laupäev, 16. aprill 2011

Kolmikud.

Eile jäi silma üks kolmikutest, kes vedas nagu tagajalgu järgi, selg oli küürus(aitäh Kairele, kes seda asendit selgitas näljaga) ja tundub, et alatoitlus on üks põhjustest, mis tallele häda valmistab.Tegin uue seleeni süsti, siis antibiotsi  ja lutipudelist käin jootmas.Silm on läinud rõõmsamaks, kuigi jõudu püsti jäämiseks, kui tallede rong mööda kihutab, veel pole.Kukub känts pikali.
Täna söövad mul lisaks My-le veel tema kaks õde lutipiima.Õhtul jäi piima neist järgi, ning veel üks pruun tundis lutipudel vastu huvi.Ega midagi, pistsin suhu ja üllatuseks luristati see mõnuga sisse.Kuna tegu on veel ühtede kolmikutest, siis ilmselt jääb ka seal piima väheks.Kui nii edasi läheb, peab hakkama piima ämbriga lauta vedama :).Nagu kaardilaud, kus lisandub mängijaid juurde .), kes mitte ei oska järjekorras seista, vaid nõuavad enda piimaollust kohe kätte.Rääkimata ülejäänud kambast, kes hängib vabast ajast peaga veeämbrit nahutades või siis minu püksisääre kallal hammastega nagistamas.

14 kommentaari:

  1. Tibule kiiret kosumist, ja perenaisele palju jõudu selle titekarjaga mässamisel, tean mida tunned......

    VastaKustuta
  2. Muidugi tead :),aga minu titekari on sinu mastaapide juures tilk meres :)

    VastaKustuta
  3. Olgu või tilk, aga armas on sellegipoolest :D

    VastaKustuta
  4. Jõudu!
    Meie lutikas saab vist ema käest kah midagi...või kusagilt, sest vahelduva eduga tühjendab pudelit.

    VastaKustuta
  5. Haa, ma just panin "teleka" mängima ja nägin kuidas sa tallede "ründe" üle elasid :D Nagu kaarna kari su kallal :D Jaksu sulle

    VastaKustuta
  6. See on tõeline rünne jah :)))ennast ajab ka naerma :)My on õppinud uue nipi ja hüppab otse sülle kohale.Mis pikas perspektiivis, "lihakeha" kasvades, võib väga ebamugavaks osutuda(ärge seda kodus järgi tehke, teate küll..:DD)
    Kaja, see meie lutikas saab ka emalt midagi aga kui ma hakkasin teda teiste õdedega võrdlema, siis on ta isegi My-st jäänud väiksemaks.Ja muidugi see kolmas õde on nagu orikas, selg lai ja rahulolev irve näos :))
    Peab neid rohkem jälgima, aga kui laut ajab talledest üle, siis on see ülevaade kuidagi kaootiline :))

    VastaKustuta
  7. Jõudu sulle :-) Ma ise plaanin ka soetada sellise tallede jootmis ämbri nagu Kairel on, siis on ikka palju kergem.

    VastaKustuta
  8. Kairele teeme Suure Aitäh selle hea idee eest :))

    VastaKustuta
  9. Eks ta ole :D...võtan kõik tänud rõõmuga vastu, aga siiski ei pea end jalgratta leituajaks, tänud ütleks mina hoopis sellele targale, kes üldse selle ämbri välja mõtles ,et elu kergendada ja muidugi ka minu heale sõbrannale, kes selle mulle Saaremaalt ära tõi :D

    VastaKustuta
  10. Mulle tundub,et meie kolmikute suurim (poiss) lihtsalt arvab, et mult saab lihtsamalt piima- sest ta on ka ALATI jaol, kui väiksele õele pudelist annan. Näljas ei tohiks olla, ründavad ema kahekesi ja emal udar suur..Saaks juba rohelise karjamaale peale..

    VastaKustuta
  11. Tuttav tunne- meiegi kolmikud saavad ikka lisa. Ehk nagu asjatundjad ütlevad- üks tall on vähe ja kolm palju. Kui lambal on kaks nisa siis aitaks kahest küll, aga mis sa teed ära, kui neid rohkem tuleb. Jõudu võitlusteks!

    VastaKustuta
  12. Minul on üks siiski väga näljane, tundub nii, et suurem ja tugevam õde lihtsalt oma jõulise olemisega sööb ka teiste lõuna ära :S Ehk kui sa pole õigel ajal õiges kohas, siis süüdista iseennast :)Emadel on selleks ajaks juba suhteliselt savi, kes saab ja kes mitte.Ma hommikul vaatasin, et pruuni all maiustavad ka valged võõrad talled(naljaks, see pärisoma on nii ära hirmutatud ema poolt, et enam ei julge isegi salaja vargile minna).
    Gotlandi ema on selles suhtes lihtsalt suurepärane emme, sest ei ole mina näinud tema all kunagi võõrast talle söömas...kullipilt on kogu aeg peal :))
    Lambad ja nende loogika :)
    A ilus aeg ikkagi lambakasvataja elus see tallede aeg :))Jaksu ka teistele lambakasvatajatele :)!!

    VastaKustuta
  13. Meil on sel aastal palju vargapoisse-plikasid, varem justkui pole tähele pannud nii massilist varastamist. Vist liiga palju noori flegmaatilisi poegijaid, kes ei oska veel omadel ja võõrastel vahet teha. Isegi tugevad üksiktalled käivad näppamas.

    VastaKustuta
  14. Merike, meil sama lugu, lausa häbenemata käivad vargil :))Äkki on see mingil määral ka siiski tõus kinni? Maalamba ja gotlandi emad ei lase varastada ja lapsed ei käi ka vargil :).Rootslased on aga üks tõsine pätikari :)))
    Ja teavad täpselt, millal röövretkele minna, kui emad vilja manustavad või kartuli söögi aeg on :)
    Kui mul eelnevatel aegade on see muret teinud, siis sel aatalt lõin käega, sest kui kõik varastavad, siis ei jää ju keegi ka oluliselt ilma :))

    VastaKustuta