reede, 22. juuli 2011

Kuidas "uputada" küüliku last

...mitte siis ära uputada, vaid jahutada selle hullu kuumaga neid väikseid lumepallikesi.Kuna nad suplevad sel suvel esimest korda, siis ei puudu meil väike nn. üllatusmoment aga üldiselt on hilisem rahulolu silmaga märgatav.Kui siiani taluti kuuma kenasti, lausa nii, et ma ei pidanud jääpudelitega lauda ja külmiku vahet jooksma, siis täna vaatasin, et mul ikka pole ühtegi lontkõrvalist jänkut ometi??Aga lonti olid kõrvad vajunud paaril titel.:
Nii ei jänudki muud üle, kui võtta ämber, vesi parajaks teha ja edasine oli lõbus, meile kõigile:




Lambad on samuti hädas, kuumaga ei saa söömas käia, kui, siis välkröövretkele, siva kõht täis ja varju alla tagasi mäluma.Aga vaenlane ei maga ja täpselt ei tea, kus need parmud ja kärbsed redutavad, aga nagu lambad välja tulevad, nii on ka parmudel söögi aeg kohe käes.Ainukese vahega, et nad ei pea hiljem mäluma :P Täna viisin hommikul paki heina neile varju alla ja üks maadam ei viitsinud isegi püsti ennast ajada, vaid sõi pikutades.Siesta täielik.
Jäärad said ka uue karjamaa, päris naljakas, aga esimene asi, mis suhu haaratakse, on mõni värviline lilleõis.Edasi läheb kaubaks maltsa ülemine osa.Suur jäär on õnneks suhteliselt leebe ja on need noored jäärikud kenasti enda territooriumile vasu võtnud, teatud rituaaliga loomulikult, aga see läheb mööda...:DD.Nüüd käivad nagu vene troika, aga neljakesi kõrvuti.Mõtlesin teha nn. kitsa karjusega tunneli, läbipääsuna uuele maale, aga see oleks vilets mõte olnud, sest hanerivi meil ei tunnistata.
Järgmine nädal saab raske olema, sest kogu küülikute kari tuleb pügamisele.Kellele raske, kellele kerge, sest vaesed loomad saavad ometi suvekuumuses kergema seljarüüga hingata.Mina jälle pean seda kiiremini kääridega pügama, et küülik süles üle ei kuumeneks.
Üks uudis veel, kuidas loll pea võib ikka keret kahjustada.Laudas on mul üks riukalik taburett,....inimene on ju mugav, ei viitsi redeilt võtta, et ülemiste küülikutega toimetada.Ja ega see tagajärg ei lasknud ennast oodata (rääkimata talvest, kus ma selle paganama tabureti pealt kordi allapoole sirutusin), ühesõnaga on mul nüüd ilus-ilus sinililla suur sinikas käe all, millega on uhke rannas patseerida.Taburett kolis alates üleeilsest kuuri...kiusatusest eemale.

6 kommentaari:

  1. Ära räägi, Viljandimaal oli eile +36 sooja, vaesed loomad...Õnneks puhus selline paras tuuleke, muidu oleks pidanud ka lammastele mingi dushi kombineerima.

    VastaKustuta
  2. Oh, õnneks meil oli vaid 31 :D

    VastaKustuta
  3. Ja kui järgmisel talvel on väljas jälle -32, siis õhkavad kõik selle +32 järele ja ollakse isegi +36-ga nõus, kui vaid nii külm ei oleks ;).

    VastaKustuta
  4. daah, mina ei õhka, olen vist üdini põhjamaa inimene ja mulle sobib pigem vilets suusailm, kui selline türgi saun.Aga eks inimesed on erinevad :)

    VastaKustuta
  5. Lahedad videod :) Ma oleks ise hea meelega vahepeal külmkappi elama kolinud. Panin Mokka ka paar korda päevas vee alla ja vahepeal kastsin kõrvu. Kohutav lämm ikka. Ma olen ka põhjamaa inimene ja praegu mõtlen heldimusega selle külma peale mis talvel oli. Tagantjärgi ei olnudki ju nii hull? Inimesel on loomuses halb ära unustada (mitte alati :))

    VastaKustuta