esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Angoora villast vest


Pühad on aeg, kus selili diivanil on hea käsitööd nokitseda.ma olen ammu tahtnud ka endale midagi angoorast kududa ja vest tundus selline hea mõte.Kahju, et pildile pole võimalik seda kudumi olemust edasi anda, ehk ma ei julge teda selga pannagi, äkki ei saa enam seljast.Mustri leidsin Youtubest, hea lihtne kududa ja angoora lõnga suhtes sobis ka, kui arvestada, et vest hakkas oma iseloomu näitama kudumise käigus ja muutus aina karvasemaks.Muster ise on aga kolme ja ühe silma põhine, ehk rida vasakutpidi ja siis kolm kokku ja ühes silmast kolm juurde.Mustikamuster.

Lõng on ainult angoora villast, valge, beez ja hall, kedratud nn. kirjuks, nagu juhtub.Vesti kaal 350 grammi.Natuke panin mööda kudumisega, selles mõttes, et kudusin suurema, kui oleks tahtnud, lõng andis niipalju järgi lihtsalt.Kuna ma tihedat kude teha ei tahtnud, et vest jääks õhuline ja pehme, siis eks see selle põhjustaski.Harutasin õlad lühemaks ja asi hakkas klappima
Veel sai mul valmis vana aasta sees ühe samojeedi koera villast lõng, ca 1 kg, ise naeran siin, et kui peremees pidi minema lõpuks koera nägu, siis mina vist lähen varsti samojeedi nägu , sest antud tõu villa on veel suur  kotitäis ootel.Ehk kui keegi mind näeb samojeedi kombel, suunurgad ülespoole naeratamas, siis teate, milles küsimus on :)

9 kommentaari:

  1. Mmmm, kui pehme ja õhuline! Ja vahva värvivaheldus.
    Ja head uut aastat ka.

    Kas Sul millalgi müügiks jääb natuke villa? Tahan ka.

    VastaKustuta
  2. Head uut aastat sullegi Liina!:)
    Aga müügiks hetkel angoora villa ei ole..

    Taive, oleks pidanud sulle selle kududa andma, maadle ennast isaseks küülikuks selle kudumisega :))

    VastaKustuta
  3. Maurus kiidab kah vesti, mulle meeldib. Olen kudunud palju-palju seda mustrit, siis nimetati seda "mustikamustriks", lihtne tõesti kududa. Tubli oled!

    VastaKustuta
  4. Maurus ,kullake, kas sa blogi ei tahaks pidada?:) Ma saaks palju targemaks ja teised ka :)Või peaks su juurde ükskord kudumise kooli tulema :)

    VastaKustuta
  5. Mina tean ka seda, kui mustikamustrit..

    HEAD uut aastat ka!
    ja palju samojeede!
    (angoorasid on nagunii (:

    anonüümne

    VastaKustuta
  6. Aitäh :)
    Vaarikamuster mustikaks parandatud, teil on õigus :)

    VastaKustuta
  7. Aitäh komplimendi eest Airi! Ma lõpetasin peale jõule ühed just ühed kirisokid :). Ei julge veel tellimuse peale kududa :).

    VastaKustuta
  8. Isver, kirisokid...mul sai enne jõule sokkidest villand, kudusin "kuuse " alla neli paari sokke ja kahed neist nr. 45 jalale :), tegin lõnga kirjuks ja käib nii ka, sest sokid on üks kaduv nähtus.Meenusid Ukul vist olid sellised pika säärega sokid, millele oli nahktald alla õmmeldud, polekski nii vilets mõte ehk.Muidu lapi neid auke..:P

    VastaKustuta