pühapäev, 19. veebruar 2012

Asendusema mudel nr. 1

Orvuke sai endale asendusema.Südametu, külm ja ilma villata, aga piima annab.Tited on toredad , kuni nad vait on, püksi ei lase ja öösiti süüa ei küsi, ehk häda ajab härja kaevu.Vaatasin Konekeskos ka seda plastämbrit, aga jäi ostmata, sest tallesid on meil vähe ja lutipudel olemas, nii leiuasin küljeluu abiga sellise varjandi.Toimib täiesti.Mis selleks vaja on, lauda temperatuuri , mis piima ära ei külmuta , tavalist tallede lutipudelit, lutti ja klappi, et piim jooksma ei jääks.Pikas perspektiivis jääb sellest lutipudelist väheks, aga sellise vahepealse ja öise aja katab kenasti ära.
Tegelikult tuunisin natuke peale pildistamist edasi, lõikasin sangast cm pikkuse tüki välja ja kinnitasin kummi aasana sinna külge, et pudel sisse ei libiseks.Ja veel, kui piim panna, siis tuleb pudelist õhk välja vajutada ja kummuli keerata, nii hakkab klapp tööle.
Ja nüüd lapsed "teleka" eest ära, ehk avan ennustuse vooru...millal???
Pildilt pole seda õiget puna näha ja ka udar tundub väiksem.Eile vaatasin, et kõht on liginenud ohtlikult maani, enam ei poe sealt keegi alt läbi.Loom magaks ilmselt juba parema meelega selili, kui keegi talle seda ütleks.Üks tagajalg on nagu mootorrattal tugijalana väljas, esijalad vastavalt olekule, kas pikalt ette sirutatud või muidu ripakil.Eile kaamerast vaadates oli tunne, nagu lammas oleks sattunud Saaremaa spaasse, kus tal 5 masööri seljas tööd teevad.Vist on veel vähe, kui see pande pole suutnud tallesid välja hüpitada.Lahe on veel see, et vanaeit sätib ennast õhtuti tagumik otse kaamerasse ja keset lauta magama,nagu tahaks öelda, et "eks vahtige, kui niiväga tahate", küll ma ise tean, millal õige aeg.

15 kommentaari:

  1. Küll te olete nutikad :) Orvuke käib muidugi varastamas ka. Ema tagant ka kui too ei märka :)
    Ma ei jaksa ka enam oodata ja seda tagumikku passida :P Aga ootusaeg on põnev ka. Ennustan 3 tüdrukut täna-homme :D
    -Monika

    VastaKustuta
  2. Ma usu, et sa oled samavõrra ,kui minagi, väsinud.Ma kahtlustan, et sa vaatad isegi rohkem kaamerat, ma pole Orvukest varastamas tabanud.Mina nimetan neid muide Näppajateks (põrssakari, aga ega selle lambatite elu pole ka kerge).Näppaja käib siiski lamba vaateväljast väljaspoolt, ehk täpselt kahe jala vahelt tagant virutamas, mis on suhteliselt ebamugav koht piima saamiks ja ka lammas ise põtkib jalgadega.Kuna ta magab palju maalamba sõbraliku külje all, siis suure tõenäosusega näppab ka sealt piima.Kahtlaselt näljane on üks maalamba talledest vahel :)Aga ennutusena täna-homme on liiga üldine, icc, täpsemalt palun :P

    VastaKustuta
  3. Paneks panuse täna kl 16-20 vahel...kui juba kõht maani?
    Samas mõni on nii nutikas, et hoiab või jalad ristis, kui käid passimas ja teeb siis, kui talle meeldib..

    VastaKustuta
  4. Ma ise arvan sama,et täna ja tundide küsimus.:)

    VastaKustuta
  5. 14.45 esimene :P
    _monika

    VastaKustuta
  6. Appi! Kas see igi-tiine sünnitas kõik need lambad?! Järsku on aed lambaid täis, pole ruumi keeratagi :D:D
    Kuidas läheb?
    -Monika

    VastaKustuta
  7. Viletsalt, sündisid kolmikud, võtsin kõikvälja, must tall suri, valgel jalg liigeset väljas, loomaarst pani lahasesse ja pruun poiss ok.

    VastaKustuta
  8. Oeh :S kurb
    -Monika

    VastaKustuta
  9. Nädala pärast on näga,kas jalg läheb sirgu.

    VastaKustuta
  10. Kurb :( Loodetavasti kirjeldad millalgi, mis valesti oli..et välja pidid võtma... ma kaamerat ei näe...kuigi 3G. Hääd paranemist väiksele! On see valge tüdruk?

    VastaKustuta
  11. Heh...mina siin see hilinenud linnuke, kes tahtis ka ennustama hakkata, aga kuna endal laudas hullustus peal ja alles nüüd arvutisse jõudsin, siis takkajärgi südamest kaastunne vähemalt .... aga tõesti, miks siis pidi nii viltu minema? Minul tulid just kolmikud, kes igati norm suurusega, emal kõhtu polnud otseselt ollagi udarast ka ei räägi, ei tea, kuidas ta need ära toidab :S ..... Loodame, et siis tõesti vähemalt see valge on tüdruk :D

    VastaKustuta
  12. Kurb lugu ... mis tal juhtus? Loodan et lahases jalg paraneb ja kõik laabub, olge tublid.

    VastaKustuta
  13. Ma ei teagi, silm oli lambal kogu aeg peal, selles mõttes "ajalugu oli kronoloogiliselt tuvastatav", ehk must auku ei tekkinud.Oli väike limanire, istusin laudas ja ootasin,millal veekott tuleb, aga seda ei tulnudki, lammas pressis esimese talle veekotis välja.Üks esijalg oli kõveras taga, aga natuke aidates sain kätte esimese pruuni poisi.Järgnevalt paistis üks must jalg, kobedes sain kätte teise jala, mis oli valge, lükkasin tagasi ja sain valge kuidagi kätte, aga ilmselt sikutasin sellel valgel jala kõõluse välja, pärast märkasin, et talle esijal hoiab täiesti viltu sissepoole.Või oli see jalg juba sees kuidagi viltu olnud, loomaarst ka ei osanud arvata.Valge on tüdruk.Ja viimane must ei tahtnud üldse välja tulla, pea oli täiesti taha väändunud.Tükk tegu oli, et üldse kätte sain.Ma ei teagi,kas oli see minu oskamatu abistamine, mulle esimene kord selline abistamine, või olid talled ruumi puudusel kõverikud.Ei tea.
    Loomaarst pani pisikese jala lahasessesse, et kõõlus tagasi tuleks, õnneks oli kohe nõus tulema,ma lahasesse oleks isegi ehk saanud, aga jalga ei sanud sirgeks.Näeb siis, mis nädala lõpus saab.Täna hommikul oli valge näljane, ilmselt vennake on tugevam ja saab mõlemile tissile enne ligi.Söötsin lutipudelist juurde.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma hoidsin ka silma pidevalt peal ja miskit kahtlast läbi kaamera ei paistnud. Kurb lugu aga tore, et kakski elus. Küll selle pisikese lombu jalg ka korda saab kuna sai kiiret abi.
      teised lambad võitlevad lamamiskoha pärast nüüd :) tore näha , et sul lambaid rohkem :)Teised talled on igati tragid ja selgasi mille seljas kivikuningat mängida jagub.
      Muide Orvuke ei käi maalamba tagant pätsamas, on tissi kallal kui õige mees. Ema tagant pätsab. Nägin kuidas ta asendusema kallal toimetas. Tobli poiss, tast saab asja. Kas teised talled ei lähe asendusemast imema?
      Jaksu teile!
      -Monika

      Kustuta
  14. Ma usun, et selle musta jaoks ei saanud sina enam midagi teha- ta oli ehk juba kõhus poolsurnud ja seepärast ei võtnud õiget asendit?
    Aga mul ka ühel kolmikuna sündinud esijalg kentsakas...kunagi oli ka üks väike kompjalg ja see paranes täiesti.Nii et lootust on.

    VastaKustuta