reede, 21. jaanuar 2011

Pügamise maraton

Kes suusatab, kes pügab küülikuid....
Vana lugu, et kui on, siis ikka kõik korraga.Kuna meie kolmel emal sündisid pojad faktiliselt päevaste vahedega, siis tuleb kogu see järelkasv, ka mitu tükki päevas ja nii paari päevaste inetervallidega, pügada.Ühtepidi raske, teistpidi jälle on siis natuke aega rahu majas.Titevill on muidugi üks "tänuväärt" kraam, kuna kogu see peenike heinasodi, lehed kinnituvad mõnusate putsakatena lõua külge, kõhu alla ,käppade vahele ja kinnitab mõnel juhul ka kõrvad kenasti kooshoidvaks :)Lisaks pügamisele pean ma meeleheitlikult täiendama ka küülikute garderoobi, et iga pügatu saab endale sooja ka koeravillase või paksu lambavillase kampsiku selga.Õnneks on hea kududa, püsivad kenatsti seljas ka.Jäin veel mõtlema, et huvitav, kas heegeldades saaks äkki kiiremini?Küülikule ilmselt alguses kampsun seljas šokk, sest puuris kössitatakse tubli veerantund, enne kui julgetakse ringi liikuma hakata.
enne:

ja pärast

Tegu on 6 kuuse JAKOGA, igavene tegus poiss ja üks paras röövel, kes kätte ei pelga ja magab mul heinasõime pleki peal norinaga.
KELENA

MAU

SIRIUS

ORVO
MARY
TOKO

GALATEA
ARMOL
DIDO

Kõige valutumaks osutus kampuni tekitamisel siiski vana soki taaskasutus(sest nii suurt hulka garderoobi ma lihtsalt korraga ei jaksa kududa).Vanal sokil see viga, et kand on aukus..asi, mis tulebki ära lõigata.Säärele kududa jala kohad sisse ja nöör külge, lõigata  soki ots ja kand, ning sokkpooleks eha.Õmblusmasinaga servad ääristada ja voila.:)Või siis vana müts, jällegi pooleks ja ülejäänust saba taha.Sedamoodi siis.

15 kommentaari:

  1. Võibolla loll küsimus, aga kui tihti neid küülikuid pügama peab? Ja kas peab neid keset külma talve pügama?Aga kampsikud on küll ägedad :D Saad varsti moešow teha... jänesemood 2011 ;)

    VastaKustuta
  2. Ei ole loll küsimus :), hoopis igati asjakohane.
    Pügama peab täpselt(päev siia sinna kõikumist on ka lubatud, aga parem mitte) iga 90 päeva tagant.Mul on selline liikuv kalender tehtud lausa.
    Kui pügamise aeg hakkab kätte jõudma, on see kohe märgata, esiteks on nad nagu valged lumehunnikud ja teiseks väheneb neil oluliselt söögiisu, et valmisjärgus loom kipub söömise maha jätma.Ja jah, peab pügama ka käreda külmaga...sestap ka lkampsunid.On ka muud varjandid võimalikud, aga mulle see sobib:)Lapsena juba õmblesin nukkudele kleite ja kudusin aksesuaare..nüüd lapsepõlv taaselustunud...angoora pidamine ongi nagi üks suur tibindus (a la shiaua pidamine :)))

    VastaKustuta
  3. Oi taevas! Sain tõesti kreepsu. Kuidas võib ühest iludusest äkki saada selline jänese peaga villane pudel? Kui ta nüüd ennast peeglist näeks, jookseks kindlasti kabuhirmus perenaise sülle peitu. Ikkagi jõudu ja edu tööle!Piilur, kes käsitööst ei jaga ööd ega mütsi, kuid imetleda meeldib väga.

    VastaKustuta
  4. No Jakol on igavene moodu kampsun:)) Aga head karvapallid on nad küll...enne pügamist:)Palju sul neid karvakerasid on? Kujutan ette,et see pügamise kalender suure hulga loomade puhul on päris teadus:)Jõudu!

    VastaKustuta
  5. Vähe on veel neid pallikesi, nii paarkümmend :)), plaan on farmi kasvatada .:)Kui juba, siis juba .

    VastaKustuta
  6. Heegeldus ei jää nii pehme ja võtab aega rohkem. Kootud võtab materjali vähem ja jääb pehmem. Saab kiiremini ka. Puht subjektiivne arvamus.:)

    VastaKustuta
  7. Mul oli lõngaks koeravilla lõnga ja see jäi juba sellepärast pehme, tundus, nagu oleks kaks silma korraga heegeldades tekkinud...:))aga ikkagi lõpuks kudusin, pole 100 aastat heegeldanud ja väga võõraks on jäänud .)

    VastaKustuta
  8. Sul aega laialt ma vaatan, et mängid jänkudega kodu :D Norin niisama. Kampsik nii nummi :D Kuna jänksid kasvavad siis sul saab olema igas erisuuruses kampse. Teiseringi kamps mõnele :D
    Hunt lambanahas väljend tuli pähe teises võtmes siis kuna kamosid koeravilalst. Kindlasti koo, kuna see on mugavam, heegeldus jääb jäigem ja ei pruugi mugav olla.
    Kle hea, et sa laudas tule põlema oled jätnus, ükspäev oli näha ainult hallid kogud. Ma piilun su tallesi, lahedad tegelased, vilkad ka, kuigi mul endiselt pilt hakib.
    -Monika

    VastaKustuta
  9. rõõm lugeda, et Monika kommida viitsib....üldse on see blogimine üks "lahe" asi, ehk varasemalt pidid kirjutama, et teada saada, mis teine teeb, nüüd löö blogi lahti...irw.Eksole.:)
    Neid piilujaid on hulgim, mis teeb rõõmu, sest kust sa ikks laudaelu nii mugavalt, ilma s..ta haisuta omale koju saad??Pilt hakib´mul ka kontoris vaadates, aga see kiirus ei ole mõeldud üle neti (mitmekesi korraga veel) vaatamiseks.Eks sellepärast siis...
    Kevadepoole, kui neid väiksid lambakodanike rohkem, läheb ka "lambakomöödia" põnevamaks :)
    Mõtlen siis kampsunitele nagi teha lauta :)))))

    VastaKustuta
  10. Mul on sulle nagi jaoks idee :D
    Ma olen vilets kommija kuna mu arvuti ei lase igale poole kommi jätta kui ma olen end googlest välja loginud. Ja otse kellegi blogis ei tunnista mu koode.
    -Monika

    VastaKustuta
  11. Monika, idee milline?:)mul neid kampsikuid hetkeks ca 15, leidsin ka lihtsama varjandi.
    Ja ei maksa siin vabandada...sul oleks aeg enda blogi teha.Tõsiselt ka :)

    VastaKustuta
  12. ahahaa :d Mängid kodu edasi. Kiiremini saab veel nii, et ma teen sulle hääästi pika toru, vastavalt jänese pikkusele lõikad juppideks ja teed strateegilistele kohtadele augud sisse. Kui villane siis võib kergelt vanutada ja ei hargne ka.
    Nagist räägin sulle, ei viitsi ilmekalt kirjutada :D
    Mul ei ole (veel) nii palju öelda/näidata, et blogi pidada
    -Monika

    VastaKustuta
  13. Kui sa mu käsi näeks....nagu kassipulmas oleks kontvõõraks käinud.Mängust on asi kaugel :), üks reo oli eile eriline snaiper, küttis tagakäppadega kraapida sihikulise täpsusega(sellist hullu pole enne olnud, ei osanud karta ka, oleksin enne küünedki ära lõiganud).
    Neli väikest veel ja paar suurt lisaks, siis aprillini "palmide alla puhkama".
    Ja Monika, tagasihoidlikus küll kaunistab inimest, aga sa oled niigi kena...jään su blogi siiski ootama ja loodetavasti tuleb see enne pensionisambaid :)Minul pole ka midagi näidata, lolli vokifanaatiku juttu jagub meil aga mõlemil :)

    VastaKustuta
  14. Kampsikutes näevad su pikkkõrvad ääretult lahedad välja! :D

    VastaKustuta
  15. Aitäh Diana, veel lahedam on lauta minnes "kostüümidraamat" vaadata :), eriti enne jõusööda andmist, kui kogu laudatäis jänkse seisab tagajalgadel püsti, kohev karvane seelik seljas:)
    Kampsikud on seljas ca 2 nädalat, siis saab nad jälle "vabaks" lasta :), see on neile eluks vajalik, kuna meie lauda temperatuur läheb öösiti ikkagi miinusesse.Õnneks püsivad need kehakatted üllatavalt eduliselt seljas.Päris jama oleks,kui peaks veel hommikuti, lisaks söötmisele, neid ka uuesti riidesse panema :)))

    VastaKustuta