reede, 28. jaanuar 2011

Nectari pügamine

Kätte jõudis Nectari pügamise aeg.Tema on meil üks vanematest emadest, kelle me Rootsist ostsime.Ja üks leppimatutest hingedest, kes ei jäta võimalust minu peale oma sügavat pahameelt välja elada, et ta heaoluriigist ää toodi :)Täna aga avastasin, et küülik on vist siiski lõpuks ära harjunud, kahtlaselt vaikne oli teine.Ei urinat ega tagajalaga põrutamist.Kuna mul enamik on alles titeohtu noorukesed, siis kummaline oli seda suurt elukat pügada.Terve süli oli teda täis ja tegu oli, et pügamise ajal peani ulatada.Ja villa tuli ka oluliselt rohkem :)Küülik oli lausa nii rahulik, et panin ta diivanile selili poseerima .Käpad on neil ka nunnukad
ja et aimu saada küülliku suurusest, pilt süles olevast mõnulejast :

Panen siia võrdluseks ka noor küüliku poisi pildi, kes üllatas mind oma tagajalgade täpsusega...ehk lõpuks hakkas see rappimine tüütuks minema ja sidusin tagajalad põllepaelaga kinni...kaua võib :)

Ülejäänud pügatavad olid sellised
JET, AUGUTUS, DIDO, ANIISIA

11 kommentaari:

  1. Nüüd sul küll vist angoora villa uputus:D

    VastaKustuta
  2. Jah, seda küll, aga titevilla uputus.:)Aga nagu ikka on vähe, vähe....
    Hirmuga mõõdan enda lambavilla kotte, mis katatroofiliselt vähenevad.

    VastaKustuta
  3. Sa pead varsti pügamisele abitööjõudu palkama hakkama, kui see kasvandus lõpuks käima läheb. Ja lambaid juurde kasvatama. Ja ehk mõne alpaka või kaameli ka juurde hankima :). Kass on hetkel vist ainuke pikakarvaline, keda sa ei püga/kammi ;).
    Jõudu sulle!!

    VastaKustuta
  4. Taive, ega sa ometi ennast ei paku?))))Mul käis sama mõte peast läbi...muidu poleks ju nii hull, aga lolli peaga õnnestus paaritada neli pesakonda poegi vääääga lühikese intervalliga ja kõik korraga pügamisele võttis mind hetkeks kõhevile küll.Ja pügada titekat või täiskasvanud on ka oluline vahe.Lammaste pügamisega on lihtne, haarad telefoni ja voila, ongi pügaja kohal ja teatud arvu eur eest võid trepil vilet lasta :) ja seda vaid kaks korda aastas.Kust ma aga võtan küülikupügaja?Pannes kuulutuse Kuldsesse Bürssi, siis 99 % tõenäosusega satun "värvikate kuulutuste "rubriiki.Aga ma kohe oskan oma elu keeruliseks teha.Sul on õigus, kass on meie peres ainuke...mees käib ka minu käe alt läbi :)))Hullumaja.
    Aga lambaid vist ikkagi peab juure jätma küll.Tähh hea soovi eest muidugi :))

    VastaKustuta
  5. Airi, mina olen käpp, kui välja koolitad ;)! Tulevikus saab siis "raske raha eest" teenust pakkuma hakata jäneste pügamisel :). Kas sa oma mehe "karvastiku" ka ketrad millekski põnevaks, või läheb see raisku? ;)

    VastaKustuta
  6. Irw, ratsa rikkas saab meilt küll:)))Sa ole ettevaatlik, selle abi pakkumisega, ma vahel minetan igasuguse tagasihoidlikuse ja kasuatangi pakkumise ära.Koolitada pole midagi, see on kukepea, aga vot ei jõua neid teisi kalleid kääre osta.
    Mehe karvad on siiani, häbi tunnistada, puhta raisku lastud....äkki peaks viltima?Mine tea, millal see nakkuslik kiilaspäisus võib tabada, siis hea omast käest võtta :)))

    VastaKustuta
  7. Miks mitte jäneste pügamine ära õppida ;)? Kohvi on sul hea, lõbus on ka alati olnud :DD.

    VastaKustuta
  8. Okeiiiii,aga lõbust oled sa siiski suhteliselt ilma jäänud, ehk kogu aeg siis meile sattunud, kui mul tuli takus on (kuigi, see kipub juba krooniliseks nähtuseks muutuma):P.Aprill on üks hullumeelne aeg ja järgmine pügamine juba kenas juulikuus.Siis on päike ja heinategu ja üldse üks mõnusamaid aegu maal.Tule aga , kohvi ikka saab :)) ja käed kriimuseks, siis on ka minul naljakas :))

    VastaKustuta
  9. No poleks esimest korda heina teha ;).

    VastaKustuta
  10. Seda lihtsam, mul siin linnast igasuguseid šeffe olnud, kes on hanguga heina asemel murukamarat tõstnud, kes heinavirna otsast alla sadanud, mehed on meile naistele öelnud, et võtke te need raskemad pakid(irw)... aga isiklikult fannan heinaaega täiega.Seda eriti praegu , kui vaaatan uhkusega heina, mis on sama roheline nagu suvel ja kus ristikheina nutt on lausa roosa.Ja mis saab olla veel ilusam, kui rohusööja vaikne mõmisev heinanäsimine :), sest hein on nii kvaliteetne :)

    VastaKustuta
  11. ...ja Monika tuleb pügab mul lambad ära, eks ??:))
    Eh, mis nii viga maal elada.Puhkus lausa :)

    VastaKustuta