teisipäev, 21. august 2012

Poola park

Pesin need Poolas pargitud nahad paar päeva tagasi ära , sest ei aita sellele "naturaalsele laudahaisule" ka paari kuine tuuldumine mitte muffigi.Peale pesu selgus aga ebameeldiv üllatus, ehk nahapool on nüüd kange :P.Ehk minu järeldus, vilets on see park, sest olen lambanahku ka eelnevalt pesund ja midagi sellist pole juhtunud.Määrisin küll nahahoolduvahendiga sisse, aga ei midagi.Kui kellegil head nõu anda, siis jagage.Iseenese tarkusest arvan, et tuleks üle parkida.

7 kommentaari:

  1. Tee uuesti nahad märjaks ja enne täielikku kuivamist rulli ja mudi neid nahku... ehk aitab? Jõgevalt anti mulle nende nahkade puhastamiseks vähemalt selline info ja nõu kaasa... proovi!

    VastaKustuta
  2. Kas kõik pargid kannatavad üldse vesipesu? Ma sain kunagi aru,et osa viise taluvadvaid keemilist puhastust...Mul titel oli ka üks poola nahk, mis haises jubedalt.Nädalajagu rippus õues, siis jäi selline talutav aroom lapse riietele.

    VastaKustuta
  3. https://www.facebook.com/KasitsipargitudKarusnahad Selle lehe kaudu saad kontakti Tuuliga, kes oli minu kursaõde ja tegeleb naha parkimisega süvitsi. Ehk saad professionaalset nõu :)

    VastaKustuta
  4. Kõik nahad tõesti ei talu märgpesu, eriti käsitsi pargitud nahad.
    Aga jõgeva nahkade kohta pean küll ütlema, et suht normaalsed nahad sain ja ei ole haisukollid ka :D Kohalikku käsitsi pargitud nahku ma aga pesta ei tohi, või kui siis hästi õrnalt ja siis ikka samamoodi niiskelt käte vahel pehmeks hõõruma...

    VastaKustuta
  5. Tänud Evelin, nägin FB , vist tänu Julika viitamisele, seda lehte, küsin tõesti, äkki saab abi :)
    Kaire, tead, see tagantjärgi tarkus on teadagi, eksole :P.Ma olen mõlgutanud ise parkimise ära õppimist, aga kõik need koolitused on kolme päevased ja kuskil meile paganama kaugel.Vaja seda oskust aga oleks, vahel tekib ka mõni küülikunahk, neid ei raatsi ka lihtsalt auku ajada ju.Ja need kaks kõvaks läinud nahka tahaks samuti remontimist.Loll pea on ikka tõeti kerele nuhtluseks.
    Jõgeva park tõesti ei haise ja kannatab ka pesu, kuid vaevalt nad on tänaseks arenenud niikaugele, et seal peenvillast parkida.Valgepealiste nahad viin ilmselt edaspidi jah Jõgevale, sest need Poolakate nahad haisevad ja tuulutamine ei tee seda haisu vähemaks.

    VastaKustuta
  6. Pealkirja lugedes arvasin esiti, et nüüd on kirjeldus reisist läbi Poola ja mingist sealsest pargist:)
    Tagantjärele tarkus jah.... ja mul targutamiseks justkui meeles, et Sa just kunagi kommenteerisid, et see poolas tegemine odavam jne ;)... aga miks Jõgeva peenvillast ei oska parkida? Kas tegemist ka peene villa tõttu mingi eritöötluse või masinatega? Niipalju ma tean, et eelmisel sügisel selle onkuga seal telefonitsi rääkides ütles ta, et tal tulemas mingi uus seade, mis laseb pika villaga nahku teha. Ja eile hommikul just saatsin tuttavaga oma 4 wensley ristandtalle nahka Jõgevale. Millal kätte saab ei tea veel, aga kui ükskord see juhtu, siis kommenteerin.
    Ja olen minagi mõelnud sellele käsitsi parkimise õppimisele, aga veel tegudeni pole jõudnud. Sa aja mingi kamp huvilisi kokku ja telli kusagile enda lähedale mingi õppepäev?

    VastaKustuta
  7. Liina, eks igaüks mõtleb enda rikutuse astmelt, eks :)...mõeldes sinu hullu roosisortimenti, siis pole ime, et sa nii mõtlesid.
    Anna kindlasti teada, mi JÕgeva park su nahkadega tegi, selle vana juttu ei maksa päris tõena võtta:P.Hinnast, siis poola park maksab 15 eur, Jõgeva 18 eur.Lasin kunagi temal parkida gotlandi nahad ja noh, küljealla käivad, müüa ei kõlba.Peenvillase nahka on vist üldse raske parkida, nahk on neid õhuke(oht nahastamisel sisse lõigata suur) ja kui selle villa nad veel ära kraasivad, siis pole ta eriti kena.Aga..jällegi, ka minu kogemus on peenvillasega väike,räägin vaid enda nähtutest ja kogetust.VB. mõnel on ka õnnestunud.
    Aga õppepäeva mõtet olen isegi mõlgutanud ja võiks ka meil teha, leiaks ehk õpetajagi, kui rohkem rahvast tekiks :)

    VastaKustuta