Olen sellisel moel kurki teinud nüüdseks vist paar aastat, seisavad kenasti, ei ole tugeva äädika maitsega.Kurgid võiks valida ühesuurused, pesta puhtaks, siis panna ca 1 tunniks külma vette, natuke soola ka sinna juurde lisada .Selle ajaga jõuab tiiru aias teha ja korjata muud vajaminevad : mustsõstralehed (mitte üle pingutada ja valida terved lehed), ohtralt mädaraõikajuurt, tilli, küüslauku, sinepiseemneid.
Siis laduda maitserohelised koos kurkidega purki, keeta marinaad, kallata see purkidele peale, lasta seista 10 minutit, siis kallata marinaad potti tagasi , uuesti keema, keev marinaad kurgile peale ja kinni.Ongi kõik. Mina olen natuke soola kogust tõstnud, aga see on igaühe enda maitse asi.Marinaad siis selline:
1 l vett
2 dsl soola
2 dsl 30 % äädikat
1 dsl suhrkut
5+6 tera pipart
sinpiseemned
dsl-on dessertlusikas ja 3 l purgi peale kulub 1,5 l marinaadi.
Kallikene, sul pole ju üldse äädikat :)))
VastaKustutaMa teen ämma segu kuid ilma vatitekita sinu retsepti järgi. Panin sinepiseemneid ka.
Pea nagu kapsas..:)Parandasin retsepti ära.:)
VastaKustuta