esmaspäev, 14. veebruar 2011

Samojeed lõngana

Tegu samojeedi ja peenvillase segulõngaga.Üks minu lemmikvilladest, kuna isegi pealiskarva võib lõngaks kedrata, muidugi on vaid aluskarvast tehtud lõng pehmem, aga ei sega selle tõu puhul ka see "okas" lõnga sees sugugi.Antud koeraomanik tegi muidugi väga tänuväärset tööd ja sorteeris oma koeravilla nii hästi ära, et lausa lust oli lõnga teha.Lisaks jääb ka lõnga kvaliteet oluliselt parem, kui kõik see lühike villaräbal lõngaks teha(paraleele võiks tõmmata lambavillaga,kus ju samuti kõhualused lühikesed villad ära visatakse,ei ole koeravill teistmoodi ).
Kui ma kunagi lambaid enam ei viitsi pidada, siis võtan endale paar samojeedi :).Minu seni kedratud villadest on see tõug kõige valgem, väga pehme ja oma väikse kasvu kohta ka suhteliselt kõrge villatootlikusega.Niiet, super.Ja kokku tuli seda siis niipalju:

8 kommentaari:

  1. ...et mis jutt...ei viitsi lambaid pidada... andestamatu ?!?!

    VastaKustuta
  2. Ma ei tea, kevadväsimus täiega vist...või on töökoormus liiast :P

    VastaKustuta
  3. šokeerid siin niimodi, et unustasin lõnga kiita :) ma jälle unustasin, kas mu müts oli malamuudi või samojeedi? ikka meeenutan sind tänuga, tänagi hommikul Aleksit koolipussile viies panin pähe, nagu termos, super ja sonksi ei kllebi pähe kinni :)

    VastaKustuta
  4. Ikka samojeed sul, malamuudil kipub selline iseloomulik kutsu lõhn ,ka peale pesu ,juurde jääma :)
    Need koeravillast müstid võiks kõrdmao mustris kududa, siis ei näpista sealt ka 30 kraadi läbi, tavalises koes müts on siiski vist natuke õhuke, sellise külma puhul :)

    VastaKustuta
  5. Milline uhke kuhi:) Tõesti väga kaunis nagu alati:)
    Mul oleks selline küsimus ka, et kas sa koeravilla oled muidu värvida ka proovinud? Kas värvitakse samamoodi nagu lambavillagi?(Ma mõtlen juba lõngaks tehtuna)

    VastaKustuta
  6. Ei ole värvida üritanud, sest koeravilla ehedus ongi minu jaoks just täpselt selline, nagu ta naturaalsel kujul lõngana välja tuleb.Pigem mängin erinevate koeravilladega ja segades minupoolest või erinevate lambavilladega kokku.Mul veel ka küüliku villad lisamiseks, niiet vaheldust peaks lõnga mõistes jaguma...Aga see on puhtalt minu isiklik arvamus ja tõtt öelda, ega ma lõnga värvida ei oskagi.Ei jõua kõike õppida, mida tahaks.Lihtsalt.

    VastaKustuta
  7. Väga mõnus lõng! Sa ikka vist ööpäev läbi voki taga oled:)) Milline kogus...see tõsine töö.

    VastaKustuta
  8. Kaja, ega sa väga mööda ei pannudki, minu päevad lõpevad pool tundi enne keskööd voki taga.Nagu Tuhkatriinu,ainult kristallist king ja kõrvits on puudu :))))

    VastaKustuta