laupäev, 3. märts 2012

angoora lõngast müts


Kui seda aega vaid rohkem kuskilt annaks juurde venitada :), aga see on muidugi nõrk vabandus.Kuna ma tahan kudumiskursuselt maksimaalselt targaks saada (icc), siis olen pingutanud ketramise vahele ka kududa, sest tööd tehes tekib kohe küsimusi.Üks minu esmaseid huve on siiski viia angoora lõng kudumisse.Kes masinaga koovad ,need saavad rohkem aru, mis ma mõtlen.Ehk käsitsi kedratud lõng on vaja viia masinale "söömiskõlblikuks".Tups , karvane koht ja jäme lõng ei lähe sealt masinast läbi mitte.Tundub, et ma enam aga päris esimese päeva õpipoiss lõnga tegemise alal ei ole, kui suutsin 100 % angoora villast lõnga mütsi valmis kududa.See annab lootust.Kudumisel tuli muidugi aps sisse, ehk see augu rida seal servas ei ole ettekavatsetud :)), vaid tuli ise.HM.Täna küsin, mis valesti läks.:)Müts näeb pildilt näeb välja nagu linane kotike, aga masin ei suuda seda angoora pehmust ära kaotada ja karvaudemed turritavad juba vaikselt mütsist välja.

4 kommentaari:

  1. No näed, läheb ju täitsa hästi juba!:) Ja kandes muutub see müts nagunii karvaseks. Milline kudumismasin sul on? - selline millega nö. tunneleid kududa saab?

    VastaKustuta
  2. Mul on Knitmaster ja kahe plaadiga, aga kuna ma alles "esimeses klassis", siis veel kahe plaadiga kududa ei oska.Kahel plaadil kududes tekib ilma õmblusetatorujas kudum.Mustrit nii aga ei koo.Ühel plaadil kududes saab küll mustrit kududa aga siis on vaja nii sokid kui mütsid kokku õmmelda.Asi, mida enne ei osanud vaadata, need imeilusate mustritega sokid on kõik kokku õmmeldud, mis mulle isiklikut kuidagi kandja seisukohast ei meeldi...kiiremini saab aga ilmselt küll :))

    VastaKustuta
  3. See augurida on seal ju täitsa õiges kohas!

    VastaKustuta
  4. Ma vist tean miks sul augurida tuli :) Kui koolis targemaks ei saa (kahtlen kuna su õps tundub proff) siis võin rääkida :)
    muidu äge müts :)
    -Monika

    VastaKustuta