reede, 25. märts 2011

Lammaste vandenõu.

Mis see muud saab olla, kui lambad üritvad nagu kokkulepitult poegida just siis, kui ma ei vaata ja kohal pole.Käisin öösel My-d söötmas, vaatsin juba õhtul, et ühe noore rootslase tutt on ilusa roosa roosi värvi, aga tissid olid sellised tagasihoidlikud.Järeldasin endale mugavalt, et ju peab silmad lahti hoidma lähipäevil.Söötsin siis titeka ära ja kuna olukord tundus Läänerindel muutusteta, kerisin magama.Hommikul,  jalad vatised, silmad unesegused ja muidu uimane, kooserdasin lauda poole ja ....üks väike ilmakodanik juures, kenasti puhtaks lakutud,  päramisedki ära tulnud.Selline tunne, et vaene loom seisis minu laudas oleku ajal jalad ristis ja ootas , millal ma lahkun, et saaks rahus poegima hakata.Aga rõõm on suur, sest tegu on valge tüdrukuga ja ema laseb ennast imemise ajal kenasti röötsakile.:)
My aga on minu nimel valmis tähed taevast alla tooma, mitte ei taha maha jääda, lausa tegu on laudas liikumisega kui sul siblib üks väike ämblik kogu aeg jalge vahel.Kuna mul lambad on suutnud tekitada omale heinasõime nurka 1,2 m aluspanu kihi, siis pole sealt mingi kunst lihtsalt üle aia hüpata küülikute poolele.Ja seda  väike My tegigi. Peaasi, et üksi maha ei jääks.Ka maalambad on selle nipu selgeks saanud ja hüppavad mul üle aia peakat "vabasse vette".
Möödudes emaks oletatavasti saavatest küüliku puuridest, vahtis mulle Nectar otsa põiki suus suur heinasuutäis.Mis annab märki pesategemise plaanidest.Ja muidugi mitte pesakasti, hoidku selle eest.Vaatasin siis kas Babe mõtted liiguvad ehk samuti pesaehituse teemas ja avastasin, et see tüdruk oli teinud sellise väikse kausikese kujulise heinamoodustise.Hm. Mis sinna ära mahtuma peaks? Ja pesakast loomulikult temalgi kenasti puhas. Babe vähemalt istub selle pesakasti kaane peal...asi seegi :)
Ei hakka mainima neid teisi padakonna moodi lambaid, sest vägisi on tunne, et nad lausa irvitavad mu üle, et küll meie juba ise teame, millal õige aeg.

8 kommentaari:

  1. Airi, see on kõik selleks, et sul ikka igav ei hakkaks :DD. Meil oli kunagi mära, kes ootas poegimisega "jalad ristis", kuni inimesed lahkusid tallist ja tuli kustu pandi.
    Kas sa seda Myd teise lamba alla ei saa "sokutada"?

    VastaKustuta
  2. Nõus, et mul ikka tegevust jaguks.:S
    Ei saa My teise alla, oleks keegi samal ajal poeginud, siis ehk kuidagi, aga ega neil see võõra omaks võtmine ka libedalt ei lähe.Nüüd vähemalt ei saa nii haledalt kolki, lihtsalt antakse ninaga suund ette :).Ja magab ka koos õdedega...kuskile peab ju kuuluma.

    VastaKustuta
  3. Aga kas noortel läheb see tiss üldse nii suureks? Ma ka muudkui koban oma noori ja üritan arvata, kes võiks lähemal ajal tulla..nad on pügatud ka, et kõhu allavajumine on mu jaoks selgemgi märk..kui paaritamisest pole mul õrna aimugi..

    Aga tore, et sinu noor üksi hakkama sai :))

    VastaKustuta
  4. Noorel nii suureks, kui täiskasvanul tõesti ei lähe...aga pehmed olid tissid.Ja kõht ei olnud tänu ühele tallele nii suur, pahmakas vill seljas, saa aru, et kõht alla vajus.Tuti järgi oletan ja ka siis panen mööda.
    Praegu lõõtsutab üks vana valge....ketran, läpakas ees lahti ja vaatan "lambamuuvit".Ära hakkab tüütama, tahaks mingit muud filmi näha :)
    Marju, kuidas sul Krussi?

    VastaKustuta
  5. Sul siis lähiajal suuremat beebibuumi oodata:D See on lahe, meil alles aprillis läheb beebibuum lahti, sinnani tuleb kannatlik olla. Vähemalt palpeerimise teel on positiivne tulem saadud. Seega tuleb ilus aprill :D

    VastaKustuta
  6. A kas ma võin küüliku pojad ise kasti tõsta, juhul, kui küülik otsustab nad siiski mujale elama paigutada?
    Meil juba vaikselt on beebibuum käes :))

    VastaKustuta
  7. No paisub-paisub meie hall:)jääraga koos oli kuni 3.dets, nii et h i l j e m a l t aprilli lõpuks..udar alles väike. Loodan, et kõik 10 allesjäänut ühe nädala kasuks ei otsusta- siis ei ole neid eraldi bokse niipalju võtta...

    VastaKustuta
  8. Kui sul küülikud pesakasti kõrvale poegivad, kus ei ole kindlat pinda all, siis on küll targem nad kasti tõsta.

    VastaKustuta