teisipäev, 2. august 2011

Lambad augustis

Ma pole ammu lammastest kirjutanud.Vist sellepärast, et lammas on üks paganama mugav loom, just loomapidaja seisukohast, kui kõik on paigas, siis elavad lambad oma elu suvel.Vaatad hommikul ja õhtul, et kas kõik alles ja kõik korras ning muud suurt polegi.
Tegin talvekartuliga väikese valearvestuse ja nüüd ei jää muud üle, kui sööta nad lammastele.Kuna meil on hea kelder, siis pole isegi idusid küljes .Nii olengi andnud iga päev natuke jääradele ja uttedele ette.Ja kuna ma tegin ka heinaga valearvestuse, ehk mul jäi eelmise aasta heina nii palju järgi, siis olen ka seda neile hommikul ette pannud.Kui aus olla, siis hängivad need elukad suure osa päevast mul varjualuse kõrval, söövad "burgereid" ja vaid õhtuti käivad siis nn. salatit, ehk värsket rohtu söömas.Öösel muidugi ka, aga jah.:P

"Alarm, keegi tuleb..!"
"Kust tuleb?"
Maalammas ja rootslane isekeskis: "Kas ründame?"

"Valu vaenlasele"

Oht möödas ja dresseritud lambad söömas

Ja kaks minu "sõbrannat"

Pruun lausa lemmikuks kerkinud, kes hüüab mind taga, kui kartuli põllul olen, niisama silmab ja nakitseb ka minu õlga vastutasuks selja sügamise eest .)

5 kommentaari:

  1. Väga mõnus pildiseeria:) Ja eelnevad kudumid on imekenad!:)Jõudu!

    VastaKustuta
  2. Aitäh Kaja, lambad ongi ju mõnusad, nagu sa isegi tead, mul on nad jäänud blogis tänamatult kauaks unarusse ::) Jõudu sullegi!!

    VastaKustuta
  3. Ootasingi juba, kunas siis lammastest midagi kuulda :) Hea meel, et väikse pruuni silm korda sai! Kas sa oled nad pesnud enne pildistamist, nii säravvalged...meil lambad sellest päevasest puuvilus kügelemisest ikka kohati vähe kakised..Ja kiuste siinpool korralikku padukat ei tule.

    VastaKustuta
  4. Mul tegelikult hea meel, et see väike pruun (nime järgi- Minu Pruun lammas )koju jäi, sest ma enne silma maadlesin tal kõhulahtisusega, pesin tagumikku ja nägin nagu titega vaeva :))), eks ta jõudis selle ajaga sinna südameklapi vahele kasvada :D.Silm on 99 % terve, väike täpp on veel alles, aga näeb ja kõik tundub korras olevat :D. See annab julgust edaspidiseks seda rohtu kasutada, silm oli ikka päris jube, kui mitte öelda, et nägi välja lausa lootusetu.
    A et valged, ega nad nüüd nii valged ka pole, kuigi meil on sadanud vist Tallinnaga sarnaselt, ehk isuga.Eks lambadki said oma osa "kohustuslikku" pesupäeva.:D (irw, muidugi võiks kiidelda, et pesime enne fotosessiooni lambad puhtaks, aga te ei usuks ju ?:DDD
    Piltidelt pärast vaadates oleks tahtnud tegelikult sellele maalamba ja rootslase paarile huulepulga kätte anda, neil nii suured roosad mokad, jube atraktiivne oleks kaks mammit veinipunaste pruntis huultega :DD

    VastaKustuta
  5. Lahedad lambad jah. Neid vaadates tuleb endale ikka ja jälle lamba isu peale :D
    -Monika

    VastaKustuta