teisipäev, 29. märts 2011

Valged kolmikud.

See magamatus hakkab vaikselt ajudele, rääkimata mingisugusest töövõimest :P
Öösel passisin nagu internetihoolik kaamerat, sest meie valge uti seesamuski värvus aina roosamaks.Toppisin hommikul linnariided selga ja siis jälle koduriided tagasi, sest utel ei läinud õieti söök sisse ja ka eraldus ta omaette nurka.Ma ei tea, mis värk selle maalamba jäärapoisiga on, aga see valge suur rootslane on talle lausa vastupandamatutl ihaldusväärne, kogu oma tiinuses.Ajab aga niigi viimase peal rasedat muudkui mööda lauta taha.Panin selle ute siis eraldi ja lõunapiku oligi esimene tüdruk käes.Kõik kenasti, järgimine oli poole suurem poisivolask, teda ma siiski natuke sikutasin siia maailma.Siis tuli veel üks lootepõis, aga talle ei kuskil, kuni lõpuks läks see lootepõis katki.Lugesin targast raamatust, et kui viimane katki läheb oleks vaja sünnitusabi anda...ma jäin siiski ootele.Poole tunni pärast oli kolmanda utetalle pea ja esijald väljas, aga mitte ei tahtnud ta lõpuni välja pääseda.Nagu selgus, oli üks tagumistest jalgadest pahasti.Aitasin ka tema siis kenasti siia ilmale.Istusin ja vaatasin, milline ime on see tallede sünd ja uue elu algus, küll neid tallesid meil sündinud, aga ikka närveerid ja süda lööb kiiremini, et kõik kenasti oleks .)

22 kommentaari:

  1. Õnnesoovid! Kaks plikat ja üks poiss jah? Rõõmustavad uudised taas, kui karjalisa tahta:) Eks varsti saab siis neid rõõmurulle näha kah:) Jõudu, Airi!

    VastaKustuta
  2. Õnne, õnne õnne! Seda on nii tore lugeda, et kõik õnnelikult läks ja sul paistab lammastel neid tallesid tuleva nagu seeni pärast vihma! Et ka su küülikutel samamoodi läheks!

    VastaKustuta
  3. Aitäh :)
    Jaja, ma panen pildi, aga ehk homme, las kosuvad natuke.Praegu nagu väiksed ämblikud :)

    VastaKustuta
  4. Palju õnne! Kas see oli korduvpoegija? Mitu neid jämedaid veel järel on?

    VastaKustuta
  5. Jah, see oli korduvpoegija, mul on siiani vaid üks esmaspoegija olnud (tõi ühe talle ).
    Mul veel ootel kaks vanemat lammast(rootslane ja gotland) ja üks noor(pruun rootslane) jäänud.
    Osa pruune noori uttesid läheb müüki, ka valgeid jäärasid (tõupuhtaid), kel huvi, andke märku.Valged utelapsed jäävad mulle põhikarja :)

    VastaKustuta
  6. Palju õnne! Ikka tuleb seda materjali...:D

    VastaKustuta
  7. Taive, kevadel näeme meil?:)
    Mul peaks paari päeva pärast küülikud ka poegima..tõeline titesadu :)

    VastaKustuta
  8. Palju õnne järjekordsete kolmikute puhul! Väsitav aga tõesti ilus aeg see kevad :-)

    VastaKustuta
  9. No oli vaja nüüd pakkuda neid utekesi:))ma juba niigi nillin ühte:P
    Rootslase kiituseks pean ütlema, et meie kolmikud on praktiliselt sama suured (silma järgi), kui 4 päeva vanemad ristandid. Mõlemal emal teine poegimine, aga vat kus on piimaannis vahe!

    VastaKustuta
  10. Ma eelistan valget villa just angoora villale mõeldes...ja mul tekib praegu suur pruunide ülekaal, mida ma kindlasti ei taha.
    Kasvatasin eelmisel aastal söödapeeti ja nüüd on hea seda neile anda, see tõstab ka piimakust.Aga sellist rahulolematut kisa pole mul varem olnud...kuigi hein on esmaklassiline, lisaks vili ja juurikad :P

    VastaKustuta
  11. Anonüümne limpsab ka keelt, aga ruumiga on kitsas ja panustan hetkel veel kitsedele. Kui vokiga sõbraks saan (aga ükskord ma saan niikuinii), siis vaatab edasi :)

    VastaKustuta
  12. :), mis vabandus see nüüd on, et ruumiga kitsas???:))Häid lambaid mahub teatavasti palju lauta.
    Ma küll isegi ei tea, kui palju...plaan need valged uted kõik omale jätta, aga kui ma nüüd uued küülikud ka pean ära paigutama,siis läheb vist jamaks.:SKuskile peab piiri tõmbama, kui palju, aga kõike ju tahaks ja aina rohkem.
    Praegug tundub lauda täituvus 89 % :) ja tulemas on ju veel...

    VastaKustuta
  13. Oeh, ma hakkan ise ka juba lammastele mõtlema. Ketramist tahaks ka ära õppida. Mul mõned teddyd farmis ja need tahavad ka pügamist saada nagu angooradki. Seega, kõik on võimalik. Aga mul sama probleem, mis anonüümselgi - mida pole on laudaruum...

    VastaKustuta
  14. Mul pole üldse lauta aga mõtlen kogu aeg lammastele :D My jätad ikka ka omale? :D

    VastaKustuta
  15. My jääks ikka omale ja kui päri aus olla, et raatsi kedagi müüa.Mul ju kolm lammast veel poegimas, sealhulgas üks pruun. Monikale olen korduvalt rendilammast pakkunud, aga va koi ei raatsi ju üüriraha maksta :)))), tuled hoopis kevadel lambaid pügama ja suvel karja?
    Diana, oled teretulnud ketramist õppima...Ja lambapidamine on emotsionaalselt palju pakkuv, lisaks liha, nahk ja vill...ning pidamine on oluliselt kergem ja mugavam, kui küülikutega sehkendamine.:)))

    VastaKustuta
  16. Tere! Mis hinnaga pruunid rootslased müügis?

    VastaKustuta
  17. Ahaahaa Airi :D Kui vaadata kuidas su lambad mugivad siis see 1 sööb mu vaeseks :D Aga sel aastal nui pooleks tulen lambaid vaatama. Siis kui jänkse ja juba näidatakse :)

    VastaKustuta
  18. Kairi, palun võtke minuga õhtul hiljem tel. teel ühendust (56 501 119 Airi).
    Ma ei vasta meili teel hinnapäringutele, vabandust.

    VastaKustuta
  19. Minust saab lambakasvataja vist alles siis, kui olen selleks vabatahtlikult-sunniviisiliselt sellesse staadiumisse viidud. Hetkel on veel valikuvariant olemas ja piirdun küülikutega. :D Kuigi nüüd toodi kukk ja otsin oma kukepoisile väärilisi pruute, seega sai minust äkki ka kuke-kanakasvataja :D

    VastaKustuta
  20. Diana, nii see käibki :))Ehk targem on üldse loomapidamisest hoiduda, enne kui asi käest läheb .)

    VastaKustuta
  21. Eks ta ole jah, aga no ei saa ilma loomadeta. Siis on hing tühi.

    VastaKustuta