laupäev, 11. veebruar 2012

Põnev päev.

Ei jõua ennast ära kiruda, sest unustasin pilte tänasest päevast teha.Aga....
Et alustada algusest, siis ostsin endale ca 2 kuud tagasi kudumismasina.Lihtsalt ei jaksa kõike, nii lõnga kui kudumeid käsitsi teha ja kuskilt pidin leidma selle varu.Pealegi usun, et kudumismasinaga on ka võimalik fanataseerida ja teha midagi omapärast.Kindlasti on neidki, kes nüüd väidavad, et hah, tegu on millegi alandava ja labase tööga, millel pole käsitööga midagi pistmist, siis jäägu neile nende arvamine.Mina olen ülimalt entusiastlik.Eriti, kui oled saanud ühe käetõmbega sips 40 silma kootud ja teise käetõmbega juba 80.Seega, karupüksid oodake te vaid, siit me tuleme!Karvast lõnga on võimalik täiesti kududa.
Ja et mitte hakata jalgaratast leiutama, panin ennast kirja kudumismasinaga  kudumise kursustele ja täna oligi esimene kursuse päev.Juba eelloengus tekkis mulje, et lektori näol on tegu tugeva praktikuga ja täna sai see ka kinnitust.Asjal haarati sarvist ja kaks tundi kallati meie peas olevasse tühja anumasse seda tarkust lausa kapaga.Põhiteemadeks kahandamine, silmade lisamine, alustamine jne.Kui aus olla, rohkem poleks kõvaketas ka vastu võtnud, sest inimesele, kes masinat pea üldse ei tunne,on see ikkagi tükk tegu, et kõike talletada.Aga jube põnev oli küll.Elukestev õpe , tõesti.Sured aga ikka lollina..loodetavasti siis ikkagi natuke targema lollina.
Ja teine vahva sündmus oli veel, nimel käis Liina meil külas ja läks koju küülikupoisiga Navigaator.Miks ma selle üle rõõmustan , on see, et angoora läheb inimesele, kes juba on lõnga teinud ja teab, mida see küülik tähendab.Jõudu neile mõlemile!Eks siis Liina ise teeb pilti, mis minul jäi tegemata.

6 kommentaari:

  1. Väga õige samm edasi, tubli! :)

    VastaKustuta
  2. Põnev:) Mäletan, kui laps olin, seisis vanaemal selline veneaegne kudumismasin pakendis, õlitatud puha- aga ta ei julgenud-osanud sellega midagi teha...hiljem maja müügiga kadus ka masin.

    VastaKustuta
  3. Kudumismasinaga töö on suures osas ikka käsitsi töö (tean omast käest). Ainult rutem saab :) Operaator peab ikka olema ja peab oskama, muidu ei tule muffigi välja.
    Jatka samas vaimus :)
    -Monika

    VastaKustuta
  4. Mina olen ka kudumismasinaga tööd teinud ja tean, et see on ikka käsitöö. Lihtsalt saad paljud sellised asjad tehtud, mida muidu käsitsi kududes ei viitsiks ajakulu tõttu ette võtta. Jaksu!

    VastaKustuta
  5. Eks ma katsetan, selliseid suuremaid asju, nagu vestid, pontšod saab ilmselt ikkagi kergema vaevaga.Lappasin eile neid mustriga perfokaarte, mis masinaga kaasas olid ja nii nunnu pingviin jäi silma :).Praegu ei jää mul kudumiseks nagunii üldse aega, istun koduarestis, söödan Orvukest ja ketran üks silm lambakaameras.

    VastaKustuta