reede, 11. märts 2011

Miks...

.....ei võiks olla juba kõik lambatited käes ja rohi roheline olla?Miks peab alati neid ilusaid asju ometi ootama?
Ilmajaam lubab lund ja lörtsi, kellele seda vaja?Kuigi, võiks seda hetke seisu nautida ja võtta veel viimast käsitööd tehes, sest varst on aeg, kus lamba emmed hakkavad poegima, küülikute massiline pügamine jõuab taas kätte, loodetavsti sünnivad ka selle aasta esimesed pisikesed angoora lapsed.
Ja ei ole kaugel ka kartuli panemine, ehk ca 2 kuud.Selle aastal on meil Jõgevalt ostetud korralik seemnekartul, soovitan soojalt, sest kasud on sees märgatavad.Kartul kasvab ühtlane ja saak on hea.
Märts on küll käes, aga seemnepoodi pole ikka suutnud enda jalgu vedada...mul nimelt pole aimu, milliseid köögiviljaseemneid üldse vaja on.Tilli, salatit ,kurki ja...muud nagu ei panegi vist sel aastal.Kurgiseemnetega pean olema ettevaatlik,et saak liiga suur ei tekiks, sest lambad ka ei söö mul neid ülejäävaid kurke.Maad tühjaks ei tahaks jätta, ehk panen siis sibulat täis.See on siiani meie maapeal väga eduliselt kasvanud.
Ja muidugi lilled....olen küll tasapisi igal aastal püsikuid külvanud ja istutanud, aga mitte igaüks ei taha kasvama minna ja mitte harvad pole juhused, kus ma umbrohu olen külvikastist peenrale pikeerinud .Saialill, tagetes,  on minu kaks esimest eelistust, näis mis veel silma jääb.Loll komme on seemnepoes muidugi arulagedalt seemnepakke täis korviga välja tulla, et siis kodus sama arulagedalt kukalt kratsida, KUHU ma neeed kõik lilled panen küll?
Aga kevad on üks ärkamise  ja uue alguse aeg.Ootaja aeg on pidi pikk olema...

5 kommentaari:

  1. Aga tomat? Mu käest juba küsiti, et kas sellel aastal ikka rohelise tomati salatit ka saab :).Ja kartuliga võid minuga ka arvestada :). Ja kõrvits on ammu unustatud...

    VastaKustuta
  2. Ma ise taimi ette ei kasvata, sest ikka läheb kastmisvett üle serva ja aknalaud on p..s.Tomati taimed ostan, niiet ilma rohelise tomatita sa ei jää...mul mees sõi seda rohelist salatit, aga tõele au andes, mina ei hooli.Aga ma pole normaalne inimene ka :)).
    Kõrvits läheb ka maha, seda söövad isegi lambad mõnuga, juhul, kui rohkem tuleb.Ja kartul ikka ka....sullegi :)

    VastaKustuta
  3. Aga sa ürita nautida seda rahulikumat hetke:)Varsti on aeg, kus sinust võetakse viimast ja siis unistad hetkest, mil saab veidi rahulikumalt hingata.
    Usun,et sel aastal ootavad seda kevadet küll kõik juba...ka need,kes aiapidamise ja loomadega ei tegele:)
    Mina üritan just seemnepoodi end enam mitte vedada...muidu saab kah teisi arutult koju toodud...ja siis vaatad,et kauhu ma need maha panen ja et aknalaudadel ei ole enam ruumi:)
    Pilt on armsalt kevadine ja nunnumeeter tõusis mitu pügalat:))

    VastaKustuta
  4. Ma alustan iga kevad potipõllundusega, niikauaks kuni Suur Šeff teeb traktoriga "natuke " aiamaa servakest sirgemaks(labidaga seda ei juhtuks, aga ma ep jõua enam kaevata) ja nii ma lõpetan iga sügis kasumlikult nagu väiketalunik, icc(tonn kõrvitsat, mitme pere kartul ja sibul).Loll pea pidi kere nuhtluseks olema...on tõesti.
    Sorteerisin enda pildialbumeid, eraldasin lambad, lõngad ja muud pudulojused , nii see pilt siia "silma nuumama" tekkiski :)

    VastaKustuta
  5. Just täna hommikul kui siin hirmsasti tuiskas, ütles mu 5a poiss niii kurvalt ja lootusetult:"Aga mina arvasin, et ikka kevad tuleb..."
    Aga noh, mis siin viriseda, meil on ainult lumi, hea et mitte tornaadosid ja üleujutusi....

    VastaKustuta