pühapäev, 12. juuni 2011

Midagi erilist

Ja seda see on.Nimelt potsatas mulle köögi kapi peale üks kahekilone pakike.Silt, selle paki peal oli järgmine:
On teatavad asjad elus, mille sügava tähenduseni jõuad natuke küpsemas eas ja saad terve mõsitsusega aru, millist vaeva on mõnede asjade kallal nähtud. :D Ja kõlab ikka sigauhkelt, et tuulega jahvatatud, kas pole?
Võiks ju arvata, et jahukotil on vaid selline uhke silt peal ning kui võrrelda seda jahu poe omaga, siis ei  tee vahet.Aga tutkit.Vahe on päris suur.Värvuselt on ta selline pigem hallikas ja juba sõtkumisel oli ta kuidagi teistmoodi, kui võrrelda lambavilla kiuga, siis selline lühikese kiuga :D. Ei kerkinud ka nii hästi, kui poe jahust tainas, aga...ometi oli ta maitse elamus tõeline Öko värk.Kohe selline puhas. Meeldiv. Omamoodi kogemus, kuidas vanastigi võis sai välja näha. Kuna mul enne pole selliset jahu ette tulnud ja spetsiaalselt pole ka poest otsinud, siis sellist saia tegin esimest korda ja kogemus oli põnev.Muidugi, tehnoloogia, viljasordid jne., kallutavad mu valiku siiski soome jahu suunas, sest nendega ei eksi.:D.Sai kerkib paremini ja tulemus on ettearvatav.Aga vahva ikkagi .Sai ka oma ehedas ilus :

6 kommentaari:

  1. Tõeliselt isuäratav:)

    VastaKustuta
  2. Kahju, et virtuaalselt lõhna ei saa edasi anda :))

    VastaKustuta
  3. Jaa, mulle ka meeldivad sellised ÖKO maitsed. Sellistel toitudel oleks justkui hing, mingi eriline aura.
    Soome jms. asjad on hääd küll, aga liiga... steriilsed (no ei leia õiget sõna). Tulemus on alati igavalt ühesugune, olgu kuu kasvõi kummuli :). Maaelu ja "karused" maitsed, etteaimamatud tulemused.. lahe!

    VastaKustuta
  4. Just, ma muidu ei hooli neist üdini naturaalsetest asjadest(kuna ma piima ei joo, siis langevad kõik uhked piimasaadused välja, a la juustud, koored talunikult), aga sellel jahul on tõesti hing sees, läbi sellise jahu nagu austaks tööd, mida on selle jahuni viinud.:))
    Steriilne ja anonüümneon poe oma tõesti .A samas ei eksi, kui pole aega katsetamiseks.
    Meie kaubandus on üldse kuidagi "igavaks" muutunud, ilmselt sellepärast oli ka topelt rõõm avastada midagi tõeliselt unikaalset .Mind on üldse raske millegiga rabada või šokeerida, aga see 2 kg suutis sellega hakkama saada.Või on minu mõtlemine kuskile levendile jõudnud :)))

    VastaKustuta
  5. Seidla tuuleveskiga on mul päris hea kogemus :-). Mu tütar oli kolme aastaselt seal lähedal ühe külatädi hoida. Igal juhul ei valvatud teda seal ilmselt mitte väga tähelepanelikult, sest üks hetk avastati, et mu tõtar on koos selle külatädi kolme aastase lapselapsega kaduma läinud. Mina istusin õnneks kõike seda teadmata koolitusel. Otsiti neid kahte tüdrukut ikka paar tundi, kuni kellelgi tuli pähe, et äkki läksid veskisse, mis asus üle autotee ja üle suure-suure põllu. Mindigi vaatama ja minu tütar oli juba kolmandale korrusele roninud- teine tüdruk oli esimesel korrusel nutnud. Siis oli see veski veel remontimata. Nüüd alles käisin ise seal ja ostsin 2 kg täistera rukkijahu, mida me pole veel raatsinud ära küpsetada :-) Soovitan kõigile kohapeale vaatama minna, kuidas veski töötab. Väga lahe on!

    VastaKustuta
  6. Silvia, kui ärä küpsetad, anna teada, kuidas jäi:D
    Seidla veskit tasub vaatama minna küll :D.

    VastaKustuta