esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Kampsuni lõng

Koeravillase kampsuni jaoks siis mõeldud.Pildilt ei paista eriti välja (teen mingi hetk ehk uue pildi), aga värvivarjatsioon läheb toon-toonilit tumedamaks, ehk esimestele vihtidele lisasin malamuudi villa, kuna seda aga ei jätkunud nii palju, siis lõpu vihid on järjest suurema tumeda koeravilla %(ilmselt mastifi vill).Lambavilla üle murdsin pikemalt pead ja jäin siiski valgele peenvillale peatuma.Must oleks jäänud liiga sünge, pruun ei sobinud ja lõpuka katsetasin valget peenvilla titevilla, millel on tupsud sees.Puhta lambavillana seda titevilla kedrata ei kannata, sest neid väikseid pehmeid tupsakaid ei saa sealt kuidagi kätte, siin aga jäid need tutsud hoopis põnevana, elustavad seda halli lõnga.Rääkimata muidugi titevilla pehmusest :)See valge viht on siis peenvilla ja malamuudi villaga pooleks, saab kasutada triipudeks servadesse vms.Koguseliselt on ca 0,5 kg, pean ilmselt ühe vihi veel juurde tegema.

10 kommentaari:

  1. Väga noobel :))))Muideks, praegu teen puhtast valgest peenvilla tallevillast peenikest ühekordset ja saab küll. Valgel on vähem nupse kui tumedal kuna päike kahjustab heledamat märksa vähem. Lõng tuleb ilus, natuke on nupse kuid pehmus ülivõrdes kompenseerib selle ja eks suuremad tuleb ketruse ajal välja korjata ja kraasimisel rohkem vaeva näha, nii 4-5 korda väntan läbi ja vähe annan korraga ette.

    VastaKustuta
  2. Kraasimisel ei tule ka need nupsud välja, pigem tõesti juba ketramisel välja nokkida.

    VastaKustuta
  3. Värvi erinevused on täiesti näha. Ja väga ilusad toonid on. Hm...ma siis ei saa süüdistada ainult oma vähest ketramiskogemust nupsudes...mis muidugi suures osas süüdi on:)) ...aga mul see aasta ka ju vaid tallevill on. Aga ahvatlete mind veel nii vokki välja otsima:)

    VastaKustuta
  4. Kaja, kui sul sellised lambad juba on, siis on lausa KOHUSTUS vokk välja otsida :))
    Aga need nupsud njaa...neile tuleb leida lihtsalt õige väljund, selle lõnga sees jäid nad väga lahedalt, samas puhtas lõngas jäid häirima, lisaks võttis ketrus tüki aega lisaks.Titevill tuleks ilmselt viltida.Või nukuks teha, habemeks, parukaks või oeh, mida kõike ei teeks, kui vaid aega leiaks :))

    VastaKustuta
  5. No sellepärast ma viltimislainel olengi:))Küll mul see ketramise tuhin kah tuleb...iga asi omal ajal:)

    VastaKustuta
  6. Jaja, mina jälle ei saa kuidagi viltimislainele, kuigi peaks...Ja peenvillane polegi nii hea ketramise õppimiseks.

    VastaKustuta
  7. Aga kas siis normaalsetele kehamõõtudele 500 g väheks jääb? Nagu tead, minu vest 165 g ja pole küll väike, see lõng ju kerge.Maurus

    VastaKustuta
  8. Tegu on meeste , kõrge kraega kampsuniga ja lõng on pigem jämedam, kui peenike :)Aka, ma ka ei tea..tegin juurde, eks siis saaab mujale kasutada

    VastaKustuta
  9. Need lõngad on lausa imeilusad!!! Mind kohe hakkas huvitama, et mis hinnaklassi need lõngad jäävad...no nii orienteeruvalt, et teaks seda siis oa eelarvesse lisada:))

    VastaKustuta
  10. Aitäh Ene-Ly :),
    Lõnga hind on alates 100eur/kg (koeravilla oma), erikaal on sellisel lõngal kerge, näiteks kätised kaaluvad 40 g, müts 60 g, tegu on käsitööga, sellest ka hind.

    VastaKustuta