neljapäev, 17. märts 2011

Selle aasta esimesed rootslased...

Eile töölt koju jõudes, kuulsin järsku muu laudakisa taustal kahte  haledat määäääääd....piinlik küll, sest ma pole ju esimest aastat lambapidaja, et sellised "ootamatused" juhtuvad.Hommiku söötmise ajal vaatasin küll, et nibud vahivad kahte lehte ja kahtlaselt pringid rinnad on, aga....aega on.
Poegis mul üks noor, eelmise aasta läikiva näoga rootslane.Ja kaksikud talled, poiss ja plika.Utetallekese üle on mul siiralt hea meel, sest emal on pikk vill , hea villakasv ja kuna ma nagunii tahan põhikarja natuke suurendada, siis on uteke teretulnud.Rõõm tõdeda, et sai esmaspoegijana ise kenasti hakkama, hoiab suht normaalselt tallesid ka.Vot sellised head uudised.
Pisikesed on nüüd ka lambakaamerast näha  :) (Eile rääkis uudistest mingist Liibua ametnikust,kelle nimi oli Kussamussa...äkki paneks uutele ilmakodanikele nimeks Kussa ja Mussa)?:)

15 kommentaari:

  1. ...palju palju õnne :) jooksin ka kohe lauta vaatama, a ei miskit veel

    VastaKustuta
  2. Aitäh :)Omal ka süda rõõmus, et tegu valgete, tõupuhaste ja muidu igati oodatud eluakatega.:)Ilus aeg see tallede aeg..

    VastaKustuta
  3. palju õnne....edu tallesajul ja et kõik ikka hästi läheks!

    VastaKustuta
  4. Õnnitlused!
    Sinu peenvillakad tegid siis esimesena poegimise otsa lahti:)

    VastaKustuta
  5. Kui tore :)palju õnne! teiste talledest sama hea meel kui omadest!

    VastaKustuta
  6. Palju õnne! Fotomaterjali muudkui koguneb :)...

    VastaKustuta
  7. ...fotograaf puudu meite majapidamisest, peakas vist palkama :)
    Katsun täna neist värsketest lambatite "tuustidest" pildi teha.Paganama äbarikud on need peenvillakad küll..:)))(ET,gotlandi ja maalambaga võrreldes), kere nagu raam,pikad jalad, suured sõrad ja põsed karvased.Nagu inetud pardipojad, kes ajapikku luigeks kasvavad :)

    VastaKustuta
  8. nüüd sa küll liialdad, ei ole nad pardipojad, võta kaalu nad ära, millega sa võrdled - esmaspoegiatel on väiksemad talled, mitmikud ka väiksemad, ET lihatõug sellega pole õiglane võrrelda, gotlandlaste kaksikud ja villaka kaksikud on samasuured, ei ole vahet:)

    VastaKustuta
  9. Palju õnne!
    Ja ahhahahhaa, kifti ufo näoga on see tall:D Need karvad seal näol on lausa uskumatult lahedad.

    Kirke

    VastaKustuta
  10. Aitäh Kirke :)
    Väike Quasimodo :)

    VastaKustuta
  11. Sa pead oma lambakaamera ligipääsu parooli kuhugi kleepsuna üles panema. Igakord otsi teist mööda blogi taga, nagu Toots saia seest rosinaid....:). Ainult et Toots leidis vist rosinad tihemini üles ;)

    VastaKustuta
  12. Taive, kriitika õigustatud (irw), ma olen selle peale ennegi mõelnud, aga kuna ma ise ei hiilga eriliselt IT valdkonnas, siis noorem generatsioon saabus linnast maale ja tegi asja ära.Palun lahkesti.Jäi vaid accaunt lammas, parooli pole ka enam vaja.
    ps. õnneks saabub kevad õige pea, muidu vahiksid lambad varsti otse kaamerasse, nad reod on nimelt heina omale nii palju alla "kütnud", et nivoo ajab juba üle.Kui palju meil heina all on, saab aimu, kui vaadata sõime kõrgust taga seinas....põrandaga ta tasa igatahes ei ole. :))

    VastaKustuta
  13. Kussa ja Mussa :D Lahedad nimed. Need päevad on toredad kui väikesed tallekesed sünnivad :) Palju õnne ja jaksu!
    -Monika

    VastaKustuta
  14. Tee või tina, aga mina sinna lambavaatlusesse enam üldse ei pääse:S ei saa aru, mis jama.... explorer ei anna üldse salvestatud parooli ja vana parooliga ei tee ta ka enam midagi ja nii chroom kui mozilla näitavad parooli, kuid sisse ei saa ikkagi....nutma ajab

    VastaKustuta
  15. Kaire, me võtsime parooli ära...nüüd oleks vaja vaid accaunti lahtrisse kirjutada lammas ja edasi vajutada enter.Proovi ja anna teada, kas õnnestus.(chroom ja mozillaga ei saagi).

    VastaKustuta