pühapäev, 11. märts 2012

Portreed.

Täna käisin fotoaparaadiga ringi , klõpustasin seda, mis silmale rõõmu tegi.Kuna kaks halli küüliku türukut tulevad lähipäevil pügamisele, pildistasin neidki, sest väga mõnusateks hallideks angoora tüdrukuteks on nad kasvanud :)

Kaks maalamba piigat ema tagant piilumas.

Peenvillane tüdruk
Viimane peenvillane poiss, kes täna üksikuks jäämisele on saanud kogu piima endale ja kasvus on ta esimestele kolmikultele peaaegu järgi jõudnud.sellist väge omab lambapiim.Hästi kõrge jalaga ka teine :)

Must peenvillane tüdruk ja ees lutipoiss, kes on kasvult teistest maha jäänud.
Maalamba tüdruk ema togimas.


4 kommentaari:

  1. Väga ilusad! Eks need lutitalled kipuvad ikka teistest kasvult veidi väiksemad olema. Mul see aasta üks lutitall (2 kuud vana) on nüüd nii paksuks läinud, et hakkasin piima talle andma 2 korda päevas. Aga kõrguselt on ikkagi veidi madalam kui teised talled. Nii et sööda palju tahad pikkuselt jääb teistest maha- ainult paksemaks läheb :-)

    VastaKustuta
  2. Häda jah nende lutikatega.Sööb kõhu piima täis ja siis ei taha enam ei heina ega jõusööta süüa juurde, topin lausa ninapidi jõusööda sisse, et ohmuke midagi tahkemat sööks.Nooremad põrutavad kõrvalt juba laia lõuaga heinagi.Maalehes oli arvamus, et nelikud on katastroof, ma nii drastiliselt ei ütleks, aga ebarentaabel on mitmike lutitamine küll.Ometi, on nad sul juba olemas, siis nälga ka surra ei lase.Küll aga ma olen mõelnud, et põhikarja ma neid lutikaid ei jäta,õnneks on poisid siiani olnud.

    VastaKustuta
  3. Väga armsad pildid! Mul õnnestus eelmisel aastal lutikad kasvus järgi sööta, kui kasutasin piimale lisaks tallede starterit, mida ostsin Anu Aidast www.anuait.ee See kasvatab nad ruttu üles. Meie omad armastasid seda sööta isegi liiga palju ja kosusid väga kiiresti. Küülikud on sul eriti vahvad oma suure pehme kasukaga, tahaks kohe kaissu võtta!

    VastaKustuta
  4. Pole lambatalle, mis armas poleks :)))
    Aga tallede starterit olen minagi söötnud, eelmisel aastal aga ei saaks öelda, et see lutikale oleks suurendavalt mõjunud :).Ikka jäi ta kasvus teistest maha.
    Aga huvitav on see, et peale Anu aida vist keegi teine ei müügi tallede starterit? See meie söödamajandus ajab mul harja vaikselt püsti .Valik on niru, hinnad kallid ja takkaotsa enamik sööda müüaid lõuna eestis....kus lisandub veel 6 eurone transpordi kulu....aga elu ei olegi vist õiglane.Mh?

    VastaKustuta