neljapäev, 8. märts 2012

Kõik on mõtlemises kinni.

Ma pole ammu kaalulangetamisest kirjutanud.Mis ei tähenda, et ma sellega ei tegeleks.Pikem paus oli küll suusatamisega vahele jäänud, sest külm tegi tervisele liiga ja üldse, lihtsalt jaksu ei olnud enam õhtuti suusatama minna.Ilmselt organism hakkas sellele koormusele vastu.Täna panime siiski suusad alla ja tegime koos küljeluuga  50 min. ringi.Päris mõnus oli, lumi on muutunud nii kõvaks, et läbi lume ei vaju ja sai mööda põldu ja karjamaad tuhiseda.Eile just ohkasin, et sellele talvel polegi meil resideeruvat kitsekarja näinud, kui voila, täna lippasid kitsed üle tee.Neljakesi olid.Vaesed loomad, sisse nad küll ei vaju, aga kuidas nad vaesekesed omale lumest magamisaseme puhtaks  kraabivad või süüa saavad.Ehk peavad kevadeni ikka kenasti vastu.
Aga pealkirjast, siis minu puhul on küll kõik mu sõltuvused ja halvad kombed mõtlemises kinni.Niikaua ,kuni ma ei suuda enda probleemile mõeldes kõrvalseisjaks hakata, ei ole mõtet üldse enda pahega võitlema hakata.Kunagi olin suitsetaja, kuniks tegin enda jaks kõik miinused ja plussid selgeks ja seisin nn. enda kõrval oma sellele "nõrgale minale" toeks,et ei libastuks.Ja kui raske on see endaga võtlemine ja argumentide kummutamine.Aga jagu ma sain ja nüüd juba mitu aastat suitsuvaba.Söögiga on raskem, sest päris nulltolerantsi siin ju rakendada ei saa.Päris söömata tuleks nagu mustlase hobune välja, eksole.Küll aga olen ma endale teinud osade toitainete suhtes keelud, mida ma ka järgin.Kõik viinerid, valmis pihvid , siis saiakesed, ka tavaline valge sai.Ka rasvane sealiha.Ja katsun päeval oma söögikorrad kätte saada ning õhtul, peale 18.30 ma enam eriti ei söö.Külla aga ei larbi vett sisse, vaid olen õhtuti võtnud viilu ananassi , porgandit või muud puuvilja.Ja nii on ka mõistusel lihtsam keeldu vastu võtta, et midagi ju ikkagi võib.Ja üks kõige suurem abimees on see reegel, et pool taldrikust on salat.Nii ei ahmi endale süsivesikuid sisse.Aga eks see harjumuse jõud on vägev ja ma heameelega teeksin kesköised võileiva pidusid edasi :).Kaal langeb vaikselt, ehk täna oli kaalu peal numbriks 74 kg.Tasa ja targu, muidugi tahaks seal 7 asemel näha 6, aga jäägem realistiks.Kergem on see elu küll, püksid kipuvad alla kukkuma.

6 kommentaari:

  1. Tubli tüdruk. Vaikne kaalulangetamine on alati organismile kasulikum, kui kiire... niiet jätka samas kindlameeses vaimus, küll see tulemus ka varsti kaalult paistab :D

    VastaKustuta
  2. Sa oled ikka väga tubli! Kohe inimlikult kadedaks teed :D Ise üksi ma seda küll ei suuda. Kahju, et sa nii kaugel elad, koos oleks ikka lihtsam. Pean endale vist saatusekaaslase siit lähemalt leidma, kellega õhtuti paar ringi teha. Ja söögid, oeh ...

    Diana

    VastaKustuta
  3. Pole ma midagi nii tubli, rohkem peaks ennast liigutama, aga see tähendab vaba aega egoislikult enese jaoks.Kummalisel kombel on hakanud taanduma soov magusa järele, millest ma enne kuidagi ei suutnud loobuda.Võibolla puuviljad vähendavad seda vajadust, sest ka neist enamik on magusad, küll aga hoopis tervislikemate suhkrutega.Muide, suhkrust, siis õppisin teed jooma ilma suhruta, alguses kasutasin mett, hiljem polnud sedagi vaja.Muidugi peaks ka tee ise olema mahe ja meeeldiv.Ma lihtsalt oma talupoja mõistusega mõtlen, et kui üleüldine toitumine on paigast ära, siis selline järsk, a la imedieediga kaalulangus" tuleb tagurpidi elustiiliga ruttu tagasi.
    Dianale, tegelikult ongi inimene üksi oma hädades :)))), hea, kui keegi toeks ja julgustab, aga dieedi dialoogi pead iseendaga :)-Muidugi, väikeste laste kõrvalt ka ääretult raske, sest varu puuviljade, kohupiima jne. näol peab sul kodus olemas olema, rääkimata sellest, et pidevalkeedad süüa (vähemalt meil podises pott kogu aeg tulel).Aga jaksu sullegi :)
    Mul isegi kaal ei anna niivõrd tunda, kui et püksid tulevad juba ilma nööpimata ja lukku lahti tegemata, jalast maha :))

    VastaKustuta
  4. Tubli, jätka samas vaimus!:) Tegelikult ongi kõik asjad kahe kõrva vahel kinni ja harjumustel on suur jõud. Natuke tööd endaga ja asjad on muudetavad. Olgu see pahe milline iganes, kas söömine või muud meelemürgid.
    Toitumise koha pealt on hea põhimõte see, et kaloreid ei tohi tarbida rahkem, kui päevas kulutad. Kui füüsis väiksem, on toidulaud kasinam ja lahjem... kui füüsis tugevam, on toidulaud veidi teisem. Praegusel ajal peab vaatama, et vitamiinid saaks kätte...kevadine aeg... muidu ütleb tervis üles. Päikesega peab palju c-vitamiini tarbima.
    Aga jah... teoorias oleme me kõik tugevad:D Ja langetada ei olegi nii raske...iseasi on see, kas suudame pärast jääda selle soovitud kaalu ja uute käitumismallide juurde...või laskume vanadesse harjumustesse tagasi.

    VastaKustuta
  5. Jaksu dieeditamisel! Kiire tulemus tuleb ka kiiresti tagasi. Aeglasemalt alla võtta on parem, siis organism harjub sellega ja ei taha tagasi korjata. Vastu kevadet on paremad tulemused, sest kogu loodusega "ärkab" ka organism ellu ja ainevahetus kiireneb.

    VastaKustuta
  6. Ära selle toorsalatiga väga pinguta. Kasulikum on kergelt hautatud või aurutatud köögivilju mugida. Ahju võib ka neid pista.
    Põhiline on, et süsivesikud ja valgud ja rasvad oleksid tasakaalus. Ei ole mõistlik üht või teist vältida. valget jahu tasub igaljuhul vältida ja kahtlasi poolfabrikaate ja praetud asju. Suhkrut ka- seda kristalset.
    Aaa kui öösel ikka pikalt üleval oled, siis see kella kuue söömine oleks nagu lõunasöök ju :) st, et mõistlik oleks ikka süüa ka peale kuut..

    VastaKustuta