laupäev, 5. juuni 2010

Nüüd võib vist öelda, et suvi on saabunud.Moonid õitsevad ja hein kasvab lausa mürinaga.Kui nii edasi läheb ja ilma ka peab, siis ei ole heinategu enam mitte kaugel.Hobuseid enam pole, 12 lammast ja paar küülikut, nende heina võiks isegi käsitsi teha.Aga loodetavasti siis ikkagi mitte.Küülikutele ehk siiski korjan paremaid palasid.







Soojade ilmadega ootas ees veel üks meeldiv ja teraapiline tegevus, nimelt villapesu.Eriti mõnusaks teeb selle tegevuse see, et tead täpselt, millise lamba villaga sul parasjagu tegu.Äratundmisrõõm.Pildil on üks osa gotlandlaste lokke kuivamas.Keegi mainis, et villa tuleb kuivatada varjulises kohas, mina aga mõtlen, et kui see lammas trambib koos villaga terve suve päikese käes koplis ringi, siis ei tee see päev päikese käes kuivamist ka enam villale midagi.Sel aastal tellisin Ortost kanistritega villašampooni, kulus teda 10 liitrit ja tulemusega jäin väga rahule, vill on puhas, värske lõhnaga ja kenasti ka lahti.Mina kisun villa käsitsi enne vabrikusse minekut lahti, siis ei ole vaja  teda ka vabrikus hullu moodi kraasida.Ja küll on mõnus nahistada küünarnukkideni pehmes villahunnikus.
Ja üks hea uudis on meil veel, nimelt on ka meie kari nüüdsest M1.Hea teada, kellel talle soove.

Väike merineitsi, ehk üks väiksest angoora beebist.Te ei kujuta ette, kui armsakesed need pisid on.Juba krõbistavad vaikselt heina ja muidugi magavad nagu kaks muumitrolli tagaseina ääres.Pean hakkama nimesid välja mõtlema, äkki paneks Rootsi numbrid, ehk  Ett, Tva, Tre jne.










7 kommentaari:

  1. Porgandimat häält annab teha kui ma selle jänksi peale. Mu ama unistab enda jänkust a Moks pistab ta ilmselt nahka enne kui ma villa saan :D Võibolla ma adopteerin 1 jänku ja jätan sinu juurde hoiule :P

    VastaKustuta
  2. Moks on sul ju üliarukas loom :D, ei ta pista nahka midagi :)
    Aga lohutuseks võid sa otsida ühe kena jänksi nime...või ka kaks.

    VastaKustuta
  3. :D väga raske ülesanne. Üks, kaks, kolm rootsi keeles kõlab peris lahedalt :D

    VastaKustuta
  4. .... Ett, Tva, Tre ja siis Elvan ja Tolvan. Need viimased on 11 ja 12. Järgmine pesakond Uno, Dos , Tre, Quatro ja Felicita,siis Illallla ja Trullalla:)))
    M1 puhul palju õnne!
    Sortisin ka just gotvilla ära. Natsa vähe sai 36kg. Ehk võetakse vastu. Pruunivalge segu sai 48kg sellest 1/4 pruuni.

    VastaKustuta
  5. Njah, oleksin pidanud ära märkima, et idee numbrid nimeks panna pärineb sinu Tolvanist (ääretult lahe nimi).Ja kuna minu fantaasia pügal jääb nullist allapoole, siis tulebki teistelt ideed "näpata":D
    mina mõtlen siin, et äkki ma ketran selle väikese koguse pruuni villa angooraga segamini..:D

    VastaKustuta
  6. Tolvan on megalahe lamba nimi. Ärge rääkige kilodest villast:D Kadedaks teeb :P
    Illala ja trullala ahahaa, kui lahe. airi su Silk ja räim on väga andekad, ära ole oma fantaasiaga nii tagasihoidlik :)

    VastaKustuta
  7. Ega mul on ka loomadele nime panemisega pahasti. Enamus nimelisi on juba tulnud koos nimega. Näiteks kass, kes meile tuli nimetuna ja neljandana saigi nimeks Neljas Kass, kuna otsustasime, et alates neljandast hakkame kasse nummerdama ;) Aga Räim ja Silk lamba nimedena - mulle meeldib.

    VastaKustuta