neljapäev, 28. juuli 2011

Kurb nädal.

Mõtled küll, et kui loomi on rohkem, et siis pole NII kahju, kui mõni üle vikerkaare läheb, a la stiilis , et nagunii kasvatad lambaid ja jäärad lähevad sügisel sinna, kust tagasi ei tulda, või mis see väike küülik, üks loom puuris.Oleks see vaid nii ükskõik....samas, kui ka oleks, siis ma loomi ilmselt ei kasvataks.
Selle kurva sissejuhatuse peale pean tunnistama, et olen kaotanud sel nädalal kaks aastast küülikut, emase ja isase.Esimesega surmaga ei suutnud muud, kui matsin maha.Täna hommikuks oli surnud emane, mässasin lõpuni, jootsin vett ja pügasin enne aega aga ei aidanud.Päeval kurtsin muret Dianale ja soovituse peale koju jõudes küülik lahata, seda tegingi.Ise mõtlesin, et ma ei tea küüliku sisikonnast midagi, milleks ennast veel traumeerida.Aga lahkamine oli tark tegu, sest vaatamata oma amatöörlusele, sain aru, mis see "kurja juur" oli.Nimelt leidsin ma kõige ehtsamal kujul "wool bloc", ehk karvapalli kõhust.Polegi midagi, tuleb muuta sööda tavasid ja tuua tagasi ananass ja koorimata banaan söögisedelisse.Pole halba ilma heata, vähemalt on põhjus teada, muidu jõuad seitse asja ette mõelda.

3 kommentaari:

  1. No näed, vähemalt oli sellest tolku. Alati tuleb lahata, kui keegi põhjuseta sureb. Ja veel sellises vanuses ning nii nagu rääkisid. Nii kahju kohe, aga "karvapallidega" on nii, et nendega on tööd rohkem ja oht suurem, et see karvade blokeering maos ette tuleb.

    VastaKustuta
  2. Äärmiselt kahju kuulda, aga vähemalt hea et sa said põhjusele jälile, sest hilisem kahju oleks olnud ikka palju suurem....Loodan, et see oli viimane karvane, kes neid paremaid rohuliblesid läks kaugele sööma...ole tugev!!

    VastaKustuta
  3. Kui see vaid viimane oleks...googeldades leiab,et see on angoorade üks peamisi suremise põhjuseid.Ennetamine , kiudaine rikas sööt, geneetika ja muud ei midagi.Ravi tegelikult olematu.Panin täna banaane ja ananassi(mida kodulooma sööt :PP) ette ja reod tõmbasid vaid ninaga ja kadusid kes riiuli peale edasi lebotama, kes heina sööma.Ravi siis...vägivaldselt.

    VastaKustuta