pühapäev, 13. märts 2011

Meie jäärapoiss Põnn

Meie maalamba emme ja rootsi peenvilla jäära Põnn näeb välja kahekuusena vot selline.Vill on seljas pehme, aga mis temast lõplikult välja tuleb, seda ei julge mina täna lubada...eks ta üks villaloom peaks olema.Silmad on igatahes emalt päritud, sellised Kaali kraatri sügavuse tooni :)Põnn on sündinud 15 jaanuar, ehk on aeg vaikselt müügi peale mõtlema...seega, on ta täiesti müügiootel, M1 staatusega ja hind 128 eur.Kontaktid leiab blogi päisest.

11 kommentaari:

  1. Sul tuleb postitusi nagi seeni peal vihma:)Põnn on muhe ja uhke! Käsitöölised tegemised on taas uhked ja efektsed:)
    Airi, sul on praegu vaid üks gotlandi utt? Jäär läks ära? Mul isutab ühe noore puhta gotlandlase järele - sul vist vaid ristandit oodata on?

    VastaKustuta
  2. Jah, mul on puhas gotlandlane, minu lemmiklammas :)Ja kahjuks tuleb sealt ristand tõesti.Mis sa puhta gotlandiga teed? Kui villa pärast, siis võime villakuid vahetada.Minul on ta tõesti vaid lemmikuna ja ma jätaks vaid peotäie villa endale.

    VastaKustuta
  3. No eks ikka villaku pärast - head lokimaterjali saaks:)Seda varianti võib muidugi kah mõelda.Aga gotlandlased pididki vist hästi toredad olema:) Sina tõid oma gotlandlase Saaremaalt? Sattusin kuskiltkaudu su fotoalbumi otsa ja uudistasin sealtkaudu su koduloomi. See valge islandlane on kah võimsa villaga - mis sa tema villast tegid, sest need on vist sellise karmima villaga?:)

    VastaKustuta
  4. Meie gotlandlane, nimega Muti, on tõesti Saaremaalt pärit.Aga toredad pole nad mitte kõik, minu oma on eriliselt "inimese sõber", ta võib lausa kaera söömise pooleli jätta, et saaks minu kõrval tšillida.Tallede emad on nad küll super, lasa jamaks kipub, kui pean tallesid võõrutama.Kisa tõuseb taevani.Aga villakut võib saada kül...ära siis maha maga, ega sinna pügamiseseni enam suurt aega pole ja ma pesen ka tavaliselt faktiliselt kohe villadki ära.
    See islandlane läks Üllele, ma ei tea, kas ta seal alles veel on.Selle tõu alusvill on pehme, aga pealisvillast võib purjesid kedrata.Muidu jube pahmakas tuli 2korda aastas selga küll.Ei näe mõtet enam jalgratast leiutada, kalliks läheb ka, seega on lihtsam puhast tõugu pidada(kui nüüd maalamba ristand välja jätta, aga väike hullus peab ju olema).

    VastaKustuta
  5. Tohutult armas tegelane :)
    *kasvatab unistustes lambaid*

    VastaKustuta
  6. Kas poisile sarved ka kasvama hakkavad. Või tuleb ilma sarvedeta? Ootan juba sügist selles suhtes, et maalamba ristandi villa kohta teateid saada :-)

    VastaKustuta
  7. Ma ei tea...aga põhimõtteliselt peaks ju kahekuusel juba sarvku alged olemas olema :)?Hetkel pole mingeid mükse küll tunda.Mis iseenesest on minumeelest hea, sest sarviline jäär on küll siga-atraktiivne,küll aga on ta ikkagi nö. relvastatud.
    Vill on neil kenasti kasvanud ja peene moega tundub ka.Kui vähegi kannatab,siis see maalamba plika(ikka veel nimeta, tahaks nimeks panna midagi euroga seoses, aga pole head mõtet tekkinud) võiks jääda mulle põhikarja.Ainult peenvillast jääb käsiketruse puhul mulle väheks ja kuna eelmisel aastal läks villakuivatamisel peenvillane ja maalamba vill kogemata segamini, nii, et ma aru ei saanud,kumb kumb on, siis kannatab neid koos ka vabriku kedrata.Vaatame siis, kevadel pügan titevilla maha ja annan teada ,mis sinna asemele kasvab.Aga lootused on head, mõelmil on hea vill.Omamoodi.

    VastaKustuta
  8. Minu silma järgi on Põnn rohkem maalamba "väravasse" kehakuju poolest, mis sa Silvia arvad?

    VastaKustuta
  9. Sarnane on ta meie lammastega küll, aga ma ju jällegi ei tunne peenvillalambaid, nii et ei oska öelda. Ilusad loomad igatahes.

    VastaKustuta
  10. Ka õige.Huvitav, kas maalamba silmad ongi sellise erilised...nagu ilma iiriseta ja tõeliselt kummalist värvi?Meenutavad seenerohelist tindikala kastmes .)
    Ilusad talled on küll, ma olen ise ka ahvivaimustused ja vill võtab "kenasti" heinaprügi sissse (irw), ju peab pehme olema :)

    VastaKustuta
  11. Unal (islandlane) on mõnus vill, milelst saab teha mitmeid erinevaid asju. Mulle meeldib nii alus kui pealisvill, mõlemast saab tooted :)
    Kui su Põnn niisuguseks jääkski siis ma võtaks Mokkale kaaslase :P
    -Monika

    VastaKustuta