pühapäev, 20. mai 2012

Kevadtööd seljatatud.

Teatan alandlikult, et nädalavahetusega sai kartul maha.Ei mäletagi, et varasematel aastatel nii hilja oleksime kartulit pannud.Aga sellel aastal oli nagu paha seaga tegu, küll saime maa küntud, aga ootasime külameest randaaliga (riist, mida meie majapidamises pole), nagu  ikka, kipuvad sellised asjad käima mitte sinu plaanide vaid ikka masinamehe plaanide kohaselt.Aga kohale ta lõpuks tuli ja nii sai ka maa siis valmis.Lapsed aitasid kartuli keldrist välja ja panid ka masinaga maha.Mina tegin niikaua peenraid, mida sai järjekordselt liiga palju.Nagu nõuaring, maad ei taha sööti jätta, ometi pole enam sellist hullu potipõllundust vaja.Pool maad sai muidugi söödapeeti täis ja kile alla panin arbuusi taimed, näeb, mis neist tuleb, kahju oli minema ka visata, algul arbuus ei tärganud üldse ja kui siis südametäiega külvasin kõik olemasolevad seemned karpi, siis nad muidugi tärkasid kõik.Kabatšokki ja kurki läks samuti maha, kui ise ei jaksa, eks kanad aitavad.Tillid, salatid, sibulad ...midagi oli veel....eh, hernes jäi pnemata, ununes.Lisaks uhasin kartulimaale veel 6 pikka vagu porgandit ja söödapeeti maha, ei tea, kes seda suvel rohima hakkab.Ei saagi põllu pealt vist minema, saad ühe otsa puhtaks, kui pean teisest alustama :P-Õhtul nentisin, et loomadele sai vist rohkem maha, kui kahejalsetele.
Ja rabarberi kooki tegin ka.Oma kanade munadest.Taevas, need rebud on niipalju muutunud, et värvivad taigna ikka padukollaseks.Hull värk küll ja kerkis ka kodumunale kohaselt.

Ja üks uudis on mul veel, nendele, kes ikka aeg ajalt piiluvad Lambakaamerat.Kahjuks on lambad juba mõnda aega õues ja selle tõttu ka kaamera ei näita.Aga alates tänasest hängib lamba laudas kaks küülikuema, koos poegadega ja neid saab ka kaamerast vaadata.Õigemini näeb küll ühte pesakonda.Parool ikka sama, ehk lammas ja kindlast vaadata internet exploreriga.

Ja kui vaadata blogi loendurit, siis selle 80 000 lugejate arvu peale võiks vist šampust korkida, tore, kui siit nii palju on lugemisväärset on leidnud :).

5 kommentaari:

  1. Väga tubli! Me proovime ka see aasta palju maha panna, aga eks näis kuidas õnnestub. See kuu me pendeldame oma uue ja oma vana kodu vahet :-)

    VastaKustuta
  2. Silvia, olen kaks korda elus kolinud ja see ON jube, tunnen kaasa.Eriti veel kolida koos loomadega...jaksu.:).

    VastaKustuta
  3. Tubli Airi! Ja meie siin panime labidaga oma 5x5 m lapile kartuleid:D Meil see hull lugu, et kuna Prias on kõik põllumaa arvel PÜSIROHUMAAna, siis ma ei saagi korralikku köögiviljakasvatust kuhugi tekitada:S Ainult õuemaa on mu "mängumaa". Eks kui lapsed rohkem aitavad juba, tuleb osa murust peenardeks teha :) Muidugi ka lammaste-kitsede peale mõeldes- ilmselt nad sealt paar korda üle trambiks...maasikad söödi kõik ära.

    VastaKustuta
  4. Äh, Marju, meie lolli aru juures oleks labidas olnud märksa mõistlikum varjant :P, ausalt, anna meestele suur traktor kätte ja nad puhtalt juba lusti pärast tõmbavad mõne triibu põllumaad juurde (labidaga seda kindlasti ei juhtuks, meeste seljad teadagi ju "õrnemad").
    Kõige tipuks ostsin ise püsilillede seemneid ja sõbranna õnnistas veel omakorda lilleseemnete pakkidega, kui see lillede gäng peaks ka kõik kenasti tärkama, siis vajan nendele uue kodu otsimiseks ka abi, hõikan siin välja :)
    Ja ma pidasin veel plaani, et sel suvel puhkan ja mängin, koon kaltsuvaipa ja löön vilet...

    VastaKustuta
  5. kevadel on hoog sees, suvel mõtled olis isi nii palju vaja aga kui oma aiast hakkab taldrikule saadusi tulema on jälle hää meel :)
    Mul rõdul ka nüüd tomat, salat ja aknale panen tsillipipra :) see tahab soemat, selleks saab aukoha aknal :)
    Rabarberi kook ajab suu vett jooksma. Ma korra olen teinud sel kevadel, sinu kanade minad tegid taigna nii kollaseks ja arvati,e t ksautasin safranit :)
    -Monika

    VastaKustuta