reede, 13. jaanuar 2012

Tagasilöök

Ei, ma pole patustanud oma kaalulangetamise teel, küll aga tabas mind eile jooksma minnes totaalne väsimuse laine.Ma lihtsalt ei jaksanud jooksta.Kõndisin kogu maa läbi.Ilmselt on söögi valik vedanud rihma maha ja lihtsalt oli ka päevane koormus liiast, igatahes oli eile nutumaitse suus ja täielik enesehaletsus tuli peale.
Teine tagasilöök oli täna toidupoes, kus ma äkki tabasin ennast mõttelt, et mul polegi midagi suurest Prismast osta, et midagi pole lubatud :).Ehk suundusin siis köögiviljade osakonda ja varusin omale küülikute sööta, a la porgandid, granaat õunad, banaanid.Edasi läks ebahuvitavaks, pihvid, sardellid jne.Piimaletis läks jälle põnevamaks, kohupiimad ,piimad (pudrud).Ärge nüüd arvake, et ma midagi ei söö, lihtsalt olen hakanud asja üle mõtlema ja see on samm edasi.
Ja kolmas löök oli ka veel eilsega seoses, ehk talvel enam jooksta ei saa, sest pagana libe on.Täna panin suusad alla ja tegin ringi suuskadel.Väga hea oli.Pean veel märkima,et lapsest saati oli kaks asja mida ma sportimise juures vihkasin, need oled jooks ja suusatamine.Ja siin ma nüüd olen..:)

12 kommentaari:

  1. Mina tegin läbi 3faasilise Dukani dieedi, sisuliselt sööd 3x päevas. Nälga pole, jooma peab ja liikuma ka aga ei pea end tapma. Kaal läks tasakesi alla ja ma olen väga rahul. Netis on sellest palju kirjutatud, on ka retsepte jms. Soovitan!

    VastaKustuta
  2. Tänud, tänud :)Läheb uurin asja, nälgima ma nõus pole likkuma peab, ehk sobib mulle ka.:)

    VastaKustuta
  3. No see, mida vihkad leiab ikka su juurde tee- järgi proovitud igatepidi. Suurte emotsioonidega seonduv tuleb su juurde- külgetõmbeseadus. See et suures poes pole midagi, mida osta on täiesti tuttav tunne :-) Pea vastu!

    VastaKustuta
  4. :P See pole ju tagasilöök, et poest midagi saada pole :D See on nii tuttav asi. Samas ei pea ju endale midagi keelustama, kõike võib, kui hing ihkab, aga mõõdukalt. Isegi šokolaadi, kui seda sööd.
    Mõtlen iga õhtu sinu jookmistele, ise aga pole selleni siiani jõudnud. Olen pigem piirdunud sellega, mida suust sisse ajan, aga ei näljuta ennast. Muidugi joomisele aitab külmal ajal tee kõvasti kaasa, sest seda joom ma ikka liitrite viisi :D Aga kahe nädala tulemus (kui viimati ennast kaalusin) on alla läinud 1,7 kg, aga eks näis, mis järgmine nädal ette toob.
    Oled igati tubli olnud ja kindlasti on sinu füüsis nende jooksmiste ja suusatamistega kordi parem, kui minu oma lihtsalt farmis mütates.

    VastaKustuta
  5. Eilse jooksu tulemus, kurk valus ja villid kandadel :)), ei tule siin midagi kergelt :P
    Uurisin eile KK poolt viidatud Dukani dieeti ja ma pean kaaluma, kas ma suudan muna ja liha (suurt muud midagi teatud aja jooksul) endale manustada.Muna ei ole nt. üldse minu lemmik.Uurin veel, sest maha tahaks ikkagi võtta.Kuna ma kaalusin eelmine nädal tavalise saunakaaluga, siis ei teagi täpselt, kustmaalt alustasin, eile kaalusin digitaal kaaluga ja sain 77,5 kg.Võtan siis selle aluseks.
    Aga farmis olen suutnud enda eluolu nii mugavaks teha, loomi on ikkagi tugeva koormuse jaoks vähe, et sealt ei ole mul lootust abi saada :)Sulle Diana, see 1,7 on väga kõva sõna ja söögi valik võib täiesti imet teha.Mina sõin palju ja õhtuti ja koormus seisnes kontori ja voki toolist...ime siis

    VastaKustuta
  6. Söö tihemini ja vähenda toidukoguseid. Mina leian, et midagi välja jätta pole vast vaja, millega sa harjunud oled. Joo vett ka. Õhtul puuvili või jogurt, seda ka toidukordade vahele. Aga päeval ikka see tõhusam söögikord. Ei pea ennast kohe tapma hakkama, võta vaikselt ja tõsta koormust aegamööda.

    Logimata Taive

    VastaKustuta
  7. Tead, mina leian, et me oleme piisavalt vanad, et lubada endale kõike seda, mida hing ihaldab. Ruusi ja Raspeli nime peale kihvatan siiani, sest sport ON tervisele kahjulik. Praegugi lamab teisel korrusel mu omaenda poeg, kes neljapäevasel korvpalli trennil rangluu murdis! Ja minu põlveopretsioonil on kah otsene seos meie kooliaegsel hullul sportimisel! Mina võtan nüüd küll rahulikult ja heal juhul olen nõus kõndima :)

    VastaKustuta
  8. Jõudu! Mina kasutasin siit neid retsepte http://mydukandiet.com/ (kui sa inglist loed).
    Munadest tegin omletti, veisehakklihast tegin muna ja kaerakliidega kotlette jne. Just see menüüleht aitas mind, seal on päris lahedaid ideid.
    Esimesed 3 päeva olid karmid, sest ma olin harjunud palju magusat sööma, sh banaane jms aga siis läks kergemaks. Ma alustasin 74,5st novembri alguses ja nüüd olen 67,6. Pühade ajal sõin täiesti normaalselt (3. faasis on lubatud 2x nädalas nn pidu ehk sööd, mida tahad) ja lihapäevi teen. Kusjuures ma hakkasin seda pidama tuttava eeskujul, ma ise vihkan dieete ja ei ole suuteline neid üle paari päeva pidama. Süüa on nii hea ju :D ja joosta ma ka ei jaksa.

    VastaKustuta
  9. Taive, sa ju peaks mind teada, ma ei oska poolikult asju teha, nagu napakas, kui siis ikka täiega :P, :)
    Marika, jah, ma olen sinuga nõus, see trenn, mis me omal ajal saime, oli üks hullumeelsus, huvitav, mis nad meist teha lootsid, olümpiavõitjaid?Ja nõus, sport on kahjulik, keegi ei rääkinud too aeg liigeste kulumisest, ka tänapäeval kiputakse see mainimata jätmast.Samas, sinul torsol pole pildi peal tõesti miskit söörast, mis paneks piiramise peale mõtlema, mina jälle ägan, et midagi maast kätte saada ja rasvumine on ikkagi samuti tervise risk.Katusn endale võimalikult selgeks saada, kuidas kõige optimaalsem oleks, söön vähem, valin mida ja liigun ka.Ehk aitab :)

    VastaKustuta
  10. KK, ma tänan sind, hetkel olen mõtlemisfaasis...ja kogun infot, et mida ja mismoodi.Olen juba tegelikult nädal ennast piiranud, nüüd ehk lihtsam veel siis piirata, jooksen ka 45-tund aega, magusaisu on tänu treeningule täiesti läinud, mina, kes ma muidu "muffinitest" pidin ennast poest jõuga eemale vedama.Peavalu tekitas ilma õlita praadimine, aga mul on selline köögimasin, lolli aruga ostetud, nagu ..oeh, ei oskagi nime kirjutada, fawervib?, no nagu ufo, klaasist ja küpsetab mikrolaine ahju tüüpi, seal on võimalik kalad, kanad , juurikad ära küpsetada.Milleta väga raske saab olema, on leib.Ilma selleta olen totaalses näljas :).Ehk...vaatame :)Ja tänu lingi eest :),läheb söön küülikute eest nisukliid ära, aa, huvitav, Poola spetsid toovad muidu hobuuste söötmise juures kliidega välja selle, et klii viib organismist välja mikroelemendid...ilmselt ka inimesel siis?

    VastaKustuta
  11. Võimalik jah, et viivad. Ma pole enne kliisid armastanud (mul vanaema tegi imelikku möksi, mida ise nimetaks kileks ja see oli jälk) aga nüüd panen hommikuti lusikatäie jogurti sisse (ise purustan koduaia marju naturaalsesse). Väga mõnus on :)

    Mul olid "kirsunaelteks" rimi spinatipirukad, Activia joogijogurt ja hesari kanaeined :D. Nüüd juba kolmas kuu läheb, ilma et mul isegi isu oleks nende järele.
    Füüsiline koormus on hea aga mu päevakavva hetkel ei mahu mitte midagi lisaks. Ainult võimlen pisut omal käel kui meelde tuleb ja kui koerad lasevad. Nende meeles tuleb siis kohe kohale tormata kui perenaine pikali viskub ja kõhulihaseid teeb. Nii ma leiangi kere alt piiksuvaid palle ja nägu pestakse ka puhtaks, et äkki on abiks või nii :D

    VastaKustuta
  12. Ma olen Dukani dieeti seda ja teistpidi juurelnud ja ...ma vist seda hetkel ei järgi.Kogu see dieedindus eeldab suurt enesele pühendumist ja hunnikut vaba aega, kui ma enda elurütmi vaatan, siis pagana raskeks läheb, see liha küpsetamine jne.Üldse sõltub palju ka inimese enda toiduvalikutest, ehk muna ma söön suure vastumeelsusega, kala väga harva ja piimatooted on mul ka suhteliselt aut teema (jogurtid jne ma ei söö..), ehk otsin enda teed, pigistan selle 1,5 vaba aega õhtusesse liikumisse, söögiga valin, ehk mõikab..
    Mis mõte neil kliidel on?Kas täiskõhu tunne? Kiudained? Neid võib ju ilma selle hullu lihadieedita manustada :) :).Ühesõnaga, tänu osutamast, aga see vist pole mulle, tore, kui keegi abi sai.

    VastaKustuta