teisipäev, 4. jaanuar 2011

Ühekordne angoora villast lõng

See lõng on 100 % puhas angoora.Kokku 120 grammi ja 460 meetrit.Kedrata ääretult vilets, tegin ka Milo beezi villa lõngaks, siis see oli ketramise poolest veelgi viletsam.Ilmselt on mul veel kõvasti õppida, enne kui ma ise rahule hakkan jääma.Ühe vihi pesin Orto villašampooniga, teised panin lihtsalt sooja vette krussidest "rahunema".Pesuvahend on üks teema, mida pean hakkama otsima, sest meie Orto šampoon ei sobi mitte.
Ja beez lõng tuli välja selline :


10 kommentaari:

  1. Nii ilus! Kas angoorat on sellepärast raske kedrata, et vill on lühike? Või on see vill selline libe, et ei haaku hästi?

    VastaKustuta
  2. Vill ei ole üldse lühike, pikkust on kiul ca 8 cm, aga...ta on selline mitteelastne, vääääga peenikese olemusega, karvakiud peavad olema rangelt ühes suunas ja kohe on kedruses näha ketraja eksimused,kehv kraasimine jne, ehk natukenegi paksemat kohta ei peida.Lisaks tahab ta saada suhteliselt täpset pööret peale, nii ketramisel, kui korrutamisel ja tundub nii, et minu vana vokk hakkab sellele villale alla jääma.Võimalik, et hetkel on mul pedantlus peal, sest üldmuljel pole viga, lisaks on see lõng supermõnus pelgalt käega katsudes, hirmus tugev ka, mida ei oskaks sellliselt pehmikult üldse oodata, aga tead küll, kui ise teed, siis tead kõiki neid "apsakaid".Libedamat villa, kui minu gotlandi Muti vill, pole vist olemas :))), peale seda tunduvad kõik muud natukenegi libedamoodi lõngad, kukepeana.:)
    Hetkel puhkan angoora "pohmakat" välja maalammast ja koeravilla kedrates, hing laulab ja vahepeal peab ennast lihtsalt millegi kergemaga premeerima :))

    VastaKustuta
  3. Väga kaunid sildid oled juurde pannud:) Kas need on kusagilt tellitud või oma tehtud sildid?
    Lõng on muidugi ka väga kena;) Tahaks katsuda, sest ega pildi pealt seda pehmust ju ei tunne:D:D

    VastaKustuta
  4. Sildid puha ise tehtud, kui päris aus olla, siis disain on küljeluu looming, logo aga hea sõber Ülle tehtud. :)
    Õnnetu on jah see angoora lõnga siin eksponeerimine....aga mis teha :), see on sama nagu tordi näitamine blogis :)))

    VastaKustuta
  5. See logo on väga kena minu arvates;) Isegi need kõrva tutikesed on olemas.
    Muide ma vaatasin seda pilti, kus Sa voki taga istud ja alguses ma vaatasin, et sul suur kera angoora villa käes, aga nüüd lähemal vaatamisel on hoopis küülik ise:D Väga hea pilt;)!

    VastaKustuta
  6. Jah, mida kõike meeedia heaks ei tee...aga sellest hiljem.

    VastaKustuta
  7. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  8. sellisest lõngast oleks lust kududa:)

    VastaKustuta
  9. Ma loodan, et saab vabrikus kedrata ja siis oleks võimalik ka seda lõnga normaalse hinnaga pakkuda.Käsitsi lihtsalt ei või seda teha, meeletu aeg ...

    VastaKustuta