teisipäev, 28. september 2010

Meie lambad sügisel

Tänamatult on mul lammaste teema jäänud kuidagi kõrvale, võibolla sellepärast, et terve suve elavad lambad karjamaal oma elurütmis,natuke muutuvad ka metsikumaks ja üldse on nad silma alt ära.Ometi on mul seal üks vahava ristand kasvamas, emaks on gotlandlane ja isaks pruun peenvilla jäär.Vill on hele, kuid arvatavasti läheb pärisvill helehalliks.Kui kellegil soov ta omale saada, siis uteke on müüa(hind 1200 eek)
Jassu ajas salajuttu Illuga, koera suurim sõbranna, lammas ei karda teda ja üldse on neil mingi "salasuhe".Illu on sügiseks omale sellise polstri selga kasvatanud, et see pole enam normaalne lihtsalt.Mina teda kinni ei suuda pidada, veel vähem pügamislauale tõsta.Tuleb vist lihtsalt pikali lükata :)

Ja meie selle aasta pruun tüdruk, kes oli nõus kõigi emade udarad vabatahtlikult üle imema, niiet tekkis tunne, et peaks vaesele loomale vitsad peale panema.

Selline hall lammas siis veel.Kahekihiline vill, osati lokkis ka, kena pehme lõnga annab.

3 kommentaari:

  1. Küll on ilus värv sellel koera sõbrannal! Armastan väga sellist hõbehalli tooni. Sellest kipub tulema juba professionaalne kretinism- olen isegi inimeste hõbedasi juukseid vaadates hakanud kujutlema millise kauni tooniga lõng sealt tuleks, kuigi inimene pole teatavasti suurem asi villaloom :)

    VastaKustuta
  2. Hehe, Merike, just nimelt, kretinism...
    Mul üks selline imelise kasukaga elukas veel karjas...kolektsionääri tunne on juba, ei oska endale EI öelda :D

    VastaKustuta
  3. See esimene hall uteke läks täna uude koju.Peremees käis järgi, loodetavasti meeldis ka perenaisele .Mingu tal hästi!

    VastaKustuta