina küülikutele maha, mille saime ka eile kenasti kätte.Puhas peenike leht, mida söövad ka väiksed lambad hästi.
Ja 1. septembril on plaan minna Tõuloom 2012 üritusele, kaasas mõned küülikud müügiks ja natuke lõnga, kel huvi, see otsib meid üles .

2 kommentaari:

  1. Dear Airi,this is nice!Paris is only still stone, this hier is always live.I am very interested in Your journey how You are traveled = along which way, but do not rush- now You have too much to do!Greetings!janka

    VastaKustuta