teisipäev, 6. märts 2012

Grum ja Spica


Viimasel nädalal ma pole muud saanud teha, kui järjekindlalt küülikuid pügada.Kuna see asi kipub jääma hilisõhtusse, siis on need elukad juba "üles ärganud" ja eriliselt aktiivsed, mis ei ole hea pügaja tervisele, ehk käed on tänaseks rohkem lõhki kistud, kui  peaks.Ja tõsi on see, et mida rohkem küülikut nässerdad, seda vastikum on teda pügada.Vähemalt Grum tegi viimase küülikuna mul elu kibedaks.
Aga ülemisel pildil Spica.Vill on tal nagu oleks küülik Jõuluvana kombel korstnast läbi käinud küpsiseid ja piima joomas, noh, selline tahmane.Alt poolt tuleb varjnudiga valget ja villa otsad on tumedad.Tundub nii, et kasvades muutub ka villa värv.See oli esimene lõige, mis lõngaks kõlbab ja kohe, kui lõpetan oma kiired asjad, nii teen selle villa lõngaks, põnev on teada,milline tuleb.Loom ise ei ole kõige suuremat tüüpi, tundub nii, et osad ongi tüübilt väiksemad.
Teine väviline oli täna Grum.
Temast on kasvanud arestatav peletis, palju villa seljas , kõrvad karvased ja päkaalused ka, mis võiks vähem karvasemad olla.Üldse hakkab mul vaikselt tekkima pilt ette, milline on hea pügamise küülik ja millisega on mõtekas eputada, aga pügada pole ta mõistlik.Grumilt tuli imelist helehalli villa ja kasvult on ta Spicast suurem.Pildile oli neid järjekordselt vilets saada, tunduvad nagu 1,5 kilosed julgad.Ometi ei mahu nad juba sülle ära, et oleks pügamise ajal põlvepikendusi vaja :)
Grum "lahti tõmmatuna"

Ja eile/täna paaritasin Babe uue isase Ööriga ära.Poiss oli hirmus hakkamist täis ja võttis eest, tagant ja külje pealt, emasel olid eile igatahes oma mõtted veel peas, sest Babe heitis lausa selili (päris naljakas, ma pole näinud selili küülikut), no aga täna nad kludistasid natuke ja pärast mõmisesid mõlemad.Ehk siis ka tulemuslikult.
Lambauudistest niipalju, et meie kolm utetalle (must rootslane ja kaks maalamba talle) on broneeritud.:)


3 kommentaari:

  1. Huvitav kes oli see esimene inimene, kes vaatas jänest ja mõtles, et mmm.... võiks ju talt villa maha lõigata ja hakkas siis mööda aasa seda jänest taga ajama :-)
    Väga väga kenad loomad ikka :-)

    VastaKustuta
  2. Ega see polnudki nii väga ammu :)))), eks need mõtted tekivad elusat enesest.Ringutad, tuled koopast välja, kõva nahk krobiseb ümber kere...eks nii see lahti läks.Kust saadi, võeti villa ja katse eksituse meetodil jõuti ka angoorani.Meie kaasaja inimene hakkab vist järjest enam võõrduma sellest arusaamisest, kust tuleb liha ,villa ja piim:))), vähemalt üks pedagoog kurtis, et lapsed arvavad, et lammas tuleb villa saamiseks maha tappa.Aga üks jurta elanik istub ilmselt siiani ja kedervars keerutab jutu vestmise ajal lõnga....armas ja kasulik.

    VastaKustuta
  3. Lasteaias näidati hiljuti tööriistade pilte...haamer,saag..no selge mis nendega tehakse..aga HARK- meie poiss teadis kohe: "Sellega viskab issi sõnnikut!" :D

    VastaKustuta