reede, 6. juuli 2012

Mõista, mõista, mis see on..valge punase markeeringuga?

Eilne palverännak pressi jupile kandis vilja,õhtul pressisime kella 1 öösel ja täna lõpetasime kella 22.Aga hein on nüüd VALMIS, kenasti pakitud ja roheline ning kena.Kuna rohukasv oli vägev, siis on meil heina ka müügiks üle, küsige, kellel vaja.Tegu väikepakkidega.
Ja mõistatuse vastuseks on see uus isend

Täna hommikupoolikul käisime Tõstamaal uue jäära järgi ja plaan on toimetada kahe jääraga karjas, nii rootslase kui dala ja valgepealise ristandjääraga.Tegu aretuskarja loomaga ja ma hetkel olen ülimalt rahul.Aga miks nii, sellest ehk kunagi hiljem.Täna olen lihtsalt läbi nagu ....vana kronu :)

9 kommentaari:

  1. Airi, kuna teil valmivad seal vahvaid väiksed(!) heinapakid, siis ega sa ei tea juhuslikult kedagi, kes teaks kedagi, kes teeks ka PÕHKU väikepakina? Ole pai ja kirjuta, kui midagi sellesarnast liikvel: evelin.rikma@gmail.com

    Blogi on sul ikka huvitav lugeda! Alati tekib ahvatlus ennast sinna külla sokutada :)

    VastaKustuta
  2. Palju õnne Airi! Saidki oma daala jäära :) Peaks mainima, et väga kena loomake on... kui vana ta on? Ehk aasta-paari pärast, kui endal uut looma vaja, tooks ta ka siiakanti, kui sa ikka raatsid maha müüa :P Aga kõigepealt vaatame millised kenad lapsed ta teeb :D
    Aga õnned heina valmis saamisel! Meie aga saime täna hommikupoole sellise äikesevihma endale kaela, et kahtlane, et me seda eile kaarutatud heina täna enam kätte saame :S Aga mis ikka, jääme lootma paremat ilma .....

    VastaKustuta
  3. Tänud Kaire, ma ise olen ka jube rahul (praegu), väga ilusa välimikuga loom, pildile ei õnnestunud teda eriti saada, suurest karjast pärit, inimest on kaugelt näinud :).Unustasin muidugi fotoka maha, selle poisi isa oli ka lahe :).Vill on imepehme ja peenike.Kui vana on, ei tea hetkel...aga üsna võõrutusealine.Küsin hiljem järgi.Ja vaatame, millised talled välja näevad, siis heameelega võib ta sulle minna :).Sinu pakutud poisid vaevasid südant kuni eilseni, aga jäärapäine nagu olen, siis on raske kinnismõttest vabaneda :P.Ehk teine kord :)
    Meil on siiani kuiva pidanud, lausa uskumatu, eile Tõstamaalt tulles olid suured loigud maas, ilmselt oli sinna Pärnu kantigi seda vihma jagunud.Ilusat heinailma teile sinna, see aasta on nagu pokkerimäng see heinategu.Meil jamas tehnika ka veel täiega, niiet nutumaitse oli suus.

    VastaKustuta
  4. Evelin, kui suurest põhupakkide kogusest käib jutt? Neid saab üldiselt ikka sügisel, kui vilja koristatakse.Tean, et kuskil Saku kandis keegi on teinud põhupakke ja Koertekojas müünud.Uuri sealt.
    Meilgi on viljapõlde siin ümbrukaudu, aga kõik oleneb, kogusest ja logistikast, ehk häda pärast võib ju pakkida.Paari paki pärast ma seda "vaeva" ette ei võtaks, liiga keeruline.Ehk oli abiks.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle kaasa mõtlemast! Põhupakke jagatakse jah ikka sügisel, teen lihtsalt eeltööd, et pärast midagi maha ei magaks, sest väikepakend on defka kaup:) Mul on vaja laduda neist nn pingirida lastele istumise alla ja peab just nimelt põhk olema, kuna tegemist viljaprogrammiga muuseumis. Täpset kogust ei oska nii kohe üteldagi, kui ma teaks ühe paki mõõte, siis kalkuleeriks kohe välja :D

      Kustuta
    2. Ma võin õhtul kodus heinapaki ära mõõta, kui sellest abi.Meil on kodu ümber ka vilapõlde, ehk teoreetiliselt oleks võimalik ka põhupakke teha, see aga eeldab, et satume viljakoristusele peale ja kombainer on nõus laskma kõrred maha, mitte ei purustama.Samas, 10 paki pärast seda vaevalt keegi ette võtab, masina puhastamine on hull töö.Ei näe muud varjanti, kui jälgi koertekoda, ehk pakib see Saku vennike ka sel aastal.:)
      ps.ma mõtlesin, et ehitad põhumaja :)))

      Kustuta
  5. Lahe tüüp:) Usun küll, et tulevad ilusad talled. Meil oli vastupidi- valgepealine "all" ja rootsi jäär "peal" ja saime väga mõnusad elukad. Ei olnud sünnikaal ka üle mõistuse,4kg kanti.

    VastaKustuta
  6. MA loodan ka ...paalja rootslase pidamine muutus igatahes küsitavaks, nii ketruse kui kõige muuga.

    VastaKustuta
  7. Jäära vanus selgus ka :), just täpselt 3 kuune.

    VastaKustuta