teisipäev, 1. märts 2011

Valged kindad

Jassu on hakanud karva ajama ja tänu sellele, on mul ka võimalik hallile vahele valgeid kudumeid teha.Valged kindad, pöial must ja ka lilletuust samast tumedast.Lõng siis Jassu koeravillane ja lambavillana on seekord Raasiku kraasvill.Piinlik küll, kui lambapidaja peab villa puudusel sammud Raasiku ketrusvabrikusse seadama, sest valge vill on saanud enne järgmist pügamist otsa.:S
Samas, ei ole halba ilma heata .Miks? Sest kui inimesel on head villa volilt käes, tahes-tahtmata harjud sellega ära ja peadki asja loomulikuks.Ja sellest tulenevalt kipud endalt küsima, et MIKS pagan ma lambaid ise kasvatan ja MIKS mul neid juurdegi on vaja...kui vabriku lõngakilo on a la 260 eek ja kraavill ca 200 eek/kg (ei suuda mina neis eur-des veel ennast arusaadavaks teha).Aga et saada sellele MIKSILE kinnitust, piisab sellest, kui paned lihtsalt käe sinna vabrikulõnga hunnikusse.Silma võid sa petta, kuid ihu mitte.On ikka jumalikult pehmed neeed peenvillased lõngad, vokilõngadest rääkimata.Ja sellist tõesti poest ei osta.Mitte vähemalt sarnase hinnaga.Aga värvid ja kirjud lõngad seal Raasikul võtsid mul hinge kinni ja ila nõrgus mul tahtmatult suunurgast alla...imeilusat pruuni/beezi tooni kirjud lõngavihid olid seal küll.Ohh.Silma peab ka vahel nuumama. Igatahes lahkusin ma sealt kraasvilla kotiga ja kummitama jäi müüa imestunud pilk ja küsimus, et mis te vokiga lõnga teete,ostke valmislõnga parem.Ei aitäh :)

16 kommentaari:

  1. Maurus arvab, et jälle kihvtid ja kiiksuga!

    VastaKustuta
  2. Selle kohta võiks öelda, et igal "lollil" oma lõbu:))) Tavainimesed ei saagi sellest aru. Seda mõistavad ainult need nö kiiksuga inimesed, kes lammaste ja villaga ise tegelevad. Eriti veel kvaliteetlammaste villaga.
    Pead ikka oma karja suurendama:)
    Kindad on taas uhked...eriti toretseva lilletuustiga:)

    VastaKustuta
  3. Maurus, sina saad vist tõesti aru, sest sinusugust lahedat "kiiksu" annab Eestimaa pealt otsida :))ja ega ei leiagi.Mul on au tunda...:)
    Kaja, tõesti, igal lollil irw.....Aga minul on tekkinud kaks "heinakuhja", tahaks ka küülikute farmiga edasi minna...ja lammastega ja nii mul ongi varsti sajapealine villatööstus kodus.Köh.Mh.maeiteagi.

    VastaKustuta
  4. ...need nagu kaks karvast öökulli :) nokad ja varbad ka veel lisada...

    VastaKustuta
  5. Airi, aga siis pead varsti ka oma villatööstuse avama ;), kui seda mõlemat karja kasvatad...Kindad on vahvad, nagu alati :).

    VastaKustuta
  6. Teadsa, ma ei tea, soovid ja tahtmised on teavariik, täitumine iseasi.Ma kardan , et ei taba seda momenti, millal ma jänni hakkan jääma, ehk hobipidajast järgmise astme peale astumist.See hirmutab, ometi peaks arenema.Loomahull nagu ma olen, siis minu loomaaed kasvaks maniakaalselt.)
    Aga aitäh heade sõnade eest :)

    VastaKustuta
  7. lahedad kindad igatahes! Jah - vabrikulõngal ja vokilõngal on ikka väga suur vahe sees. Vokilõng aga Eestis suur defitsiit. Pole palju neid, kes viitsiksid sellega jännata. Nii et jõudu sulle!

    VastaKustuta
  8. Küülikud ja lambad, aga koerad ikka ka. Aretaks oma Eesti villakoera. Mis sa Airi välja pakud, millistest tõugudest peaks pihta hakkama? :-)
    No ja mina muudkui ootan kevadet, et kitsi kammima hakata, kuna mõnel kitsel tundub väga hea alusvill olevat. Võin sulle prooviks ka saata. Kindad on imeilusad!

    VastaKustuta
  9. Tiia, tänu sulle heade soovide eest!Vokilõng on tegelikult täiesti kättesaadav luxsus igale naisele, kes saaks üle moraalsest krambist ja prooviks vokki tallata :)))
    Aga ka vabriku lõng võib olla ülimõnus, kui selle tegemiseks kasutatakse kvaliteetset villa, ehk toore on pehme.Meie inimene on harjunud, et kõik see pehme vill tuleb välismaalt.See pole nii ja on aeg murda seda linnalegendi, et villaga tegelemine pole rentaabel ja tuleks põletada.Tuleb ajada õiget asja.Ka maalamba pidajad ei kurda, et villa põletavad, onju?:)))
    Silvia, aretada villakoera pole mõtet, nad on täesti olemas :)Samojeed, tiibeti mastif, njuufad...nendel on karva "tootmine" lausa, rääkimata veel keeshondi , akitade kvaliteet villadest :))
    Kitsevillast oleksin VÄGA huvitatud proovimast,nii lahe, mul on endalgi see mõte peast läbi käinud.Või ma ei teagi, krt, pärast on meil kitsed ka kodus..:))Ja Silvia, tubli, et voki käsile võtsid!!

    VastaKustuta
  10. .... ja mõni anonüümne käib siin luurel ja ila nõrgub suunurgast... :)
    Aga koeravilla olen alles hoidnud, kuigi mul on sakslased ja neil vill lühike. Siiski tahan ise ka millalgi proovida seda vokimaagijat. Samuti mõtlesin oma kitsusid kevadel natuke kammida. Nende vill olevat küll karm, aga kui ise ei proovi, siis ei saa teada- onju.
    seebitegu on ka plaanis. kitsepiimast. need seebid, mida proovinud olen, on mind pannud poekraamist laia kaarega mööda käima.

    Paar kitse mahub kindlasi ära :)))

    VastaKustuta
  11. minu kits annab sellist villa milles pehme alusvill on täis teravaid pealisvilla okkaid ja puhastamine suht mõtetu, villa viskab lahti äkki ja korraga ning näeb välja vahepeal nagu tont, villatordid ripuvad sarvede küljes. Kuna kõik kohad sügelevad, siis nühitakse ennast mustaks ja sodiseks nii et lootusetu miskit asist karva kätte saada. Ah et akital hea vill :) Tore!

    VastaKustuta
  12. Teretulemast ka anonüümsetele luurajatele :))
    Sakslaste villal pole häda midagi, oleneb isendist ja palju saab ära teha ka villa sorteerides.Selleks tuleb saada üle mõttelaadist" et iga karv on kulla kaaluga" :))) ja piinlikut rookida välja karm pealisvill ja kurja juur käppade lühike 0,5 cm pikkune kiud.
    Ülle, akital oli lihtsalt suurepärane vill ja kudum jäi kuninglik.Pruuni peenvillaga segatauna.Super.
    Kitsede villamaailmast ei tea ma mitte midagi...

    VastaKustuta
  13. Airi, ma kuskilt alles hiljuti lugesin, et Lätis ja/või Leedus pidid alpakad ka täiesti olemas olema ;)....

    VastaKustuta
  14. Icc, ma lähen sinna siis villa ostma :))))Need elukad on kosmiliselt kallid minu jaoks :P

    VastaKustuta
  15. Eks olen juba vokitallamisele ise poolel teel ehk siis ühekordsest teen kahekordse rahulikult. Päris villast lõngani pole veel jõudnud, kuid natuke kraasimist veel ja siis on juba proovimise kogus olemas, nii et enne suurt kevadet tahaks ikka nii kaugele jõuda.....

    VastaKustuta
  16. Kui juba korrutamine selge, on pool võitu käes, ülejäänud on puhas praktika ja töö.Julgust aga proovida!
    Harjutamiseks soovitaks tegelikult poe kraasvillaga harjutada, ei ole kahju nii suur, algul läheb nagunii aiataha...see on paratamatu ja ei maksa lasta ennast sellest heidutada.

    VastaKustuta