esmaspäev, 30. juuli 2012

Ahvatlusele tuleb järgi anda, ehk...




....tänasest on meil veel 5 ilusat valgepealist tüdrukut juures.Küll nad on armsad ja küll on see looma ostmine üks mõnus tegevus :).Kui vähe on õnneks vaja...
Ehk kokkuvõtvalt 15 valgepealist ja mõned peenvillased (kelle lugemiseks läheb veel õnneks kahe käe sõrmi vaja) :).

10 kommentaari:

  1. :D ma poleks pidanud seda nüüd lugema...no õnneks ei mahu ka lauta ühtegi lisaks..

    VastaKustuta
  2. No päris numpsikud piigad küll:)

    VastaKustuta
  3. Eks nad sellised teistmoodi ole :), aga vill on mõnus juba seljas ja vaikselt hakkavad minuga ka harjuma, või õigemini rapsikoogi ja minuga :).
    Ragistan siin ajusd, et äkki peaksin selle titevilla nüüd, sügisel ära pügama? Kaire, Marju, mis arvate?

    VastaKustuta
  4. Pügamise poolt. Tallede ainevahetus pidi paranema pügatult. Ja soomlased räägivad,et parem on talvel seljas 2cm vill kui 8 cm..

    VastaKustuta
  5. Marju, soomlaste jutt on õige, ma näen seda ka nt. enda küülikute pealt.Aga...(ma ikka täitsa sooda), kui ma nüüd need totakad ära pügan, mis neile kevadeks selga kasvab, ma ikka tahaks lambaid kevaditi pügama hakata, kaks korda aastas neid valgepealisi ju ei püga :P.Ja ega see praegune vill seal seljas selline ketruskõlbulik ka pole.Äkki ma siis ikka enne kevadet ei püga, sest ma pean kõrvamärgid neile panema ära ka ussikuuri tegema...neid paljaid lambaid ei püüa miski väega.
    Üks uudis veel, rääkisin Hiven oü esindajaga, ääretult kena naisterahvas, lubas tootekataloogi saata, äkki on neil miskit põnevat lammastele.

    VastaKustuta
  6. Me pügame kõik lihakad ka sügisel, aga tõsi ET villa pikkusel pole ketramise mõttes tähtsust, lihtsalt hakkab palav neil soojas laudas. Aga mu pooleaastased valgepealised küll karjuvad pügamise järgi:)
    Märgistamisega on mul hell teema... just lõikasin ühel jääral märgi ära, ja ometi see ammu kevadel pandud...ilge mädapaise oli. Peenvillase talledel ka asendusmärgid ootavad, aga enne külmemat aega ma mitte ei proovigi.

    VastaKustuta
  7. Minu VP on hetkel ca 4kuused, ma ei kujuta ette, millides nad kevadeks on :).Kui ma praegu, või isegi2 kuu pärast pügaks, siis ikkagi ei saa sellest villast lõnga, ma kardan, et ta on liiga lühike.

    VastaKustuta
  8. Ma tean sellist vana ütlemist, et talledel tuleb vaevavill maha ajada :) Et siis kindlasti pügada. Ja paari kuu pärast 5-6-7 cm ikka annab välja- see ju kannatab kedrata küll.

    VastaKustuta
  9. Lasen suure kiire mööda ja ilmselt pügan siis koos peenvillastega ära.On vist jah mõistlik :)
    Peab hakkama kogumisaia peale mõtlema, ei jaksa ma nende lammastega võidu jooksta, eile lüpsin ühe ute udarat tühjemaks ja selle rajaka kätte saamine oli kosmos.:P.Ei hakka nimesid nimetama,irw, aga üks reo on meil karjas see nutilammas, kes jälgib, et inimene liiga ligi ei kobistaks ja teeb kogu aeg kaks sammu tagasi liigutusi, sellega aga tõstab nn. alarmi ka teistele.Proovi siis kedagi vabatahtlikult kätte saada, kui kõik sind "umbusaldavad".

    VastaKustuta