pühapäev, 5. veebruar 2012

Veel üks lolliks tehtud lambapidaja

Pilt räägib rohkem kui tuhat sõna...irw.Ehk kuidas lambad sel aastal kõik kogenud lambapidajad lolliks teevad.Mis teha, aasta on selline.:)
Enne nädalavahetust "ajasin" oma lapsed kodust eemale, et jääge linna ühikasse, sest sellise pakasega kütame nädalavahetusega kuu aja puud ära, et tagumised toad soojaks saada.Lambaid ka polnud mitte poegimas näha, eile õhtul teritasin spetsiaalselt oma "kogenud" silma, et olgu, udarad pringid aga see roosinupp roosa ja nagu süütul lambal.Täna hommikult jootsin ise esimesena lojused ära ja läksin ketrama.Küljeluu läks lõuna ajal lambaid ja küülikuid veel kord jootma, kui ähmis koputas koridori akna peale...polnudki vaja öelda, sain viipekeelest aru, et pisike on käes???Taevas, kuidas ometi???Lauta minnes oligi sündinud must tüdruk , utt punnitas ja punnitas veel, veekott oli juba katki, kui närv ei pidanud vastu, ei olnud aega tuppa kirjandust ka minna lugema, kui kaua see veekott katki võib olla ja pistsin käe sisse, tundus, nagu oleks üks liiges olnud pahasti, sain siis koivad kätte ja sikutasin teise valge plika (vist ikka oli plika), välja.Laut aga oli veel öist kargust täis ja talledel kadus kogu energia värisemise peale, lõpuks must jäi lihtsalt kahe soojavee kanistri vahele tukkuma, ei olnud seda nägugi, et tissi kallale läheks keegi.Siit edasi tassisime kogu pesakonna sauna.Kes loeb peldikus ajalehti, mina loen lambaid.Ja järjekordselt pean tõdema, et see rootslase tall on esimese elupooltunni jooksul üks suur äbarik, selle aja jooksul jõuan seitse korda mõelda, et et ei see tall küll ise sööma ei jõua minna ja tissi üles ei leia.Aga praegu söövad mõlemad :)

 



25 kommentaari:

  1. Teretulemast klubisse :D Oi kui hea on naerda :P Aga hea, et teil ikka kõik hästi läks. Meil õnneks laut endiselt plussis ja suurt häda pole midagi....ja päeva peale isegi õuetemperatuur täiesti normaalsustesse kerkinud ... -9,3 ... ei usukski, kui poleks vaadanud.
    Millal järgmist oodata on? :)

    VastaKustuta
  2. Lahe lugu ja loomad saunas :D
    Jaksu kõigile asjaosalistele!
    -Monika

    VastaKustuta
  3. Issand, kui hea oli lugeda ja muidugi see kempsupoti kõrval olev pilt lammastega ... :D See räägib ikka enda eest! Super! Lohutus seegi, et nädala keskpaigani tuleb kuidagi vastu pidada ja siis hakkab juba soojemaks minema. Vast siis ka kevad terendab :D

    VastaKustuta
  4. No nalja nabani, alles ma itsitasin Marju üle .... aga mitte midagi ei jäänud üle.
    Kaire, mis sa arvad, millal ma nad lauta tagasi võin viia?Laudas on ikkagi miinus sees..?Õmblesin paksud kampsunid neile küll, aga, tea, kas sellest on abi?Praegu pikutab kogu seltskond mõnusalt norisedes magada, mine või ise õue asjale....ja saunamõnusid ka täna vist ei tule:)))

    VastaKustuta
  5. Icc, lähed koos lammastega sauna ja ära siis unusta neid lavale kaasa võtta... Aga siis kinlasti paluks ka blogifotot sellest kambast koos sinuga saunalaval... Kui enne uudistekünnist ei ületa, siis selle fotoga kindlasti :D

    VastaKustuta
  6. Sa Diana oled ikka üks bich ja kole õel inimene , irw.Ma pean ütema, et lammas tunneb ennast seal peldikus erakordselt häbenemata hästi,sauna veel ei küsi, ei karju ,sööb kartulit kahe suupoolega, koputab läbi klaasukse vihaselt jalaga Jassu peale ja kludistab õnnelikult oma tittedega.Kui selline pilt oleks kellegi teise blogist pärit, itsitaksin hulka mõnusamalt :)), aga ega ma vingu, need loomalapsed on kõik imearmsad tegelikult :)

    VastaKustuta
  7. Külmaga peab ju kuiagi sooja hoidma. Kui selleks tuleb bitch olla, siis aitab seegi :D Peaasi, et soe on, eks.

    VastaKustuta
  8. Just,(bich on ikka naljaga öeldud ,eks), sellist hullu külma ei mäletagi, käisin eile 1,5 tundi suusatamas, ei või, liiga külm on :P

    VastaKustuta
  9. Õnnesoovid! Algus tehtud - valisid nad sul muidugi hea hommiku selleks:)

    VastaKustuta
  10. Tänud Kaja, ma küll neile korrutasin igal hommikul,nagu mantrat, et kannatage veel, kannatage veel...aga või nad sind kuulavad.Mul nüüd hirm magada, et millal järgmine?Ja Kaja, sa oled meil viimane??:))

    VastaKustuta
  11. Viimane, kes poegimisuudiseid edastama hakkab? - kas just viimane...aga veidi hiljem...mul peaks pudenemine hakkama märtsis.

    VastaKustuta
  12. Hahaa:D Palju õnne! Nii ilusad aadlipreilid.
    Kuule järgmine poegimisvoor tuleks sättida mardipäevaks või jõuludeks, siis niikuinii põhud toas...irw
    Aga tõsiselt mina miinuskraadidega vist enne nädalat ka lauta neid viia ei julgeks. Kui just lambi alla..

    VastaKustuta
  13. Õnne! Issand kui lahe pilt!
    Olge soojas ja pidage ikka vastu!

    VastaKustuta
  14. :)Aitäh
    Marju, tead, mul pole mardipäeval aega ja see ,et need siniverelised tuppa sai, no pole enne nii ekstreemset külma laudas olnud, et peaks talled tuppa tooma.Mees haaras esimese talle ja vudis toa poole, enne kui ma ise arugi sain, oli sips tagasi teise järgi.Lamba transportimisega tuppa oli natuke pusimist.Tegin mõlemile soojad, topelt villasest pikad kampsunid, ehk läheb soojemaks, saaks majast välja :)Kusjuures käisin eile ja ostsin Herta se mineraali Konekeskost ja vaatasin veel soendulampi....peab ikkagi ära ostama.

    VastaKustuta
  15. Tead, Airi... ma jään ausalt vastuse võlgu, ei tea, millal sa nad tagasi võiks viia...Järgi puhtalt oma sisetunnet, on tark soovitus...
    Aga oi kui hea on tõesti lugeda teiste blogidest selliseid uudiseid (ise järgi korrata ei ihka... ja niiväga tahaks osade kommidele suure LIKE panna ja ise siis itsitada(mida ma niikuinii tegin) :D
    Aga katsuge ikka siis sellele külmale vastu pidada... Meil algas õues seune lumesadu, et hetkel koju sõita ka oli suht ..noh..nähtamatu ettevõtmine :D ja terve selle talve jooksul pole meil ka vist niipalju lund veel maha sadanud, maa oli suht vähese lumega, aga las sajab, sest mis talv see on , kui lund vähe :P

    VastaKustuta
  16. Eks peab vaatama jah, kas need rajakad selle kampsikuga liikuda vabalt saavad ja mis nägu nad on.Ilmad pidid ka soojemaks minema.Üsna sürr on istuda si..tamajas, lamba pea süles ja talles piltlikult varbaid lutsutamas :)))
    Aga see teiste blogide värk ja itsitamine, tead, see kaasaelamine annab vähemalt minule jõudu ja jaksu edasi minna ja tekib selline virtuaalne küljetunne, et ma pole üksi.Tähh selle eeest!Ja olge ise ka mõnusad!

    VastaKustuta
  17. Ja mina ootan muudkui pilte kampsunitega talledest. Äkki siis tutvustad neid meilegi. Vat see oleks alles pilt, lambavillast (angooravillast) kampsikud seljas. Ja siis ise võtame hiljem uuesti villa, et endale kampsikud kududa :D

    VastaKustuta
  18. Diana, selle asja nimi on taaskasutus ,icc Aga kampsuniga tittesid näed siis, kui nad lauta tagasi lähevad, kui muidugi ilm nii soojaks ei lähe, parem on neil ikkagi niisama olla :)
    Kusjuures, kolm "heinasaadu" lösutab veel laudas, lõhkemise äärel :P
    Kaalusin huvi pärast ühe vastsündinutest ära ja 3 kg

    VastaKustuta
  19. Väga lahe lugu! Vanasti ikka olid nurganaised saunas :), kuigi nad ikka sünnitasid ka seal, mitte ei läinud alles pärast. Aga noh mõni kellel kiire oli võis ju ka nii teha, et järeltulija sündis mujal, aga viidi pärast sauna. Hoolimata külmast ja muudest oludest nad sul ikka tublid tükid. Igatahes jõudu sulle!

    VastaKustuta
  20. Meenub raamat pealkirjaga "Loomad elutoas". Autor hetkel ei meenu, aga kambapeale saaks siit ehk järje ;).

    VastaKustuta
  21. Tead, Airi... selle virtuaalse küljetunde koha pealt panid ikka totaalselt täppi :D Tõesti on hea...ja hea on ka kõike seda ju jagada, et siis vähemalt teistel oleks lõbus ja isegi saab hiljem kõigi nende totrate raskuste üle naerda :)
    On teil temperatuur normi läinud? Me igatahes tuulutasime täna lauta, niiskeks ja märjaks kisub niimoodi juba :P

    VastaKustuta
  22. Oh jah :)Kui blogi välja printida, siis saab kerge novelli vist kokku küll :)
    Aga talled läksid täna õhtul lauta tagasi, panin igavesti uhked kampsunid selga ja...ema hakkas tallesid tõrjuma.Võt nii.Võtsin ruttu ära ja käin neid väikseid katsumas, kas ninnud on soojad....ise tahaks ka ju pesta:)

    VastaKustuta
  23. Kaire, ma mõtlen, et kui mul poleks lambaid ja jänkse, no poleks võimalik neid pidada, siis oluliselt mugavam oleks käia kuskil lugemas, kuidas need loomad elavad...?Kohustustevaba ja mõnus :)Ja miks mitte seda rõõmu siis jagada :)

    VastaKustuta
  24. Alles täna sattusin lugema su saunalammaste lõbusat lugu :) Sa peaks avaldama oma lood raamatuna, neid on tõesti tore lugeda :) Tean omast käest, et ega see reaalsuses nii naljakas polegi, pigem halenaljakas aga kui tore on hiljem sellele tagasi mõelda ...eriti kui need saunatalled on juba suured ja hakkavad ise lapsi tootma. Meil oli eelmisel talvel sama situatsioon, veebruasrikuu kõige külmemal ajal poeginud utt tuli koos kaksikutega vannituppa vedada, heinad maha laduda ja seal nad siis elasid ja olid mitu nädalat. Lisaks sellele olin just pööningul elava kassi samal eesmärgil sauna vedanud (vannituba ja saun kõrvuti koos) ja kass istuski kogu päeva siis lammaste juures ja mängis talledega. Lapsed said päästetud ja see ongi ju kõige tähtsam. Tore, et ilmad on nüüd veidi soojemad ja ehk enam ei pea sel aastal ekstreemlambaspordiga tegelema. Ole tubli! Terv. Inga

    VastaKustuta