teisipäev, 17. aprill 2012

Lootus sureb viimasena

Külvasin mina paar nädalat tagasi kõrvitsa taimed potti.Ja ootan...ootan, ei midagi.kallasin kogu kupatuse õue ja ostsin Bauhofist mingi 70 kilose kõrvitsa seemneid.Teine pool hakkas karjuma, et tema neid peletisi keldrisse ei hakka tirima, et vaadaku ma ise.No olgu, ega ma eriti usugi, et mõni nii mürakaks kasvab, aga KUI kasvab, siis käivad kõik seda kasvamist vahtimas, see on ka kindel.Ja ega mul peale külvi enam kaua oodata tulnudki, kui üks pikk soolikas mul aknalaual sirgubki taeva poole, nagu oavars ühes muinasjutus, mis taevani ulatus :P.Küll on päikesepoolne aken, aga venib ja venib.
Teine hull lugu oli arbuusiga.Nimelt rookisin eelmisel sügisel Prismast ostetud ülimagusate ja heade arbuuside seest peotäie seemneid välja ja pistisn paar tükki potti.Jällegi midagi.Südametäiega puistasin kõik nad ühte karpi ,et ehk üks ikka siis idaneb.Ja näe imet, tulevad pisikesed arbuusid:)
Kanade jaoks ostsin kabatsoki seemneid.Nädalavahetusel kraapsin õue rehaga üle ja esmaspäeva hommikul oli hoov jälle valge.Hullumaja.Plaanisin veel mõne püsiku laiali jagada, õnneks ei jõudnud.
"Kanapoisid" munevad nagu oleks neil tootmisplaan peale pandud.Rändavad mul küüliklas ringi, käin ja tõstan neid oma poole tagasi.Kummaline tunne on ühte kana kätte võtta , aga nad on nii julged ja kukenäljas, et "langevad  mu ette maha", taga ajama ei pea, ainult korjan üles.
Eile astusin hirmuvärinaga kaalu peale, endal meeles see sünnipäeva tordi "orgia", aga uskumatu küll, kaal näitas täpselt 70 kg.Kui veel 5 maha saaks, võiks juba rahule hakata jääma.Mis kaalulangetamise pahupooleks on osutunud, siis pagana kõva on istuda ja püksid vajuvad pidevalt maha ning ilma rihmata käia ei saa.Jooksta ma ka enam ei või, sest puusas on vist miski asi "pahasti", ravin ennast vahelduva eduga pipraplaastri ja valuvaigistava plaastriga.Peaks perearstile helistama, aga mitte ei viitsi.
Ja kuna meil täna oli pikem töösõit, siis söötsin küülikuid tavapärasest hiljem ja nii juhtusin nägema, kuidas meie noor küülik poegi söötis, isver, neil on veel silmad kinni, aga juba natuke karvased ja sellised kummalised tolkused näevad välja.Üks pisike ukerdas pesast välja, läksin pikemalt mõtlemata teda tagasi panema,kui ema kargas mulle jälle varrukasse.Rapib mu kombeka nii veel vastu kevadet lõhki :)Aga muidu ootan seda aega, et saaks lambad välja visata, oleks laudas toimetamise aeg vähelõhem.Ja kanad muidugi ka, nende "kanatraktori" ehitus on veel pooleli...

4 kommentaari:

  1. Airi su kaalunmbrid teevad lauskadedaks... Ma jõudsin ka täna lõpuks niikaugele, et külvasin redise ja salati kasvuhoonesse, no nii paganama külm on et imekombel pole sel aastal taimede kasvatamisega väga hoogu läinud. Kairi

    VastaKustuta
  2. Peabki kadedaks tegema :)), ehh, tegelikult ikka mitte, sest sellisel moel kaalulangetamine on igaühele jõukohane .Kusjuured seda siis ilma suurema füüsilise pingutamiseta ja ütlen ausalt, nälga ma ka ei kannata.Kui, siis kaalulangetamise alguses pigem harjumusest õhtul söömisest.Lükake välja ja viige miinimumi need "halvad harjumused" ja kaal läheb.Ka minu jaoks tähendas kaalulangetamine siiani mingit hullu köögiviljade keetmist ja pidevat näljatunnet...no ei ole see nii.Selline tunne, et kõik need näidismenüüd on raha teenimise eesmärgil produtseeritud.:P Või siis tugevalt ülekaalulistele.Jaksu neile,kes mõtlevad, et peaks ka :))))
    Aga minu kasvuhoone pakkis viimane torm (misiganes ilusa naisenimega ta ka meil oli) totaalselt kokku.Niiet, hetkel pole kuskile midgi külvata :P.Kanamaja võtab ilmet, tahaks sinna ilusa kuke pildi ka maalida :), eks siis saab kasvuhoone peale mõelda, mul head inimesed kasvatavad tomatitaimi...veel on aega.

    VastaKustuta
  3. Kaaluteemal tõesti väga tubli. Sul polegi nende 70kg kõrvitsatega varsti võimalik rinda pista:)
    Mul endal tekkis väike seisak ja siis lausa tagasiminek (lõpetasin 2a 3k kestnud pesamuna tissitamise), aga proovin ikka ilma soojenedes sulada...

    VastaKustuta
  4. Sul Liina pole häda midagi, tited ka nii väiksed, sa ei jõuagi selle pisikesega tegeleda, kui veel hullu moodi kaalu kaotad ju...minulgi annab kaalulangetamine energia puudujäägina tunda.Olen nagu kärbes seina peal, sirutan jalga ja imetlen päikest...:)

    VastaKustuta