pühapäev, 15. jaanuar 2012

Jälle samojeedilõng

670 grammi
Kahe samojeedi villa peaaegu korraga kedrata, on ikka vaimselt kurnav :), sest need koerad annavad palju villa ja omanikud korjavad selle väärt kraami usinalt kokku, ning kogused on ketraja mõistes mittemõistlikud :).Tõeline talv, nii sees, kui väljas ja silme eest jookseb vaid valge niit kogu aeg läbi :).Vahepeal tekkis juba Kabala villavabriku tunne peale, et muudkui teed ja teed ja otsa ei saa mitte kui midagi :Aga olgu, see hala ei ole tegelikult halamist väärt :).Antud samojeed ja tema omanik, väärivad tegelikult eraldi kiitust, sest nii hästi sorteeritud villa ja ka koeravill ise oli kraadikese võrra pikem, kui muidu, mis on ketruse mõttes väga hea, pole mul siiani olnud.Ja tulemus on kohe ka lõngas näha.Jätkuvalt "ässitan" ma kallid koeravilla omanikud, palun sorteerige oma koeravilla, seda siis parema tulemuse nimel :)Ja jätkuvalt pean oma sõnu kinnitama, et samojeed on üks villakoera tiitlit väärt elukas, sest lõng on kohev, ei mingit spetsiifilist lõhna (seda ka juba enne pesu).Ja kudum kannab vabalt ka ihu ligi lasta.
Siin pilt ligemalt

9 kommentaari:

  1. Kui ilus lõng!
    Ma olen kunagi landseeri-shotika-lamba segu teinud kedervarrega ja see oli ka kole töö :D aga sokid tulid soojas.

    VastaKustuta
  2. Eks ta ole "kole töö" jah :)(mul on vahel tunne, et kui tõesti eelmised elud on olemas, siis ilmselt olin mina Inglismaal mõnes suures ketrusvabrikus voki taga istuv "liinitööline" :)), kuidagi väga loomuomane tundub see wärk :))
    Aga kedervars ei ole minu jaoks,ega need esivanemad ilmaasjata pole vokki leiutanud :)), lõngategu, eriti koeravilla ketramine, võtab vokigagi paraja aja :)
    ps. shotika villa pole olnud õnne kedrata :)

    VastaKustuta
  3. Loen ja imetlen neid koera lõngu ja on läbi käinud, et omanik peaks karva sorteerima, siis ketrajal kergem ja lõng parem. Kas selle kohta on kuskilt midagi lugeda või ehk on Airi Sul aega sellest veidi lähemalt ka kirjutada :).

    Cassie Pärnust

    VastaKustuta
  4. Cässu, ei ole vist tõesti kuskil lugeda....ma katsun ennast kokku võtta ja väheke korralikuma "üllitise" siia koeraomaniku abimehena üles panna :), raske saab see olema, ma ei ole eriline sulesepp ja sõnaseadja :)

    VastaKustuta
  5. Veel kord väga, väga suured tänud Airile villa lõngaks tegemise eest ! Villa kogudes oli mul ikka selline mõte, et alles jätan kõik selle, et kui ise peaks midagi tegema, siis millest annaks midagi teha. Ning nagu näha, see mõte oli õige ja meister jäi meiega rahule!

    VastaKustuta
  6. :), ketramine on üks ühistöö tegelikult, kus kõik annavad oma panuse, koer, koeraomanik ja ketraja vaid vormistab :)Oli väga meeldiv, aitäh ka siitpoolt :)

    VastaKustuta
  7. Ma ei jõua ära oodata, kui ma saan oma slovakkide villa ketrama hakata ...neilgi peaks olema mõnus paks aluskarv ja kena valge ka veel :D

    VastaKustuta
  8. Kaire, saadad mulle ka proovimiseks oma kutsa villa? )proffesionaalne krenitism ,icc)...

    VastaKustuta
  9. Shotikal on pehme aluskarv (seda saab kenasti kraasida ja viltida) ning karm pealiskarv. Kui pealiskarva on sees, siis ei saa sellest mitte midagi. See on selline jämeda kiuga, torkiv ja lühike.
    Aga segamini landseeriga ma miskit ikka sain tehtud, esimesed katsetused olid.
    Kunagi hakkan ka mina ketrama :D

    VastaKustuta