neljapäev, 16. august 2012

Louvre

See on tõeline pärl, mida lihtsalt peab nägema.Pildil olev püramiid on sissepääs ja pikk järjekorra saba ei ole mitte kassa järjekord, vaid  eskalaator ei võta lihtsalt rohkem inimesi vastu.Püramiidi all on suur kassade saal ja sealt saab juba üsna ruttu pileti kätte (vaid 10 eur).
Lossi pikim külg on 700 meetrit ja ehitatud on ta jällegi selliselt kollasest liivakivist, lossi esine on küll kiviplaatidest, aga aias on siiani peenike kollane killustik, niiet jalatsid on kaetud peene tolmuga.Lossi aias sõi ka lühikese nööri otsas kits muru, austav amet, Louvris kits kärneriks.
Vaade lossi siseõue ja sisepääsu poole

Kassad 
Skulptuuride saal

Ja muidugi see tõmbenumber :), üles leida pole raske, tuleb juhinduda sellet kuhu inimesed kõik suunduvad :P, pilti teha nii, et keegi veel peale ei jää, suhteliselt võimatu.
Kahjuks ei võta ka blogi lõputuseni pilte sisse ja ega seda emotsiooni on paganama raske edasi anda, eks peab ikka ise vaatama, usun, et positiivne elamus on garanteeritud.Mina nägin igatahes Lovres ära teatud marmorkujud, millest olin raamatutest lugenud ja nüüd on nad siis ka reaalselt nähtud.Võimas.

2 kommentaari:

  1. Nii lahe lugemine! Nagu oleks ise kohal käinud :D. Ja pildid on väga ilusad ;). Aitäh Airi, et viitsid kirjutada. Ootan järge :D.

    VastaKustuta
  2. Tore, kui pildid meeldisid ja leidid ka midagi nii napist kirjelduset ka lugeda :), aga kes fakte tahab, siis google abiks, katsusin just enda silma läbi kirjutada.Pilte on veel lugematul hulgal, aga ma kardan, et see läheb siia liiaks :)
    ja võõrsil on küll tore aga kodus veel parem olla...kui jätta välja kõik need tööd, mis nüüd tegemist vajavad, selle 1,5 nädalaga on küülikud karvaseks läinud, 50 kilo villa pole märganud ise ennast puhtaks pesta , kurke ei leia enam aiamaalt üles :P ja kartulimardikate lõbus naer kostab ka maja ette välja ,irw.Seega, aitab reisimuljetest :),käes on argipäev :)

    VastaKustuta