neljapäev, 31. mai 2012

Naljakad telefonikõned.

Ilmselt pole ma ainuke, kes saab aeg-ajal kummalisi kõnesid loomaomanikelt.Tegelikult on asi naljast kaugel aga noh,võtan seda läbi huumoriprisma, sest elu on niigi raske :))Ehk üks näide:

Toimetasin parasjagu õues, telefon vedeles toas laua peal.Mingi hetk põikasin toast läbi ja nägin, et kolm närvilist vastamata kõnet on ees.Kuna ma eriti aldis pole võõrastele numbrite tagasi helistama, pistsin telefoni igaks-juhuks taskusse.Poole porgandi külvamise vao pealt heliseski telefon ja krapsakas pensionärist proua oli teisel pool
"Tere, teate meil on angoora küülik..."
Mina segasin ebaviisakalt vahele, et "kust ta ostetud on ja kas ta on ikka angoora?"(no iga karvane küülik ei ole veel angoora, eksole).
Tema vastu, et " Oh, ei teagi, aga lapsed kuskilt ....tundmatu koht....ostsid".
Mina jõudsin vaid mõelda, et "olgu siis angoora, mul ju vahet pole"
tema edasi, et "teate, me hakkasime küülikul kõhualust kitkuma..."
Mina jõudsin vaid väikse silbi "EI tohi" jutuvada vahele piiksatada, kui daam reageeris kohe, et
"Hm, mis nad siis kirjutavad seal internernetis"???
Mina mõtlesin, et "no tõesti, see internet kirjutab ka igasugust ulmet", aga küsimusele, et mis siis lahti on, tuli ka mure välja, et
"Algul laskis kiskuda, pärast hakkas vastu (vaene küülik tõesti), et nüüd on nahk lillaks läinud ja küülikul on vist valus".
Et mis see olla võiks?
Ma tõesti ei ole doktor ja ei oska arvata, et mis juhtub küülikuga, kellel kõht ja tagumik paljaks kisutakse.Ei langenud ka pikka isediagnoosimise arutelusse, sest dr. Hausi moodi mul mitte ei tule välja.:P Soovitasin minna ja külastada vetarsti, või vähemalt konsulteerida.Ja otsida käärid välja.
Loo moraal, ärge kitkuge oma angoora küülikuid, palun, neil on valus.

10 kommentaari:

  1. Tunnen küülikule kaasa!
    Minu kõige huvitavam telefonikõne on olnud selline:
    Helistas meesterahvas ja rääkis: "Ma siin olen lambaid kasvatanud ja mõtlesin, et võtan kitsed, et neid pidi olema kergem pidada." . ?????? :-)
    Ei oska küll mõelda seda kohta välja, kust sellist infot saadakse. Ma isiklikult ei pane peale kitsede soetamist lambaid enam tähelegi- nendega pole nagu mingit muret :-). Muudkui mässan nende kitsedega :-)

    VastaKustuta
  2. irw, internet on saatanast , ju nad sealt loevad :))
    Muide, mina ka ei pane enam lambaid "tähele" ja seda pärast küülikute soetamist.Kanu ka "ei näe", korjan vaid mune :))

    VastaKustuta
  3. Täielik ulme!!!
    Sellisteks puhkudeks varu mingi loomakaitsjate telefoninumber (mitte et ma neist midagi arvaks) ja paku ulludele helistajatele, et sealt saab abi (mainimata muidugi, kelle tel.-ga tegu):)

    VastaKustuta
  4. No tänan südamest hommikuse hea huumuri eest:D
    Endal nii hullusid telefonikõnesid pole olnud ja nõuadmine on piirdunud ikka päris asjalikke küsimustega ... aga küll neid veel jõuab tulla :D

    VastaKustuta
  5. Tegelikult on need pigem "hädakõned" ja mulle, kui natke asjast teadjale lihtsalt on koomilised, inimene aga ise ei saa aru ja otsib abi, mis on ju hea märk :)
    Aga lisaks veel eile üks kena naisterahvas (loodetavasti ei pahanda, et seda kõnet kirjeldan, see tegi mul ka tuju heaks):), et _
    "Et teil on igasugused imelikud loomad, sooviks angoora villa osta"...mina vastu, et "ma ise ka imelik", aga suutsin ennast kohe kategegoorilisest "Ei müü" tagasi hoida, kui selgus, et inimene otsib villa lapsele padja sisse panekuks.Ma pakun, et parimal juhul 3 päeva pärast ei saa enam sealt padja seest villakiudu ka kätte, kõik on "kenasti kõva ja ühes tükis", ehk teed nii, nagi parim ja tuleb välja, nagu alati :))).Sellised südantsoojendavad jutud siis :)

    VastaKustuta
  6. Tegelikult pole olemas "lolle küsimusi", mis puudutab loomapidamist, paljud algajaid lihtsalt ei tea ega oska ja eks mõistlik ongi teha selgitustööd. Oleme kõik nullist alustanud. Mõned kõned on ka lõbusad. Üks noor naine helitsas suure murega, et tema lamba saba on väga kitsesaba moodi, hoiab püsti ja on pika villaga, et kas tõesti sikk või sokk on lambakarja ära paaritanud ja kas kolmandast põlvest alates on oodata lammastel kitsetalledest järglasi :) Kitsede kogemust mul eriti pole, esimene katsetus õpetas, et nad tõesti on palju problemaatilisemad kui lambad ja laisa inimesena loobusin nende pidamisest.

    Samas mulle väga maitseb kitsejuust ja piim, mis oleks omal laudast võttes kogu aeg laual. "Imeliku inimesena" on sul padjasisu suhtes õigus, isegi lambavillast ei saa korralikku täidet, kui seda vaid kraasitult sisse toppida. Me tegime nii, et pealmise kihnina sai kasutatud mitu ringi loori aga sisu on siis vaid pestud vill, mida pole lahti kraasitud. Tulemus on päris hea. Jõudu kevadisteks toimetusteks ja sekka lõbusaid kõnesid! :)

    VastaKustuta
  7. Seda minagi, et pole lolle küsimusi, aga nalja peab ka keegi ju saama :))
    Kunagi keegi rääkis(mitte ei mäleta), kui küsisin, et kas see lambavill padja sees ei vildistu, et nemad keeravad villa padja keskosas rulli(nagu madratsi sees olevad vedrud)ja ümber siis villaloor.Nu ei tea.Aga kindlasti tuleb kasuks ka villatüübi valik, ehk mida karmim ja jämedakoelisem, seda parem.
    Minu taskutest võib leida igal ajal mõne vildistunud pahmaka, kammin koera, mõni küüliku torts villa jääb taskusse ja nii roogin aegajalt taskuid villapallidest tühjaks.
    Inga, kuidas on elu ilma lammasteta? Tühi , kas pole? :))))Ilusat suve sullegi !

    VastaKustuta
  8. See on päris õige mõte - rullikeeratud vill ja loor ümber. Jäme on kindlasti parem materjal. Neid villapahmakaid leian siiani jopede taskutest, kogu aeg pudeneb midagi aga see läheb õue lindudele, veavad pesasse soojenduseks.
    Ilma lammasteta oli alguses väga imelik, nüüd olen harjunud ja naudin vabadust :) Igavuse üle küll kurta ei saa. Maad lasen rahuga umbe kasvada (las puhkavad) aga kui kaua seda vaadata suudan, pole teada. Kui ikka päris võssa hakkab kasvama, eks siis peab jälle mõne villakera võtma .. Praegu naudin pausi. Sulle samad suvesoovid!

    VastaKustuta
  9. Seda angoora villa kitkumist on soovitanud isegi vanad angoorade kasvatajad, kuid ise mõtlen sama, et mulle ka ei meeldi, kui keegi mind kitkuma tuleb... Võibolla on seda peetud silmas vanadel loomadel karvavahetuse ajal? Tont seda teab.

    Aga kui rumalatest juhtumitest juttu, siis üks meeleolukas sulle lisaks. Ei olnud see küll Eestis, aga ikkagi seotud küülikukasvatusega.

    Inimene helistas kasvatajale ja soovis osta kääbusküülikut, esitas palju õigeid küsimusi sööda ja kõige muu kohta, lisaks sellele, et kas kõõlikut tohib puuri asemel ka akvaariumis pidada (paljudes lemmiklooma poodides on, kasvataja vastas jaatavalt. Lepiti aeg kokku, millal saaks loomale järgi tulla. Loom välja valitu, mindi kenasti koju ja tund hiljem saab kasvataja kõne - et ta unustas küsida, palju akvaariumisse vett peab laskma... Kasvataja oli kaameks tõmmanud ja palus looma tagasi tuua...

    Vot sulle, mõni arvab, et küülik on kala eest.
    Mõnusaid kõnesid sulle - mul neid palju olnud, aga hetkel ei meenu ükski. Ju siis läinud ühest kõrvast sisse ja teisest välja, vahepeal on nalja saanud.

    VastaKustuta
  10. Seda kitkumist olen ka youtube videost näinud, kus kitkutakse ja lastakse otse vokile, aga...see vill tundus seal esiteks keskmisest pikem, ehk ma kahtlustan, et tegu on hiidangooraga(mitte inglise).Eelmine talv nägin lätlasest kasvataja nn. saksa angoora villa ja tema ütles, et see oli vist ca kuu üle kasvanud vill.Inglise omal ei kasva mu teades kuu ajaga vill niipalju üle.Ehk ma arvan, et see peab olema tõuliselt sobilik, kõvasti ülekasvanud, et loom ise hakkab villa maha ajama ja karv on tegeliikult seljas lahti.Kindlati seljavill ja mitte kõhualune (suure tõenäosusega oli see kõhualune ka pulstis, mis nad muidu kitkuma üldse asusid).Jäin veel mõtlema, et kas see naha lilla värvus polnud mitte verevalumitest...
    Kitkumist ei soovita ka mina, sest ilmselgelt on karv kinni loomal valus,ma näen ju enda küülikute pealt, nagu kuskilt sikutad, nii lähevad silmad punni :P, et aiaa
    Aga akvariumisse küülikule vesi sisse, on klass omaette.:irw

    VastaKustuta