esmaspäev, 13. september 2010

Koeravilla ja angoora vokilõng.


Sügis on käes, sookured löövad jalalt-jalale heinamaal lahkumise tantsu ja pea need külmadki ei saabu...pika jutu lõpetuseks, aeg on käes sealmaal, et peab voki ära määrima ja tööle hakkama.Ise ehk venitaks veel seanahka, õnneks on tublisid inimesi, kes sul jalgealuse kuumaks kütavad ja tööle ajavad.Aitäh neile .


Nii saigi kraasile hääled sisse aetud ja koeravillast lõnga kedratud.Ma ei tea, aga olen siit ja sealt, küll lugenud, küll kuulnud, et mitte ei meeldi see koeravilla ketramine.Kuni sinnamaani, et raiutakse seda "tõde", nagu ei oleks puhast koeravilla üldse võimalik lõngaks kedrata.Vist on minul siis mingi kiiks juures, sest mina ei taha jälle lambavilla kedrata, vaid lausa naudin igasuguseid karvaseid villasid.Sest lõppresultaat on lihtsalt nii armas .
Ülaltoodud pilt ei too kogu selle lõnga pehmust ja karvasust nähtavale, ometi ise näin selle lõngaga väga rahule.Koeravillana läks sisse ca 75 % ulatuses tiibeti mastifit, lambavillana kasutasin pruuni peenvilla.Kui muidu ei taha see peenvill kuidagi koeravillaga seguneda, siis antud juhul läks teisiti.Sulas lausa nii sisse, et pole arugi saada, et tegu on kahte sorti villaga.Lõnga ise on kaalult imekerge, ehk pildil olevad vihid kaaluvad ca 379 g kokku.Toonilt selline küpse kakao ja karamelli kiselli värvi.Põnev.
 
Ketrasin ka angoora villa.Väike viht on puhas angoora, sensuaalselt kummalise struktuuriga.Sarnaselt koeravillaga tahab angoora lõng kandmist, et lõng muutuks mõnusalt udusuleliseks.Suurem viht on 20 % valge peenvillaga, samuti väga mõnus.Kui aega saan, siis katsun oma angoora varusid rohkem lõngaks kedrata ja mardilaadale kaasa haarata.

3 kommentaari:

  1. Dziises, sa ajad mul vokijala tõmblema. Võitlen iseendaga ja tööjõudlus - 0. Aga ega ma niisama istu. Seenel saab käidud ja eile kaks musta talle pügatud. Näpin villa ja mõtlen mis teha :) Tubli oled Airi!

    VastaKustuta
  2. irw, vokijala tõmblema :)))Ooot, aga sul ju kahe tallalauaga vokk???:))Väristad mõlemaid?:)
    Mul lihtsalt on "tänu sinule" ja mardilaadale vesi ahjus.
    Ma parem lambaid ei vaata...tegelikult peaksin isegi ühe musta rajalt maha võtma, sest musta villa oleks mustrisse vaja.:)
    Minu oktoober möödub vist küülikuid pügades, igatahes progress on juba toimunud, 3 h aseme sain 1 h hakkama.Asi seegi.Kuigi,kintsud on kraabitud, peab tindipotist eemale hoidma :)tatoo missugune.

    VastaKustuta
  3. Ja mina - kurgid, seened, kurgid, seened. Ma olen neist hoidistest surmani väsinud. Nagu mingi korilane :)))) Siis jälle lambatapp ja tükelda, paki ja vaarita :))

    VastaKustuta