neljapäev, 31. märts 2011

Gotland ja trikoloor

Eelmise postituse kolmikute lubatud pilt.Tõsi, vaid kaks jäid pildile, kolmas magas teisel pool selja taga nagu prussakas seinapraos.Ja ega see pildistamine enam nii lihtne lõbu ei olegi.... sest kolmikud pruunid õekesed tuterdavad hogsalt ringi ( nende nimed turgatasid mul täna koju sõites, ehk MY, Miira (see valge jalaga) ja Minni, on nagu asjalised püksisäärest hammastega kinni).My ei jää sammugi maha ja ainult iniseb vaikselt, kui kogemata tal sõrakese peal seisan.My piimakogus on tõusnus 300 ml ja öösel me magame :).Rääkimata ülejäänud pundist talledest, keda on kuidagi laut täis saanud :)
Tänane hommik algas aga sellega, et minu lemmiklammas Muti otsustas kenasti hommikul asja ette võtta.Karjusime, ägisesime ja oligi käes valge ja must tall.Valgel on väga kena kruss seljas
Õhtul koju jõudes , leidsin ka meie musta peenvillase ähkimas.Kuna ta on seda eelnevatelgi päevadel usinalt teinud, siis eriti ei võtnud teda tõsiselt ja vaid igaks juhuks panin ta Muti juurde "poegijate osakonda".Söötsin vahepeal küülikuid, pesin nende kausid puhtaks ja jõudsin  mõelda, et läheks hammustaks mõne võileiva vahele, kui visates pilgu üle aia, sai selgeks, et süüa ma ep jõua.Komandeerisin Muti teiste röövlite pande sekka ja natuke ähkimist oligi esimene must poiss käes.Kusjuures nagu veekotti polnudki, ma ei saanud arugi, et sealt tall juba paistab.Sikutasin ta ema nina alla, kes külitas sihikindlat edasi ja ei läinudki kaua, kui teine tall tuli.Pruun ja tüdruk.Jätsin ema lakkuma ja kiikasin üle aia, et kas must Muti tall ka sööb(millegi pärast on tunne, et ei söö, aga ei karju ka, ei saagi aru.)Ja kui sealt ringiga tagsi jõudsin, siis nägin valget  talle poolenisti väljas, lootekoti sees ja ema ei teinud mingeid jõupingutusi tegevuse lõpule viimiseks.Tõmbasin siis Valge tüdruku välja, vabastsin hingamise ja sups emme nina alla.
Siin siis musta peenvillase Trikoloor :Must, valge ja pruun tall:
Ja jällegi jäi must tall emme selja taha.Eks edaspidi siis.Selline titeneljapäev meil täna.

15 kommentaari:

  1. No väga uhke valik tallesid:)Ja Muti valgel tallekesel on küll tore kruss:) Aga õnnesoovid taas! Mitu sul veel poegimata on?

    VastaKustuta
  2. Äitäh Kaja :). Üks pruun veel poegimata.Siiani nagu tellitud, hulganisti utt-tallesid ja ka värvid on õiged :)
    Nüüd järg sulle...teistele on märksa meeldivam kaasa elada :)

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldib pruun, nagu Mokka :P
    Jaksu emadele ja palju piima!

    VastaKustuta
  4. Väga tore, kui ise nö saagiga rahul oled ja omale karja täienduseks õigeid isendeid saad:)Meil nähtavasti kah enam esimestega väga kaua ei lähe. Kõige kahtlasema panime juba omaette. Ise arvan,et ehk järgmisel nädalal. Üsna ootusärev juba...ikkagi esimesed talled:)

    VastaKustuta
  5. Monika, see uus pruun sai omale juba nime-BAMBY, kuna on sigapikkade jalgadega(nagu kits) ja peenikese sihvaka kaelaga,nagu väike printsess :)
    Kajale, olen tõesti esimest korda nende aastate jooksul rahul, et kasvatan õiget asja ja kui uttesid müüdud ei saa, võivad kenasti jääda põhikarja.Ja ärevus ei kao ka aastatega, kuigi jah, esimesed talled on muidugi sündmus...ja hirm ka kindlasti, et kõik korras oleks.Hoain sulle pöialt igatahes :)

    VastaKustuta
  6. Anonüümne poetas isegi pisara- õnnepisara. Palju Õnne!

    VastaKustuta
  7. Eriti produktiivne päev teil olnud! Palju õnne!kas segamini ei lähe juba, kelle oma keegi on?
    ps.meil annab tunda, et sügisel titega tubane olin,ei saanud noorte indlemisest aimugi ja nüüd käi uuri nende ti... ja tu... nagu segane :P

    VastaKustuta
  8. Õnne, sul on ikka tegusad päevad. :D

    VastaKustuta
  9. Aitähh heade soovide eest :)
    Marju, sa tabasid ära selle valukoha...ega ma õieti sotti ei saa tõesti.Neid valgeid on päris palju ...Pruunid ajan koju, siis gotlandi ja viimase poegija omad, maakad..ja siis see ülejäänud valgete röövlipande :)Märgistamisel pole ka mõtet , sest niipalju mul neid ka pole ,eks ma hiljem, kui kõrvamärkide panekuks läheb , tuvastan nad emmede järgi ära.Kuigi jah, jube varastamine käib, mõnel lambal on korraga vahel 5 tükki all, ninaga lüüakse siis viitsimisel valed minema :)My võiks ju ka vargile minna, aga eks lutist saab kergemini piima kätte ja pole ohtu, et ma jalaga löön, kõrge moraaliga ka vb.:).Suur inimese emme on ikka mõnusam :P.

    VastaKustuta
  10. Nii tore, et jälle kolmikud ja vahva et kõik ise värvi. Palju õnne!

    VastaKustuta
  11. Üks sõbranna ütles eile mull ühe hea nõksu tallede märgistamiseks nn "kodusel" viisil....panna erineva ema talledele erineva värviga lõng kaela. Ehk seisavad need lõngajupid mõne nädala kaelas, kuni õiged märgid tallele külge jõuavad ja lõngake ei tohiks nii tugev ka olla, et tallele kinnijäämisel viga teeks. Aga jah, endale sai sel otstarbel tõesti märgid muretsetud, mis väikse karja puhul tõesti vist liigkulukas ja mõttetu investeering oleks....
    Sulle aga jõudu ja jaksu oma beebidega, tean kui väsitav aeg see on :D ( aga huvitav aeg ka :p )

    VastaKustuta
  12. Vauuuu!! Palju õnne jälle!!
    Ma juba mõtlesin nimesid pakkuda, et Try, Co ja Lore ;D.

    VastaKustuta
  13. Neil ju alumised kiksud kogu aeg sügelevad ja kisuvad mul ukse ees tekki, veetoru soojustust jne , ma natuke kardan, et ka see lõngajupp kaelas läheb loosi :)
    Taive, lamba nimi peab olema hüütav, aga sinu Loore läheb viimati sündinu valgele tallele(trikoloori kolmikutest).Palju õnne ristiema.
    Monika Mokka üle pean aru.Kellele?Pakud ise välja?Sa oled selline paadunud Lambakaamera fann, et tead vist minust paremini mis talled mul on :)))Vali välja ja anna teada.

    VastaKustuta
  14. Aga kui panna lõngajupp jala külge?

    VastaKustuta
  15. Samahästi võib ju veekindla markeriga ema nr. tallele kõrva kirjutada? Valgetele vähemalt, mustal ei pruugi must marker välja paista.Kuni õige kõrvamärginu kestab marker kenasti ära.:)

    VastaKustuta