kolmapäev, 13. juuni 2012

Kookose rasv

Hakkad kuskilt otsast asja üle juurdlema ja leiad igasuguseid põnevaid tooteid.Ma ei tea, aga kui ma praegu ajas tagasi mõtlen, siis oleks nagu pime toidupoes käinud, võtad aga harjusmuspärased asju korvi ja vutt vutt kodu poole.Mis sa omale sisse ajad, selle peale üldse ei mõtle.Kasvõi jäätise valik, on võimalik pista pintslisse 120 kcl või 350, suur vahe, kas pole.
Kaalulangetamisega koos jäi lahenduseta rasvaine, millega praadida.Siiani kasutasin rapsiõli, aga praegu tagasi vaadates, siis kulus teda üüratult palju ja ega ta eriti hästi ka torsole ei mõjunud.Tänaseni ostsin margariini, kulu väiksem aga ega seegi teab mis tervislik ei ole.Viimasel ajal praadisin võiga ja searasvaga.Viimane aga jälle ei sobi.Nii ostsingi täna Prismast cocose rasva.Vaatan ja proovin.Miks kookose rasv hea on, sellest on palju internetis kirjutatud, aga põhiasjaks on see, et aitab kaalu ja kolesterooli langetada.
 Näeb see rasv välja nagu küünlavaha :P.
Täna ostsin veel värsket räime ja hoiatasin küljeluud, et ma võin talle teise rasvaga teha.Aga selleks polnud mingit vajadust.Panin siis killukese pannile ja jahumuna seguga räimed pannile.Kiituseks peab ütlema, et ei mingit lõhna, maitset ja ka temperatuuri kannatab paremini, sest suitsema ta ka ka ei hakanud.Kala nagu kala ikka, ei saanud aru miskit.Ainuke asi, et harjumuse jõud on ikka vägev..:P, segasin munad ja jahud kokku ja siis meenus, et....appi, jahu ma ju ei või.Nii praadisingi endale kalad paljalt ära.Pagana head said .Peab selle nisujahu asemele ka midagi leidma.Ja veel pean leidma mõnest looduspoest rafineerimata kookose õli/rasva, kui aega leian, et mõni selline pood kuskile teepeale jääb .)
Jooksmisega on selline lugu, et kuna paus oli vahel, siis üleeile oli suurepärane jooksta.Eile jooksin 400 m ja jäin seisma.Et täna mitte, keeran koju tagasi, sest NIIIII rake oli.Aga jooksin veel kilomeetri ja jälle pidasin võitlust.Viimast korda sundisin ennast veel 500 m kaugusele ja andsin alla.Vantsisin koju tagasi, sest lihtsalt ei jaksanud.Nuta või naera.Täna oli juba kergem ja jooksin oma ringi ära.Ja aega kulus ikkagi 45 minutit...ei saa minust enam tippsportlast.Tee või tina.:)
Blogimisega ka ei saa enam pidama, kus seda ravida saaks?Katsun ennast parandada.

7 kommentaari:

  1. Ma ei kasuta praadimisel praktiliselt üldse rasva. Tsipake kuumutatud pannile õli ja järgmistel kordadel ei pane isegi seda.

    VastaKustuta
  2. Ma oleks pidanud enda pannist pilti tegema, nimelt olen totaalselt rahul vene ajast pärineva, ülisuure rauast panniga.Imehead pannkoogid ja praetud liha saab :), meil on ka puupliit, niiet ideaalne kooslus.Ainuke viga, et päris ilma rasvata sellis panniga läbi ei saa.Mul neist deflonitest sai siiber :) ja väga kalli panni jaoks puudub hetkel vajadus :)

    VastaKustuta
  3. Kookosrasva olen mina enda jaoks avastanud aastaid tagasi - küll teisel otstarbel. Aga nüüd pean ka sellega midagi praadima hakkama. Kusjuures räägitakse, et munad pidid super tulema. Eks ma homme proovin :D

    Diana

    VastaKustuta
  4. ... mul oli ikka päris kõva eelarvamus, enam mitte.Veel lugesin, et juuksed pidi pehmeks ja läikivaks tegema, kui seda rafineerimata suudan leida,määrin pea ka kokku, icc.Ja näonahale olevat ka kasuks :)

    VastaKustuta
  5. Vot,vot, juba läheb soojaks. Mina teengi sellest kreeme, jube head ja pehmeks teevad naha. Peangi uue laari millalgi tegema, otsas on.

    Diana

    VastaKustuta
  6. Ja mina kasutan seda kookosrasva seebi keetmisel :)

    VastaKustuta
  7. Sa Marika, võid omale seebikeetmist lubada :),mina katsun enda peki kookose sissesöömisega maha saada :)

    VastaKustuta